Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

România văzută din tractor

Publicat: 18 iunie 2019 - 18:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În condiţiile în care femeile pilotează avioane supersonice şi iau parte la misiuni spaţiale, încă mai există prejudecăţi referitoare la profesiile feminine şi masculine. Faptul că vremea unor asemenea discriminări de gen a apus o arată şi recent lansatul proiect al jurnalistei Patricia Pop, specializată în domeniul agricol, care va străbate România la volanul unui tractor ARBOS. 

Pe parcursul a trei ani, Patricia va lua la rând regiunile istorice ale ţării noastre - Câmpia Română - Bărăganul, Câmpia de Vest şi Câmpia Moldovei - şi va promova produsele româneşti şi fermele autohtone. Proiectul „România văzută din tractor” doreşte să surprindă cele mai interesante poveşti de succes, să aducă în faţa publicului atuurile producătorilor autohtoni şi calitatea unor preparate specifice care se regăsesc în gospodăriile pe care ea va avea şansa să le descopere pe drumuri de ţară.

Patricia Pop_b
Ideea proiectului s-a născut din dorinţa de a aduce consumatorii mai aproape de producătorii români, de a promova fermierii care pot constitui un model pentru tânăra generaţie, dar şi de a face publicul larg să înţeleagă că agricultura este cel mai important motor al economiei româneşti. Voi vizita ferme din diverse sectoare, atât vegetale, cât şi zootehnice, pentru a arăta consumatorilor de unde vine hrana şi ce alternative au la produsele din piaţă. Voi arăta tinerilor că fermierii de azi folosesc tehnologia viitorului şi că agricultura este singurul loc în care te poţi bucura de natură şi de tehnologie în acelaşi timp. Le voi spune părinţilor să-şi îndrume copiii spre acest domeniu, pentru că are toate atuurile unei meserii de viitor şi le voi cere consumatorilor să cumpere de la români, pentru că este singurul mod în care îşi pot face un bine lor şi celor care trudesc pentru noi toţi”, afirmă Patricia. Până una-alta, aceasta s-a înscris la cursurile şcolii auto pentru tractorişti, iar după susţinerea examenului, va porni spre marea aventură. În luna iulie, colega noastră şi-a propus să străbată un traseu în Câmpia Română şi Bărăgan, în speranţa că va surprinde poveştile oamenilor care ştiu să muncească pământul cu folos, promovând în acelaşi timp gastronomia locală. Mult succes, Patricia!

 Patricia Pop_b

Articol publicat în revista Ferma nr. 10/237 (ediţia 1-14 iunie 2019)

 

Vizualizat: 266 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?