Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL. Următorul eveniment are loc la COLEGIUL AGRICOL din Prejmer

Publicat: 06 noiembrie 2018 - 14:13
Comenteaza   | Galerie   | Video 1 2 3 4 5 6 7   | Print | Trimite unui prieten

„La un moment dat, prin anii ’90, existau în jur de 250 de licee agricole, iar acum avem doar 40. Din păcate, au dispărut câteva licee cu tradiţie, care aveau peste o sută de ani de activitate” - Leonard STAFIE

Proiectul SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL este iniţiat de Revista FERMA prin Fundaţia Revistei Ferma şi specialiştii Dr.ing. LEONARD CONSTANTIN STAFIE şi Dr. medic veterinar RADU ANTOHE

Este binecunoscut faptul că o componentă esenţială a agriculturii moderne este educarea, formarea profesională a tinerilor pentru a deveni fermierii viitorului, dar şi pentru a aduce în exploataţiile familiilor sau în gospodării soluţii sau alternative generatoare de profit.

OBIECTIVELE PROIECTULUI
• susţinerea învăţământului agricol pre-universitar prin promovare şi informare;
• crearea unui curent în mediul urban şi rural cu privire la necesitatea existenţei unui învăţământ preuniversitar agricol de performanţă;
• conştientizarea publicului ţintă - oamenii din mediu rural, agenţi economici, profesori, decidenţi politici - că fără muncă specializată şi calificată în agricultură de nivel profesional şi liceal nu putem face faţă concurenţei pe piaţa agricolă europeană ţinând cont în primul rând de potenţialul agricol al României;
• dezvoltarea spiritului de antreprenoriat al elevilor din liceele agricole, de gândire pentru economia de piaţă concurenţială.

cititi detalii AICI

ISTORIA NE OBLIGĂ să luăm atitudine!

ciumbrud_carti_b

ÎN CE CONSTĂ PROIECTUL
Concret, fiecare dintre cele 40 de unităţi de învăţământ preuniversitar cu profil agricol din România va primi:
câte două exemplare din cartea "Creşterea găinilor ouătoare în sistem free range - Ghid practic de creştere" - semnată de Leonard Constantin Stafie şi Radu Antohe şi editată de Revista Ferma;
câte două exemplare din cartea "Ghid de creştere a puilor de carne" - semnată de Leonard Constantin Stafie şi Radu Antohe şi editată de Revista Ferma;
abonamente pe perioadă nelimitată la revista FERMA;
De asemenea, liceele cuprinse în proiect vor beneficia de promovare în Revista Ferma, prin articole ce vor fi publicate în print şi online, în urma întâlnirilor organizate cu fermierii, foştii absolvenţi, cadre didactice şi elevi, autorităţi locale şi companii.

proiect liceele agricole_b


CE AM FĂCUT PÂNĂ ACUM

1. Lansarea proiectului - Primul eveniment a avut loc în data de 14 iunie 2018, la Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” din Brăneşti, judeţul Ilfov, unde am avut parte de o primire deosebită din partea colectivului profesoral, în frunte cu directorul instituţiei, Marinela Culea. Invitat special doctorul Ovidiu Sicoe, medic veterinar şi specialist în patologia aviară.

Liceul Branesti_b

14 iunie 2018 - Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” din Brăneşti, Ilfov - cititi detalii AICI

VIDEO eveniment: 

Scolile agricole - semnal de alarma!

Avem nevoie de specialisti în agricultura!

O şansă pentru viitorii specialişti

2. Al doilea eveniment - Deschiderea anului şcolar 2018-2019 la Liceul Tehnologic Agricol ”Mihail Kogălniceanu” din comuna Miroslava, judeţul Iaşi, a inclus şi alte două manifestări educaţionale. Pe data de 10 septembrie a avut loc inaugurarea ”Sălii Absolvenţilor” sub genericul ”Şi eu sunt urmaş al lui Mihail Kogălniceanu” şi totodată s-au făcut donaţii de carte de specialitate în cadrul proiectului "Susţinem învăţământul preuniversitar agricol”. Gazda evenimentului a fost directorul liceului Constantin Timu. Invitat special Mihai Amarandei consilierul ministrului Agriculturii Petre Daea.

Liceu Miroslava_b

10 septembrie 2018 - Liceul Tehnologic Agricol ”Mihail Kogălniceanu” din comuna Miroslava, judeţul Iaşi - cititi detalii AICI

3. A treia etapa a proiectului a avut loc în data de 2 noiembrie 2018 la Liceul Tehnologic nr. 1 din Fundulea, judeţul Călăraşi. Invitiat special domnul prof. univ. dr. Valeriu Tabără, Preşedintele Academiei de Ştiinte Agricole şi Silvice. Gazda evenimentului a fost doamna director Carmen-Poliana Maxim.
La cele trei evenimente au participat aproximativ 180 de persoane din care aproximativ 10% profesori, 10% elevi iar diferenţa agenţi economici, autorităţi publice, foşti absolvenţi ai liceelor menţionate care îşi desfăşoară activitatea în diverse sectoare private sau publice.

Liceu Fundulea_b

2 noiembrie 2018 - Liceul Tehnologic nr. 1 din Fundulea, judeţul Călăraşi - citiţi detalii AICI

VIDEO eveniment:

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Disparitia pasarilor de genofond, o povara pentru micii crescatori

Învatamântul preuniversitar, pepiniera pentru cercetarea agricola

4. Al patrulea eveniment cu public din cadrul proiectului a avut loc în ziua de 7 decembrie 2018 la Liceul Tehnologic Agricol “Alexandru Borza” din Ciumbrud, judeţul Alba. Ni s-au alăturat peste o sută de persoane care s-au implicat în organizarea, mediatizarea şi transmiterea mesajului nostru. Toţi cei implicaţi în proiect spunem într-un glas: ISTORIA NE OBLIGĂ! Au participat: elevi actuali şi foşti elevi ai liceului, cadre didactice şi foşti profesori, autorităţi locale şi judeţene din administraţie şi educaţie, prieteni şi susţinători ai proiectului din toată ţara; ni s-a alăturat şi Valeriu Tabără, preşedintele ASAS. Am avut parte de momente de suflet din partea copiilor care au susţinut un moment artistic şi ne-au încântat cu colinde, dar şi alte surprize pe care le veţi regăsi în articolele şi materialele video care vor fi publicate în perioada următoare.

fotografia de grup_liceu Ciumbrud_b


Următorul eveniment are loc la COLEGIUL AGRICOL "Ţara Bârsei" PREJMER, în ziua de 1 februarie 2019

invitatie PREJMER_b


Le multumim PARTENERILOR care fac posibila perpetuarea acestui demers de promovare a educatiei tehnologice si agricole in liceele din România!

multumim partenerilor_PREJMER_b
 


Vă stăm la dispoziţie pentru informaţii suplimentare!

Cu aleasă consideraţie,
Nicoleta Dragomir redactor-şef Ferma, coordonator proiecte Fundaţia Revistei Ferma, tel. 0722814021
Leonard Constantin Stafie, autor, specialist în avicultură, redactor FERMA, initiator proiecte Fundatia Revistei Ferma tel. 0740775734


Detalii privind proiectul "SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL":

web: www.revista-ferma.ro click AICI

FACEBOOK pagina proiectului: ne găsiţi AICI

Fundatia Revistei Ferma: www.fundatiaferma.ro si FACEBOOK

 

 

Vizualizat: 1376 | Video Video 1 2 3 4 5 6 7 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga SUSŢINEM ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR AGRICOL Real Deal la Agro Oltenia
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?