Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

RALF - Forumul Marilor Fermieri 2018

Publicat: 29 octombrie 2018 - 01:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

RALF - Romanian Agriculture Leadership Forum este un eveniment internaţional dedicat marilor fermieri şi liderilor din agricultură, care prezintă bune practici, modele de agrobusiness, exemple de succes şi studii de caz din agricultura românească şi internaţională.

BORO PR & COMMUNICATION organizează anual forumul cu cea mai mare densitate de fermieri mari, numărul total al participanţilor depăşind 300 de persoane. Despre acest format unic, aflat la cea de-a treia ediţie am stat de vorbă cu Bogdan Romaniuc, Director eveniment RALF, reprezentantul organizatorului.

Nicoleta Dragomir: RALF este un eveniment exclusiv, dedicat marilor fermieri. De ce aţi optat pentru acest concept?
Bogdan Romaniuc: Pentru că lipsea din spaţiul comunicării dedicat agriculturii. Grupul marilor fermieri reprezintă motorul dezvoltării acestui domeniu, la acest nivel se dezvoltă tehnologii, sunt testate strategii şi sunt obţinute cele mai bune rezultate - acestea sunt motivele principale pentru care agenţia noastră a creat conceptul RALF, un proiect internaţional de comunicare dedicat marilor fermieri.

RALF 2017_sala1_b

Nicoleta Dragomir: O componentă importantă a forumului o reprezintă participarea fermierilor străini. Am cunoscut fermieri mari invitaţi din Ucraina, Bulgaria, SUA şi alte state europene. Care e reacţia lor atunci când sunt invitaţi la RALF?
Bogdan Romaniuc: RALF reprezintă un amplu schimb internaţional de experienţe şi de bune practici din agricultura românească, un cadru de întâlnire al marilor fermieri români cu alţi mari fermieri din Europa, America sau Asia. Selectăm în fiecare an fermieri reprezentativi din România şi din alte 10-12 ţări, pe care îi invităm în programul RALF. Marea parte a auditoriului este alcătuită din fermieri români, din toate regiunile ţării. Există o selecţie bine documentată pentru fiecare fermier RALF, iar pregătirea unei ediţii durează un an. Este important de menţionat faptul că un fermier este invitat o singură dată în program ca Speaker. Fermierii străini nu au activităţi în România, majoritatea vin pentru prima oară la Bucureşti, cu ocazia RALF, şi fac această vizită cu entuziasm, deschişi la dialog şi la a împărtăşi experienţe cu ceilalţi fermieri.

RALF 2017_sala2_b

Nicoleta Dragomir: Evenimentul se desfăşoară, practic, cu uşile închise. Care crezi că sunt principalele motive care îi determină pe marii fermieri români şi firmele din domeniu să vină şi să revină la RALF?
Bogdan Romaniuc: Evenimentul a devenit într-adevăr întâlnirea anuală a marilor fermieri români, într-un dialog internaţional. Pe de altă parte, trebuie să recunosc că puţini au fost cei care au crezut în acest concept de la început, dar partenerii de la prima ediţie, aşa cum este şi Revista Ferma sau KWS, sunt în continuare cu noi şi le mulţumim pentru acest lucru. Unul dintre marii fermieri ne-a spus la un moment dat că nu vine de multe ori pe an la Bucureşti, dar una dintre aceste ocazii este forumul RALF. Eu aş spune doar că sunt multe motive să vii la RALF!

RALF_Bogdan Romaniuc_bBogdan Romaniuc

La ediţia din 2018 participă fermierii anului din mai multe ţări şi sunt reprezentate mari ferme, cum este cea din Ucraina, care administrează peste 70 de mii de hectare. Discuţiile se vor concentra în jurul provocărilor recente din ambele sectoare, vegetal şi zootehnic şi modul cum se reflectă acestea în managementul marilor ferme. RALF are loc în ziua de 8 noiembrie, la Hotel Radisson Blu din Bucureşti.

Informații despre opțiunile de participare și înscrieri la adresa de email agriculture@borocommunication.ro
*participarea la eveniment este posibilă doar cu acordul scris al organizatorului


PARTENERI RALF 2018
Master Partner RALF 2018: KWS România
Professional Partners 2018: NHR Agropartners, BAYER, PETKUS, CORTEVA, AGROVIR, SYNGENTA, AGRIFAC
Susţinători şi Expozanţi 2018: TITAN MACHINERY ROMANIA, SysCAD Solutions, CARGILL
Un proiect creat de: BORO PR & COMMUNICATION
Partener media principal: Revista FERMA


Vizualizat: 719 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?