Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Simpozion studenţesc în domeniul cercetării agricole

Publicat: 21 octombrie 2017 - 17:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Timişoara urmează să găzduiască cea de a 13-a ediţie a simpozionului internaţional "Young People and Agriculture Research" [Tinerii şi Cercetarea Agricolă], proiect transfrontalier organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului în colaborare cu Universitatea Novi Sad, din Serbia.

USAMVB-Timisoara_bEvenimentul va avea loc în zilele de 23 şi 24 noiembrie, reunind studenţi, masteranzi, doctoranzi şi tineri cercetători din cele două ţări vecine, şi nu numai. "Este o manifestare ştiinţifică în cadrul căreia sunt prezentate rezultatele cercetării în domeniul agronomiei, biologiei, ingineriei mediului, ingineriei geodezice şi ingineriei mecanice. Acest simpozion a cunoscut o dezvoltare de la an la an, ajungând ca în noiembrie 2016 să fie publicate un număr de 68 de lucrări ştiinţifice", ne-a declarat Laura Şmuleac, prodecan al Facultăţii de Agricultură.

Simpozionul se va desfăşura pe două zile, cu prezentarea lucrărilor ştiinţifice în plen, cât şi pe secţiuni, iar cele mai bune lucrări ştiinţifice vor fi premiate. În a doua zi se va organiza şi o excursie tematică. Toate lucrările prezentate în cadrul simpozionului vor fi publicate în Research Journal of Agricultural Science, revistă cotată în baza de date internaţională CABI.

Vizualizat: 1860 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?