Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Save the date: 28 FEBRUARIE 2017. Conferinţă cu tema AGRICULTURA DE PRECIZIE TEHNOLOGII ŞI INOVAŢII

Publicat: 13 februarie 2017 - 14:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

TMT PR organizează, în parteneriat cu USAMV BUCUREŞTI şi USAMV CLUJ, în data de 28 FEBRUARIE 2017, la Hotel PULLMAN din Bucureşti, conferinţa cu tema “AGRICULTURA DE PRECIZIE: TEHNOLOGII ŞI INOVAŢII”.

Evenimentul, carese desfăşoară cu sprijinul media al Agro TV, Revista Ferma, Agroinfo.ro şi Revista Fermierului, îşi propune să devină cea mai importantă platformă de lucru pentru principalii actori implicaţi în realizarea şi implementarea Agriculturii de Precizie în România.

“În cadrul evenimentului vom cauta să răspundem la întrebarea UNDE SE ÎNCADREAZĂ INVESTIŢIA ÎN AGRICULTURA DE PRECIZIE ÎN CONTEXTUL AGRICULTURII MODERNE? dar şi să oferim CONSULTANŢă GRATUITĂ în accesarea fondurilor disponibile pentru achiziţia echipamentului de precizie în cadrul programului de finanţare PNDR 2014-2020 oferită de partenerii Vapro şi Terra Nostra Consulting”, anunţă organizatorii.

Reprezentanţi ai Instituţiilor de Cercetare şi de Învăţământ vor defini termeni şi vor indica direcţia României în privinţa Agriculturii de Precizie, iar reprezentanţi ai Guvernului (TBD) şi ai Agenţiilor de Finanţare vor identifica măsurile şi strategia naţională pentru dezvoltarea Agriculturii de Precizie în fermele din ţară noastră.

SPEAKERI CONFIRMAŢI:

  • Laurenţiu REBEGA, Europarlamentar, PARLAMENTUL EUROPEAN 
  • Laurenţiu BACIU, Preşedinte LAPAR 
  • Emil DUMITRU, Preşedinte Federaţia Naţionala PRO AGRO 
  • Marius Ciprian TOTH, Director General Adjunct al Centrului Regional pentru Finantarea Investitiilor Rurale CRFIR Bucureşti – Ilfov 
  • Elena MATEESCU, Director General, Administraţia Naţionala de METEOROLOGIE 
  • Gabriel VLĂDU޸Director INSTITUT DE PROIECTARE PENTRU AUTOMATIZĂRI 
  • Adrian OROS¸Prorector conf. dr. USAMV Cluj 
  • Livia VIDU, Prof. Dr. USAMV Bucureşti 
  • Rică STOIAN, Fermier, AGROSERV BORCEA 
  • Florin NEACŞU, Deputy Managing Director, NHR AGROPARTNERS SRL

Conferinta-event TMT PR_bClick pe poza pentru galerie!


STRUCTURA EVENIMENTULUI:
• PANELURI DE DEZBATERI ŞI PREZENTĂRI„AGRICULTURA DE PRECIZIE: TEHNOLOGII & INOVAŢII” – ce va avea loc în intervalul orar 9.00 – 15.00;
• WORKSHOP – discuţii 1 la 1 între fermieri şi partenerii din zona de consultanţă fonduri europene ai evenimentului: VAPRO şi TERRANOSTRACONSULTING;
• EXPOSHOW - dedicat prezentării de produse şi soluţii oferite de partenerii evenimentului.

PROGRAM
08.30 – 09.00 Înregistrarea participanţilor
09.00 – 11.00 Panel I: Cui se adresează agricultura de pecizie: fermierilor mici / fermierilor mari? Unde se aplică cel mai bine tehnologia de precizie în sectorul vegetal, horticol sau zootehnic?
11.00 – 11.30 Pauză de cafea
11.30 – 13.30 Panel ÎI: Standarde în agricultura naţională de precizie. Care este nivelul investiţiilor pentru a obţine precizia? Studii de caz
13.30 – 14.30 Prânz
14.30 - 15.30 Workshop dedicat întâlnirii directe între fermieri cu consultanţii companiilor VAPRO şi TERRANOSTRACONSULTING.

Vizualizat: 1324 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?