Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Simpozion-eveniment: „Bicentenarul naşterii lui Ion Ionescu de la Brad”

Publicat: 21 iunie 2018 - 22:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Societatea de Istorie şi Retrologie Agrară din România - Filiala Bacău va organiza cel de-al XXVI-lea Simpozion Naţional de Istorie şi Retrologie Agrară - „Bicentenarul naşterii lui Ion Ionescu de la Brad” ale cărui lucrări se vor desfăşura între 22-24 iunie 2018 în Bacău şi la Brad, comuna Negri.

Între partenerii evenimentului, finanţat de Consiliul Judeţean Bacău şi Asociaţia Arhiviştilor Bacău, se numără: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, dar şi instituţii publice, agricole, de învăţământ şi culturale.
Sunt aşteptaţi să participe ministrul Agriculturii, Petre Daea, preşedintele ASAS, Valeriu Tabără, prestigioase cadre didactice universitare.
     
Aula Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău va găzdui deschiderea oficială a evenimentului, prilej cu care se vor prezenta volumele omagiale Ion Ionescu de la Brad. Sinteze bibliografice la 200 de ani de la naştere, autor Ion Mânzăreanu, şi Bicentenarul naşterii lui Ion Ionescu de la Brad,  de Vilică Munteanu.
Simpozionul se va desfăşura în plen, în care vor avea loc două comunicări pe tema Înfăptuirile lui Ion Ionescu din perioada 1870-1891, când a locuit şi a lucrat la Brad şi Centenarul Marii Uniri. Preliminarii ale marilor transformări din anul 1918,, dar şi pe trei secţiuni.
În acest format gândit de organizatori vor fi prezentate numeroase lucrări privind viaţa şi opera savantului vizionar Ion Ionescu de la Brad, aspecte privind contribuţia marelui agronom şi organizator al vieţii economico-sociale rurale la dezvoltarea agriculturii româneşti.
În cadrul acestei manifestări de ţinută, va avea loc şi Conferinta Naţională a Societăţii de Istorie şi Retrologie Agrară din România.

O agendă destul de încărcată
Agenda ultimei zile a simpozionului va cuprinde o serie de activităţi, între care: dezvelirea bustului lui Ion Ionescu de la Brad în incinta Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Bacău; moment de reculegere la mormântul lui Ion Ionescu de la Brad, dezvelirea medalionului de pe monumentul funerar; prezentarea cetăţii dacice Zargidava; dezvelirea plăcii jubiliare de lângă bustul lui Ion Ionescu de la Brad situat la Brad, cu vizitarea pavilionului organizat de GAL „Colinele Tutovei”.

Bicentenar_Ion Ionescu de la Brad_b

Vizualizat: 617 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?