Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sommet de l’Elevage - excelenţă în zootehnie

Publicat: 04 octombrie 2018 - 11:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Târgul SOMMET DE L’ELEVAGE este o referinţă importantă la nivel mondial atât pentru sectorul creşterii animalelor, cât şi pentru industria producţiilor animaliere. Ediţia de anul acesta se anunţă a fi una la fel de bogată în concursuri şi prezentări de animale, inovaţii tehnice, întâlniri de afaceri, show-uri şi prezentări profesionale, precum şi conferinţe pe teme de actualitate.

 

Cu 1.500 de expozanţi din 32 de ţări, 180.000 mp spaţiu pentru expunere şi 2.000 de animale, ediţia de anul acesta este de aşteptat să depăşească 100.000 de vizitatori. "Având în vedere cei 95.000 de vizitatori din 2017, precum şi ambianţa economică actuală favorabilă filierelor dedicate laptelui şi cărnii de bovine, condiţiile par să fie reunite pentru a atrage în continuare numeroşi vizitatori şi la această nouă ediţie", a declarat Fabrice BERTHON, comisarului general al târgului.
Leader mondial incontestabil pentru sectorul bovinelor de carne şi un eveniment naţional de referinţă pentru filiera producătorilor de lapte, dar şi pentru sectoarele ovine şi cabaline, târgul SOMMET DE L’ELEVAGE se prezintă ca o "vitrină excepţională" de prezentare a experienţei franţuzeşti în domeniul producţiei animaliere şi al geneticii.
Dintre manifestările găzduite anul acesta la Sommet de l’Elevage amintim: Concursul Naţional Salers, Congresul Internaţional al rasei Salers - la care sunt aşteptaţi peste o sută de participanţi din întreaga lume - şi Adunarea Generală a Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor Crescătorilor rasei Salers.
Anul acesta, Turcia este ţara cu statut de invitat de onoare. Cu un produs net de 52 miliarde de dolari şi 23,4 milioane hectare de teren agricol, Turcia ocupă locul 7 în topul economiilor agricole mondiale.

Sommet_b

Seara internaţională a zootehniei
În perioada târgului sunt programate peste 40 de colocvii şi conferinţe. Vizitatorii străini au la dispoziţie un "Club de Afaceri Internaţional" şi vor fi organizate 35 de vizite în ferme şi în unităţi agro-industriale. Ca în fiecare an, delegaţiile străine sunt invitate să asiste la "Seara Internaţională a Zootehniei", organizată în parteneriat cu "FRANCE GENETIQUE ELEVAGE", în timpul căreia, exemplare din toate rasele expuse la Salon vor defila cu ocazia unui mare show pe ringul sălii de spectacole Zénith.
Pentru o imagine completă asupra zootehniei franceze şi mondiale, vizitaţi SOMMET DE L’ELEVAGE! Informaţii suplimentare şi bilete de intrare gratuite găsiţi pe: www.sommet-elevage.fr.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 16/221 (ediţia 15-30 septembrie 2019)

Vizualizat: 197 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?