Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Seminarii tehnice de iarnă

Publicat: 18 februarie 2019 - 17:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

“Casa cu stuf “ din Baldovineşti, judeţul Brăila, s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei aproape 250 de fermieri invitaţi să participe, în ultima zi a lunii ianuarie a.c., la seminarul tehnic zonal organizat de Chemark Rom, în parteneriat cu companiile Belchim Crop Protection, Tradecorp International, Adama Agricultural Solutions şi Groupama Asigurări.

Programul a cuprins noutăţi şi produse exclusive privind nutriţia plantelor, tehnologii de protecţie în cultura mare, soluţii pentru gestionarea riscurilor în agricultură, dar şi concursuri accesibile de pe telefonul mobil, o cină festivă şi un program artistic de stand-up comedy.

Seminarii tehnice de iarnăClick pe poza pentru galerie!

“Cele şapte minuni ale lumii!”
“Începând cu anul acesta, integrăm un nou concept care se numeşte «Cele şapte minuni ale lumii!» Aşadar, lansăm o nouă promoţie pentru fermierii ce achiziţionează în 2019 şapte produse-minune de la Chemark. Aceştia pot câştiga o excursie vizitând minunile lumii moderne. Produsele sunt: Seeds Sprint, starterul nr. 1 din România, rămâne în continuare vedeta portofoliului nostru; Delfan Plus, agentul antistres sau «Nu intraţi în lan fără Delfan!»; PhylGreen, inovatorul, un cocktail de alge marine; Synergizer - într-o formulă echilibrată; Folur - îngrăşământ lichid pe bază de azot; Tradebor Mo - o formulă etanolamină ce conţine bor şi molibden; InO Green-S - un produs cu mult sulf”, a anunţat Tudorel Pilaf, patronul Chemark Rom.
Noutăţile din portofoliul comercial al Chemark Rom sunt erbicidele pentru porumb Nicozea OD şi Souverain OD, insecticidul pentru cartof şi rapiţă Aceptir 200 SE, fertilizantul foliar cu conţinut ridicat de magneziu InO-MAG şi fertilizantul foliar complex pentru îmbunătăţirea sistemului vegetativ Ino Organic.
“Nutriţia plantelor nu este o «cheltuială» (etichetă greşit pusă de fermierii români), ci o investiţie! Când în nutriţia plantelor lipseşte sau este insuficient un element chimic necesar, apar boli fiziologice, însoţite de încetinirea sau oprirea creşterii rădăcinii, a tulpinii, a frunzelor sau a fructelor, deci producţia este grav afectată”, a declarat Imre Balazs, director tehnic Chemark Rom.

ADAMA: soluţii care inovează
Soluţiile propuse de Adama Agricultural Solutions pentru sezonul curent inovează, umărind eficacitatea, utilizarea raţională a agrotehnicii, simplitatea în aplicare şi maximizarea profitului fermelor. Laurenţiu Rusu, director de vânzări zonal pentru Moldova Est, a scos în relief produsele din gama „Advanced” lansate anul trecut: erbicidele Trinity SC - omologat pentru tratamentul la cereale - şi Sulcotrek 500 SC, acoperind perioada de pre şi postemergenţă până în stadiul de 6 frunze ale porumbului, alături de noul fungicid Kantik, o formulare inovatoare „ready-mix” din trei substanţe active, ideală pentru protecţia cerealelor păioase.

Belchim are “chimie bună cu viitorul”!
De asemenea, Călin Baciu, director culturi speciale în cadrul Belchim, a prezentat produsele performante de protecţie fitosanitară şi programele tehnologice pentru culturile de cereale păioase, porumb, floarea-soarelui şi soia. Nu a fost omis erbicidul Onyx, dedicat culturii de porumb, lansat anul trecut, dar nici Proman, un erbicid cu spectru larg de acţiune, recomandat pentru cartof, floarea-soarelui şi soia, produs ce va sta la baza programelor de erbicidare.
Reprezentanţii Groupama şi-au expus produsele şi serviciile, precum şi Programul „Asigurările dau roade” pentru ca fermierii să-şi pună la adăpost culturile agricole, utilajele, animalele.
În această iarnă, Chemark Rom a pregătit o serie de evenimente dedicate fermierilor, cu tema “Riscuri-protecţie-nutriţie” la cultura mare, cartof şi în plantaţiile pomicole. Întâlnirile, denumite generic “seminarii tehnice”, au fost organizate în Timişoara, Braşov, Constanţa, Brăila, Suceava, Iaşi/Roman şi Covasna.

 

PARTENERII EVENIMENTULUI
Chemark Rom, distribuitor de inputuri cu capital sută la sută românesc, comercializează peste 600 de produse pentru protecţia plantelor, fertilizanţi foliari şi produse inovatoare pentru nutriţia plantelor, seminţe etc.
Tradecorp International este o companie de top specializată în fertilizanţi foliari, cu o bogată expertiză în nutriţia cu macro şi microelemente.
Belchim Crop Protection dispune de o ofertă adaptată la evoluţia şi cerinţele pieţei, investind în produse pentru o agricultură durabilă.
Adama Agricultural Solutions oferă soluţii simple pentru probleme complicate, produse de nouă generaţie prietenoase cu mediul.
Groupama este unul dintre liderii pieţei de asigurări din România.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 2/230 (ediţia 15-28 februarie 2019)

Vizualizat: 335 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?