Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Soluţii noi, la probleme vechi

Publicat: 27 ianuarie 2017 - 01:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten


Peste o sută de fermieri au fost prezenţi la evenimentul de sală organizat în comun de Arysta LifeScience şi Lebosol, la Arad, pe 20 ianuarie, curioşi să afle care sunt cele mai noi soluţii în materie de protecţia plantelor şi îngrăşăminte foliare, pe care cele două companii le comercializează pe piaţa românească.

Aşa cum remarca şi Daniela Savu în introducerea pe care a făcut-o, deşi Arysta este un nume nou pentru agribusiness-ul românesc, în realitate unele produse din portofoliul acesteia sunt cunoscute fermierilor noştri. E suficient să amintim de Pantera 40 EC, Select Super şi Vitavax 2000, produse care au un istoric pe piaţa românească, fiind moştenite în urma fuziunii cu Chemtura.

Arysta-Arad_bClick pe poza pentru galerie!

La rândul său, Daniel Tabacu, director tehnic şi dezvoltare, le-a explicat celor prezenţi care sunt avantajele utilizării biostimulatorilor la culturile agricole şi a dat exemplul produsului Zeal, un activator al fiziologiei porumbului, creat pe bază de alge marine. Pentru culturile oleaginoase, cum ar fi rapiţa, floarea-soarelui şi soia, dar şi în cazul sfeclei de zahăr, există Multoleo, un produs similar, care ajută la exprimarea întregului potenţial genetic al plantei, asigurând spor de producţie şi un conţinut mai mare de ulei sau zahăr.

Din partea Lebosol, primul care s-a înscris la cuvânt a fost Paul Bajko, reprezentantul zonal al companiei specializate în producerea de îngrăşăminte lichide pentru aplicarea foliară, care a adus în discuţie importanţa nutriţiei, pe fondul unei agresivităţi climatice tot mai prezente. Iar o parte din soluţiile identificate au fost prezentate de colegul său Marius Cioboată.

Furnizor numărul unu de bor pentru agricultură la nivel european, Lebosol dispune la ora actuală de un portofoliu de peste 50 de produse, care include îngrăşăminte foliare organice naturale, stimulatori de creştere, îngrăşăminte speciale cu microelemente şi amestecuri specifice anumitor culturi cu o concentraţie ridicată a substanţelor active, îngrăşăminte NPK lichide, îngrăşăminte starter pentru tratarea seminţelor, îngrăşăminte chelatate, adjuvanţi, destinate atât pentru agricultura convenţională, cât şi pentru cea ecologică.

Mai multe informaţii de la acest eveniment aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-14 februarie 2017!

Daniel_Tabacu-Arysta_b

Marius_Cioboata-Lebosol_b

Vizualizat: 1209 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?