Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Strategia inovativă Bayer

Publicat: 18 februarie 2019 - 17:30
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Brăila a deschis seria celor cinci evenimente Bayer - Forum Protecţia Cerealelor 2019, următoarele întâlniri fiind programate la Timişoara, Craiova, Călăraşi şi Constanţa. La Brăila au participat peste două sute de fermieri şi distribuitori din judeţele regiunii de sud-est: Galaţi, Tulcea, Vrancea, Buzău şi, desigur, Brăila.

Cu acest prilej, au fost prezentate complexul de boli foliare şi ale spicului şi evoluţia lor la cerealele păioase, strategia de protecţie cu produsele Bayer şi cele două noutăţi din portofoliul comercial al companiei: Aviator Xpro şi Atlantis Flex.

Bayer - Forum Protecţia Cerealelor 2019_b

Spuneţi STOP pierderilor de recoltă!
Pe parcursul vegetaţiei, cultura de grâu este supusă presiunii din partea unor buruieni, boli şi dăunători. În primele faze de vegetaţie, buruienile graminee pot provoca pierderi de producţie de până la 8%. Dacă nu sunt combătute, buruienile dicotiledonate, “la pachet” cu făinarea şi septorioza, pot cauza pierderi de recoltă de până la 40%. De asemenea, complexul de boli foliare şi ale spicului, împreună cu dăunătorii specifici, afectează recolta de grâu cu până la 20%.
De aceea, strategia Bayer se bazează pe optimizarea tratamentelor şi pe minimalizarea pierderile de producţie. Recomandarea specialiştilor companiei vizează realizarea a două tratamente-cheie, primul pentru controlul buruienilor dicotiledonate şi, bineînţeles, al bolilor, în special făinarea, iar următorul asigură protecţia frunzelor, în special a celor superioare, împotriva bolilor foliare, precum şi controlul dăunătorilor.

Performanţă solidă sub controlul tehnologiei safener
Noutăţile companiei Bayer în acest an sunt Atlantis Flex, erbicid selectiv pentru combaterea în postemergenţă a unei game largi de buruieni monocotiledonate anuale şi perene şi a unor dicotiledonate anuale din culturile de cereale, şi fungicidul Aviator Xpro 225 EC.
Bayer a oferit întotdeauna fermierilor soluţii avansate de control al buruienilor, care au adus sporuri de producţie constante şi consistente. Rezultat al inovaţiilor continue în managementul controlului buruienilor, erbicidul Atlantis Flex face parte din noua generaţie de produse sulfonilureice care controlează buruienile graminee şi unele dicotiledonate în postemergenţă la culturile de cereale. Împreună cu tehnologia safener Bayer pe bază de mefenpir dietil, asigură cel mai înalt grad de selectivitate, fără a afecta cultura.

Amplificatorul de producţie
Aviator Xpro 225 EC este un produs sistemic cu acţiune fungicidă pentru prevenirea şi protecţia culturilor de grâu, triticale, secară şi orz împotriva unui spectru larg de boli: pătarea în ochi, alternarioza, septorioza, făinarea, sfâşierea frunzelor, rugina brună, pătarea reticulară sau arsura frunzelor. Produsul dispune de tehnologia Xpro, o nouă generaţie de fungicide pentru cereale, bazată pe sinergia unică dintre bixafen şi protioconazol, într-o formulare avansată. Rezultatul constă în eficacitatea de neegalat împotriva majorităţii bolilor la cerealele păioase, fiind şi un stimulent al fiziologiei plantelor, ce ridică performanţa fungicidelor pentru cerealele păioase la un nou nivel.
Datele din experienţele realizate la grâu cu Aviator Xpro arată că acesta este cu un pas înaintea produselor care au acelaşi mod de acţiune, demonstrând o diferenţă în plus de 0,35 t/ha la grâu şi un spor de 0,24 t/ha la orz.

Frideric Salmen_b
Frideric Salmen, director zonal al Bayer: „Evenimentele sub egida Bayer - Forum Protecţia Cerealelor 2019, structurate într-un alt format de prezentare faţă de simpozioanele clasice de sală, mult mai dinamic şi interactiv, sunt menite să ofere fermierilor o experienţă completă şi acces nelimitat la expertiza companiei în domeniul protecţiei culturilor de cereale”.


SECURIZAREA PRODUCŢIILOR CU SOLUŢIILE BAYER
• Strategia Bayer de combatere a buruienilor cuprinde erbicidele: Sekator Progress OD (0,1-0,15 l/ha), Buctril Universal (1 l/ha), Hussar Activ 417 OD (1 l/ha) şi noul produs Atlantis Flex (0,2-0,33kg/ha).
• Controlul eficace al bolilor foliare şi ale spicului se realizează cu pachetul Falcon Pro şi cu fungicidele: Nativo 300 SC (0,8 l/ha), Nativo Pro 325 SC (0,6 l/ha) şi Aviator Xpro (0,8-1 l/ha). Pentru cel de-al doilea tratament se recomandă Prosaro 250 EC (0,9 l/ha), Falcon Pro (0,6 l/ha) şi Zantara 216 EC (1-1,2 l/ha). Pachetul Falcon Pro conţine fungicidul Falcon Pro şi erbicidul Sekator Progress OD, aplicate în amestec, fiind destinat pentru o suprafaţă tratată de 25 ha. Practica a demonstrat că produsele din pachetul Falcon, insecticidul Biscaya 240 OD şi fungicidul Nativo 300 SC asigură un spor de producţie de peste 20%.
• Combaterea dăunătorilor (ploşniţa cerealelor, gândacul bălos şi viermele roşu al paiului) este realizată cu insecticidele: Biscaya 240 OD (0,16-0,2 l/ha), Decis 25 WG (30g/ha), Decis Expert 100 EC (62,5 ml/ha) şi Proteus OD 110 (0,4 l/ha).

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 2/230 (ediţia 15-28 februarie 2019)

Vizualizat: 132 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?