Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Simpozion studenţesc în domeniul cercetării agricole

Publicat: 21 octombrie 2017 - 17:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Timişoara urmează să găzduiască cea de a 13-a ediţie a simpozionului internaţional "Young People and Agriculture Research" [Tinerii şi Cercetarea Agricolă], proiect transfrontalier organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului în colaborare cu Universitatea Novi Sad, din Serbia.

USAMVB-Timisoara_bEvenimentul va avea loc în zilele de 23 şi 24 noiembrie, reunind studenţi, masteranzi, doctoranzi şi tineri cercetători din cele două ţări vecine, şi nu numai. "Este o manifestare ştiinţifică în cadrul căreia sunt prezentate rezultatele cercetării în domeniul agronomiei, biologiei, ingineriei mediului, ingineriei geodezice şi ingineriei mecanice. Acest simpozion a cunoscut o dezvoltare de la an la an, ajungând ca în noiembrie 2016 să fie publicate un număr de 68 de lucrări ştiinţifice", ne-a declarat Laura Şmuleac, prodecan al Facultăţii de Agricultură.

Simpozionul se va desfăşura pe două zile, cu prezentarea lucrărilor ştiinţifice în plen, cât şi pe secţiuni, iar cele mai bune lucrări ştiinţifice vor fi premiate. În a doua zi se va organiza şi o excursie tematică. Toate lucrările prezentate în cadrul simpozionului vor fi publicate în Research Journal of Agricultural Science, revistă cotată în baza de date internaţională CABI.

Vizualizat: 1756 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?