Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sommet de l'Élevage 2011

Publicat: 09 septembrie 2011 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Peste 1.250 de expozanţi şi 2.000 de animale, show-ul naţional al rasei Limousin, concursul EuroBrune, precum şi un concurs de inovaţie tehnologică, vor fi ingredientele cheie ale ediţiei de anul acesta

Click pe poza pentru galerie!

Consacrat ca un forum internaţional de afaceri care nu trebuie ratat, Sommet de l'Élevage este de mai mulţi ani o destinaţie bine fixată în calendarul agricol mondial. Caracterul mondial al evenimentului este reflectat de faptul că peste 30 la sută dintre expozanţi sunt din afara Franţei şi de prezenţa a peste 60 de delegaţii oficiale de pe toate cele cinci continente.

În programul oficial, o atenţie deosebită se va acorda unei serii de conferinţe şi seminarii, ce vor aborda cele mai recente noutăţi din sectorul agricol. La această ediţie aniversară sunt aşteptaţi peste 75 de mii de vizitatori.

 

Concurs la rasa Limousin şi Brună

Asociaţiile profesionale ale crescătorilor de Limousin vor organiza şi anul acesta concursul naţional. Peste 450 de animale vor fi prezentate în timpul celor trei zile de concurs. Evenimentul se va încheia cu o licitaţie de animale.

EuroBrune, concursul european al rasei Brună, ce se organizează la fiecare doi ani, va fi anul acesta în agenda de la Sommet de l'Élevage. Astfel, vor fi prezentate peste 80 de animale din Italia, Germania, Elveţia, Austria şi Franţa iar show-ul se va încheia cu o licitaţie de juninci de elită.

 

20 de ani de la prima ediţie

Organizatorii invită partenerii şi vizitatorii, în seara de 5 octombrie, pentru a sărbători şi a rememora, într-o atmosferă colocvială, cei 20 de ani de la prima ediţie.

Faimos pentru reunirea celei mai bune genetici animale din Franţa, Sommet de l'Élevage va etala, pe o suprafaţă de peste 150.000 mp, o ofertă completă pentru fiecare specie de animale, maşini agricole, echipamente şi servicii, fiind reprezentate toate mărcile de renume, atât din Franţa cât şi din străinătate.

În 2011, faţă de ediţiile precedente, va exista un plus de 2.000 mp spaţiu expoziţional acoperit. Rasele de vaci de carne şi de lapte, precum şi ovinele vor fi principalii beneficiari ai spaţiului expoziţional suplimentar.

De asemenea, zona dedicată „Energiei” a fost extinsă, anul acesta fiind deschisă o hală destinată profesioniştilor din domeniul bioenergiilor regenerabile.


Toate continentele vor fi reprezentate

International Business Club, o zonă de recepţie de peste 250 mp organizată de ADEPTA, va fi deschisă tuturor delegaţiilor străine. O echipă de profesionişti este pregătită pentru a ghida delegaţii străini, pentru a organiza întâlniri de afaceri cu expozanţii şi pentru prezentarea ofertei atât în ceea ce priveşte animalele de reproducţie, know-how-ul şi tehnologiile de creştere.

Vizitatorii VIP străini vor avea asigurate: intrarea gratuită, centru pentru rezervarea cazării şi a transportului, serviciu de transfer între centrul expoziţional şi oraş, translatori etc.

 

Seminarii internaţionale şi vizite în ferme

• Vor fi organizate vizite în cca. 20 de ferme şi unităţi tehnologice agro-industriale (abatoare, centre de însămânţări artificiale şi reproducţie, ferme de Limousin etc.), dedicate în special vizitatorilor internaţionali.

• Ediţia a treia a forumului franco-african organizat de AFDI (French Farmers and International Development).

• Seminarii internaţionale care prezintă cele mai recente inovaţii în ceea ce priveşte cercetarea în genomică şi producţia de carne de vită, organizate de INRA (Institutul Naţional de Cercetare Agronomică) şi ADIV (Centrul Tehnic pentru Industria Cărnii); vor participa cercetători din toate cele 5 continente (China, Statele Unite ale Americii, Irlanda etc.).

Deoarece Franţa a declarat 2011 ca fiind „Anul Mexicului”, o atenţie specială va fi acordată delegaţiilor de înalţi funcţionari din sectorul creşterii animalelor din această ţară.


Expoziţia de animale

În 2011, 2.000 de animale din 64 de rase diferite vor reprezenta sectorul vitelor de carne, al vacilor de lapte şi al principalelor rase de ovine şi cabaline.

Hala 3 - Rase de bovine de carne
Pe lângă concursul naţional al rasei Limousin, această hală va găzdui concursuri pentru rasele Charolaise, Blonde d'Aquitaine, Salers, Aubrac şi Gasconne. Tot în această hală vor fi prezente şi rasele de bovine Maine-Anjou, Parthenaise, Bazadaise, Ferrandaise şi Alb-Albastru Belgian.

Hala 2 - Rase de vaci de lapte
Această hală va găzdui Concursul European al rasei Brown Swiss (EuroBrune), precum şi show-uri pentru rasele Holstein, Montbéliarde, Normande, Simmental, Tarentaise, Abondance, Pie Rouge des Plaines şi Jersey.

Hala 5 - Rase de ovine
Această arenă va găzdui 26 de rase ovine (atât rase de carne cât şi pentru lapte), peste 400 de animale. Programul oficial include competiţii naţionale pentru rasele Texel, Charollais şi Grivette. Vor fi prezentate şi rasele: Ile de France, Suffolk, Hampshire, Blanche, Rava, Limousin, Bizet şi Noire du Velay şi altele.

Hala 4 - Cabaline
Şi în acest an vor fi prezentaţi campionii naţionali la principalele rasele franceze. Concursul naţional la rasele Percheron, Ardennais, Comtois şi Breton se va organiza pe parcursul celor trei zile ale show-ului.

De asemenea, vor fi prezentate principalele rase de călărie.
Vor fi acordate Premiile „Sommets d'Or”, care recompensează cele mai bune produse sau servicii prezentate în cadrul evenimentului: maşini agricole, aparate şi echipamente, bunuri sau servicii pentru sectorul zootehnic.

Informaţii suplimentare: www.sommet-elevage.fr, www.facebook.com/sommet.elevage

Vizualizat: 647 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?