Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

RALF 2019. Forumul Internaţional al Marilor Fermieri

Publicat: 15 decembrie 2019 - 10:19
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cea de-a patra ediţie RALF - Forumul Internaţional al Marilor Fermieri s-a desfăşurat în ziua de 29 noiembrie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Peste 300 de mari fermieri din toate regiunile României şi lideri din agricultură, peste 50 de speakeri români şi străini din 12 ţări, parteneri şi susţinători, organizarea impecabilă - aceasta a fost reţeta succesului unui eveniment la superlativ.

RALF 2019 - un adevărat maraton de informaţie, tehnologie, inovaţie, schimb de experienţă, agricultura viitorului. Pentru mine a fost cea de-a treia experienţă în calitate de moderator şi a patra ediţie de când Revista Ferma este partener media principal al evenimentului.
Spuneam, în deschiderea ediţiei, că suntem contemporanii unei agriculturi în permanentă schimbare şi poate că deloc întâmplător, ediţia RALF cu numărul 4 are loc în ceea ce numim "Agricultura 4.0" - a patra revoluţie industrială, o perioadă a interconectivităţii sistemelor fizice cu sistemele cibernetice. În agricultură, inteligenţa artificială, roboţii, dronele, sateliţii, senzorii, algoritmii şi smartphonurile vor schimba de mâine agricultura pe care o ştim azi! Suntem pregătiţi? Mulţi dintre participanţii la Forumul Marilor Fermieri aplică deja instrumente tehnologice de ultimă oră  în propriile exploataţii. Aproximativ 90 de procentre dintre participanţii din public sunt mari fermieri, din toate regiunile României, jumătate deţinând suprafeţe între 1.000 şi 2.000 de hectare iar 40 la sută peste 2.000 de hectare. Tocmai din acest motiv au fost incluse în programul forumului prezentări ale companiilor partenere dedicate exploataţiilor de mari dimensiuni care valorifică tehnologiile moderne cu maximă eficienţă.
RALF - Romanian Agriculture Leadership Forum a debutat în seara zilei de 28 noiembrie cu GALA "Seara Marilor Fermieri", un eveniment de excepţie care l-a avut invitat pe Grigore Leşe.

RALF 1_b

Trei sesiuni, peste 30 de speakeri
Discuţiile forumului a fost fracţionate în acest an în trei paneluri distincte. Am moderat primele două sesiuni: EDUCAŢIE. LEADERSHIP. INOVAŢIE. POLITICI AGRICOLE şi MANAGEMENTUL MARILOR FERME în Moldova, Banat, Transilvania, Oltenia, Muntenia, Dobrogea.
Deschiderea oficială i-a revenit organizatorului, Bogdan Romaniuc, Founder and Partner BORO PR & COMMUNICATION. Prezent la primul panel, Adrian Oros, Ministrul Agriculturii a precizat: "Am fost onorat să particip astăzi la cea de-a patra ediţie a RALF, ocazie cu care am reafirmat că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pledează pentru introducerea voluntară a plafonării plăţilor. Consider că este nevoie şi de o susţinere consistentă a fermelor de familie pentru a deveni competitive pe piaţă, în raport cu fermele de familie din restul Europei. De asemenea, pentru noi este foarte important să ieşim din această paradigmă în care exportăm materii prime şi importăm masiv produse agroalimentare. Trebuie să corectam rapid acest deficit al balanţei comerciale, apărut în ultimii ani!".
Master Partner-ul RALF este, încă de la prima ediţie, KWS Seminţe. George Muşat, Breeding Manager, Project Leader FAO 400 SEE, KWS Seminţe a declarat în deschiderea forumului: "Pentru că viziunea este una dintre valorile noastre, am dorit să vă demonstrăm din nou rezultatele de excepţie pe care amelioratorii noştri le obţin la nivel de ţară şi nu numai. Hibrizii de porumb KWS amelioraţi în România sunt adaptaţi condiţiilor specifice din fermele de aici, dar obţin, din ce în ce mai mult, rezultate excelente şi peste hotare".
În premieră pentru ediţia 2019, Universităţile de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi sunt parteneri educaţionali ai RALF. Instituţiile de învăţământ superior au fost reprezentate la RALF, în prima sesiune de discuţii, de către: Prof. Dr. Vasile Vîntu - Rector USAMV Iaşi, Prof. Dr. Roxana Vidican - Decan al Facultăţii de Agricultură din cadrul USAMV Cluj-Napoca şi Prof. Dr. Toma Adrian Dinu - Decanul Facultăţii de Management şi Dezvoltare Rurală a USAMV Bucureşti.
Cu informaţii extrem de importante şi "calde" despre negocierile pentru viitoarea PAC, despre plafonare şi fonduri europene, despre programe comunitare de mediu, procesare şi agricultură durabilă au venit doi invitaţi care reprezintă România în forurile unde se decide soarta agriculturii în UE: Daniel Buda - Vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) a Parlamentului European şi Mihail Dumitru - Director General Adjunct al Direcţiei Generale pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene.
Pentru că în tematica primului panel a fost inclusă INOVAŢIA invitaţii RALF din partea companiilor partenere şi-au orientat prezentările spre soluţiile tehnologice inovative pe care le-au introdus şi le dezvoltă pe piaţa din România. Voi nominaliza speakerii urmând ca, în ediţiile viitoare, să revin cu informaţii concrete despre cum îşi adaptează portofoliile, la agricultura viitorului, firmele din agribusiness.
Maria Cîrjă, Marketing Manager Corteva Agriscience România şi Republica Moldova
Andras Kubina, specialist seminţe PETKUS, ROMÂNIA
Remus Cazacu, CEO, BITSoftware - a prezentat aplicaţia FBAA (Fieldbook Agriapps) dezvoltată de compania care are în portofoliu soluţii de business inovative, peste 300 de clienţi şi este prezentă în peste 70 de ţări.
Laurenţiu Şerban este reprezentantul Karpaten Meat Group care deţine în prezent un efectiv de 8.000 de animale, 10.000 de hectare de păşuni şi teren agricol şi lucrează cu 500 de parteneri în România.
Hannu Erkki Samuel Haapala vine din Finlanda şi este un renumit cercetător şi inventator în domeniul agrotehnologiei şi al bio-economiei, recunoscut la nivel internaţional.

RALF 4_b
RALF 2_b
Panelul fermierilor
Cea de-a doua sesiune RALF 2019 a fost dedicată prezentării marilor fermieri. Poveşti de viaţă, de agricultură, de succes într-un domeniu în care schimbarea şi adaptarea sunt noţiuni la ordinea zilei. Speakerilor - fermieri din al doilea panel li s-au alăturat reprezentanţii a patru companii partenere. Vă invit să-i cunoaşteţi, pe scurt, pe cei care au luat cuvântul în sesiunea dedicată managementului marilor ferme.
Liviu Zăgan - Holde Agri Invest, exploatează 2.800 de hectare de teren în partea de sud-est a României
Radu Gorunescu - Manager, Studio of Agricultural Systems Romania
Celzin Aedin - Director General, SC Micul Agricultor SRL, peste 3000 ha, Constanţa
Cătălin Viziru - FMC AgroOperational România
Cosmin Iancu - Administrează peste 1100 ha, S.A Grădiştea, Ilfov
Alexandr Pešák - Central & Eastern Europe Manager, Kleffmann Group, Cehia
Arnaud Perrein - Director General, Sopema, jud. Ialomiţa, peste 4000 ha
Cornel Stroescu - administrează peste 2000 ha plus fermă zootehnică în Mehedinţi
Ramona Ivan - CEC Bank, Direcţia Relaţii cu Instituţii Naţionale şi Internaţionale

În paralel cu cel de-al doilea panel, într-o sală alăturată, s-a desfăşurat, în premieră, întâlnirea Xgroup Meeting Agriculture - discuţii cu mari fermieri despre marile provocări ale agriculturii momentului.
Cea de-a treia sesiune a fost dedicată fermierilor străini. Despre toate acestea în ediţia viitoare a revistei Ferma.

RALF 5_b

Vizualizat: 1290 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?