Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PRUTUL: Eveniment unic în agribusiness dedicat culturii de floare HO

Publicat: 13 februarie 2018 - 23:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Miercuri 14 februarie, compania Prutul, împreună cu partenerul său Limagrain, organizează la Tecuci un eveniment unic în industria de agribusiness dedicat culturii de floarea soarelui High Oleic.

Aşa cum a gândit-o echipa de la departamentul Marketing, întâlnirea se va desfăşura în formatul unei mese rotunde, la care au fost invitaţi cultivatori din zona tecuceană cu localităţile adiacente, şi face parte din campania “Esenţa recoltelor bogate” pe care a dezvoltat-o împreună cu partenerul din acest an, compania de seminţe Limagrain.
În anul 2018, Prutul este distribuitor al hibridului LG 54.52 HO CL.
În agenda evenimentului sunt prevăzute dezbateri privind problemele specifice culturii de floarea-soarelui HO de la înfiinţare şi până la valorificarea acesteia.
Totodată, reprezentanţii celor două companii organizatoare vor prezenta beneficiile uleiului High Oleic care îl fac un produs tot mai solicitat de marii producători industriali din lume şi apreciat de consumatorii finali.   

Un hibrid performant
Limagrain LG 54.52 HO CL este un hibrid Clearfield de tip high oleic (>87% acid oleic), semitimpuriu cu perioada de vegetaţie de 126-128 de zile. Din punct de vedere morfo-fiziologică acesta prezintă talia înaltă, foliaj abundent, de culoare verde închis, având capitul mare, bine dezvoltat şi bine fecundat. Sămânţa este de mărime mijlocie, cu MMB-ul de 57-60 g.
Hibridul LG 54.52HO CL este rezistent la lupoaie (Orobanche Cumana) până la rasa G şi prin tratamentul cu Pulsar 40 la toate rasele cunoscute, are toleranţă bună la frângerea tulpinii (Phomopsis helianthi) şi Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) .
Densitatea recomandată este 50.000 - 53.000 plante recoltabile/ha.
Recomandările de specialitate poziţionează hibridul LG 54.52 HO CL a fi cultivat în zonele de cultură a florii-soarelui în România în care gradul de infestare cu lupoaie este până la rasa G.

logo-prutulmar1_b

Vizualizat: 1977 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!