Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Târgul DLG-FELDTAGE 2018 - întâlnirea experţilor în producţia vegetală

Publicat: 04 octombrie 2018 - 10:44
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Anul acesta, cea mai mare expoziţie în câmp din Europa - DLG-FELDTAGE (Zilele Câmpului DLG) - a avut loc la Centrul Internaţional pentru Producţie Vegetală al Societăţii Germane pentru Agricultură - DLG, din Bernburg. Au trecut pragul acestei ediţii mai mult de 20.000 de vizitatori, dintre care 1800 au provenit din afara Germaniei. 

Fermierii germani participanţi au reprezentat 7,2 milioane hectare de teren agricol, mărimea medie a exploataţiei fiind de 720 ha.

Târgul DLG-FELDTAGE 2018Click pe poza pentru galerie!

Număr record de expozanţi la ediţia 2018 a Zilelor Câmpului DLG
Acest succes în participare s-a înregistrat şi în rândul expozanţilor, 410 la număr, o cifră în creştere cu 11% faţă de ediţia precedentă. Acesta a fost cel mai bun rezultat din istoria DLG-Feldtage de până acum. Organizatorul, Societatea Germană pentru Agricultură - DLG, împreună cu expozanţii, şi-a exprimat satisfacţia faţă de modul în care s-a desfăşurat evenimentul din acest an.
DLG-Feldtage, care a avut loc în perioada 12-14 iunie, a înregistrat din nou o prezentare de excepţie a noilor tehnologii în producţia vegetală. Expoziţia în aer liber a fost organizată împreună cu partenerii: Ministerele Mediului, Agriculturii şi Energiei din Saxonia-Anhalt şi Allianz (München), precum şi Agenţia pentru Resurse Regenerabile, Uniunea pentru promovarea plantelor de ulei şi proteine şi Nordzucker AG.
"Cu peste 20.000 de vizitatori, dintre care 1.800 din afara Germaniei, am reuşit să obţinem un rezultat bun", şi-a arătat mulţumirea directorul executiv al DLG, Dr. Reinhard Grandke. Vizitatorii - chestionaţi într-un sondaj de opinie realizat de o agenţie de cercetare de piaţă specializată şi independentă - au venit din toate regiunile Germaniei, în mod egal: aproximativ o treime dintre ei proveneau din statele federale din Est, o treime din nordul şi vestul Germaniei şi o treime din sudul şi sud-vestul Germaniei. Vizitatorii din străinătate au reprezentat 16 ţări. Potrivit studiului independent, Polonia a avut participarea cea mai numeroasă, urmată de Olanda, Elveţia, Ungaria, Lituania şi Austria.

Productivitate. Inovaţii. Strategii
Tema principală a târgului din acest an a fost "Producţia vegetală 2030 - Productivitate. Inovaţii. Strategii.“ Produsele şi soluţiile expozanţilor au fost prezentate sub acest generic, oferind fermierilor îndrumări cu privire la viitoarele lor strategii de producţie. În prezent, fermierii se confruntă cu o serie de probleme, inclusiv rezistenţa la pesticide şi noile reglementări care interzic utilizarea anumitor substanţe, precum şi cu neajunsurile generate de rotaţiile limitate ale culturilor, deoarece în structura de producţie a fermelor se recurge la un număr restrâns de specii agricole. Să nu uităm de biodiversitate şi de preocupările privind conservarea apei şi a solului. Cei peste 400 de expozanţi din 20 de ţări au oferit vizitatorilor o gamă largă de opţiuni care le vor permite să facă faţă acestor provocări.

Precizie şi predictibilitate în producţia agricolă
Progresele digitale în agricultura de precizie prezentate de expozanţi, precum şi procesele de ultimă generaţie care oferă o nouă dimensiune a predictibilităţii agriculturii - planificarea exactă a traseelor maşinilor agricole şi a rândurilor de cultură, soluţii mecanice precise la operaţiunea de prăşire - sprijină fermierii prin îmbunătăţirea procedurilor existente, făcând controlul lor mai uşor, mai precis, mai rapid şi mai sigur.
Demonstraţiile practice cu maşinile şi echipamentele agricole puternice şi precise au evidenţiat caracteristicile performante ale acestora de două ori pe zi pe tot parcursul evenimentului.
Rezultatele sondajului realizat în rândul vizitatorilor şi expozanţilor au demonstrat faptul că DLG-Feldtage şi-a confirmat poziţia ca prim-loc de întâlnire pentru fermierii implicaţi în producţia vegetală din Germania şi din ţările vecine.
Următoarea expoziţie DLG-Feldtage va avea loc în 16-18 iunie 2020, pe Brockhof Estate din Erwitte / Lippstadt, Renania de Nord-Westfalia.


CONTROLUL MECANIC AL BURUIENILOR
Vizitatorii şi-au exprimat, de asemenea, interesul deosebit pentru demonstraţiile cu maşini agricole de la DLG-Feldtage 2018, în special la noua secţiune de anul acesta: maşini pentru controlul mecanic al buruienilor. Aceste noi tehnologii ar putea, în viitor, să reducă semnificativ utilizarea tratamentelor chimice.
Accentul special pus pe agricultura ecologică a fost o premieră la DLG-Feldtage din acest an, fiind apreciat şi de participanţii la eveniment. Aproape 25% dintre vizitatori au fost interesaţi de această parte a expoziţiei.

 

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 16/221 (ediţia 15-30 septembrie 2019)

Vizualizat: 151 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?