Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Târgul Naţional AgriCultura 2017 - ediţia a XXI-a

Publicat: 29 septembrie 2017 - 11:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Naţional AgriCultura 2017 – de la Brăila, eveniment organizat de Camera de Comert, Industrie şi Agricultură Brăila, în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Brăila, la care revista Ferma a fost partener media, s-a bucurat de participarea ministrului Agriculturii, Petre Daea.

„Nu puteam să lipsesc de la această manifestare, din trei motive. Primul este că judeţul Brăila este un judeţ puternic cu profil agrar, cu fermieri deosebiţi, iar anul acesta este judeţul fruntaş în agricultura Ţării Româneşti. Al doilea motiv este acela ca acest judeţ beneficiază de cea mai importanta suprafaţă la irigat. Când am venit în judeţ, m-am dus să văd dacă canalele pline cu apa gratuită dată de Guvern sunt folosite. Spre surprinderea mea placută sau spre aşteptările mele normale, am găsit fermieri care asigurau norma de udare pentru răsărirea culturilor din această toamnă. Al treilea motiv este o reîntâlnire cu valoroşii parlamentari ai judeţului dumneavoastră care mereu mi-au fost alături. Am o apreciere deosebită pentru organizatorii târgului”, a declarat ministrul Petre Daea, în cuvântul de deschidere.

Daea-la-agriCultura_b

O întâlnire cu fermierii Cooperativei BRAICOOP
Ministrul a mai adaugat că în, „această zonă frumoasă a Ţării Româneşti”, a găsit „fermieri foarte valoroşi, rezultate pe măsura eforturilor pe care le fac fermierii şi rezultate în urma sprijinului dat de stat sub formă de subvenţii”.
Vizitând standul Cooperativei Agricole BRAICOOP, Petre Daea a dorit să aibă o întâlnire de lucru, probabil săptămâna viitoare, după întâlnirea de la Constanţa a reprezentanţilor celor 10 cooperative din ţară pe cultura mare, cu fermierii membri cooperatori brăileni „pentru faptul că reuşiţi să cultivaţi o asemenea suprafaţă împreună şi aproape toată la irigat şi sigur că aveţi nevoie de sprijin”. Petre Daea nu a scăpat ocazia să reamintească celor prezenţi că „Primul obiectiv al nostru este de a acorda subvenţiile la timp începând cu data de 16 octombrie şi apa gratuită pe canale”.

agriCultura-2017_b

Ministrul Agriculturii nu renunţă la ciolan!
La finalul vizitei, Petre Daea a primit mai multe atenţii de la firmele expozante şi a servit o porţie de fasole cu ciolan, (deci, ciolanul e la mare căutare!), insistând să plătească pentru masa primită în târg.
„Auziţi, eu o să merg până la Suceava şi în maşină vreau să mănânc, să-mi daţi şi mie o porţie, să-mi spuneţi cât e, altfel nu iau. Să îmi puneţi şi mie o porţie de fasole”, a afirmat ministrul Petre Daea.

Daea-la-AgriCultura-2017-2_b

Un succes garantat!
Târgul Naţional AgriCultura 2017 organizat de Camera de Comert, Industrie şi Agricultura Brăila se încadrează în seria manifestărilor expoziţionale de marcă ale sistemului cameral românesc din domeniul agricol, bucurându-se de 21 de ani de recunoaşterea specialiştilor şi firmelor din agricultură.
La această nouă ediţie au fost prezente numeroase companii, producători şi dealeri de maşini şi utilaje agricole, echipamente pentru energii regenerabile, producători şi ditribuitori de seminţe şi material săditor, procesatori de produse agricole, pomicultori, viticultori, legumicultori, staţiuni de cercetare-dezvoltare agricole, asociaţii şi cooperative agricole, vânzători din domeniul automobilistic, bănci.

Daea-la-AgriCultura-2017-4_b

Vizualizat: 793 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?