Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PRUTUL a lansat drona pentru teledetecție

Publicat: 07 iulie 2014 - 18:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Prutul își extinde portofoliul cu produse și servicii care susțin dezvoltarea durabilă a agriculturii. De peste 10 ani, Prutul sprijină agricultura modernă și profitabilă, oferindu-le producătorilor un pachet integrat de produse și servicii și tot suportul de care au nevoie, din momentul înființării culturilor agricole și până la valorificarea lor

Click pe poza pentru galerie!

Compania Prutul și-a prezentat noile servicii în cadrul ultimei ediții a expoziției AgriPlanta-RomAgroTec.
"Performanța noastră pe termen lung este strâns legată de cea a partenerilor noștri, producători agricoli, și căutăm mereu să le oferim produse și servicii noi și mai performante.

Anul acesta introducem în portofoliu noi servicii care, prin accesul la tehnologii moderne, să le permită producătorilor să-și crească profitabilitatea fermelor", a declarat Marcel Caruz, Director Comercial Agribusiness.

Noile produse și servicii pe care Prutul le oferă au un numitor comun, și anume: susținerea dezvoltării durabile a agriculturii românești.


Extinderea spre agricultura ecologică

Din 2014, Prutul comercializează inputuri ecologice și servicii de Teledetecție și Cartare Agrochimică și Pedologică. Extinderea către domeniul agriculturii ecologice este o dezvoltare naturală, având în vedere că tradiția este una dintre valorile companiei Prutul. Evoluția piețelor agricole confirma creșterea acelui segment de consumatori care doresc să beneficieze de produse ecologice, obținute în urma unor procese naturale, fără erbicide, pesticide sau îngrășăminte chimice de sinteză. Prin comercializarea inclusiv a inputurilor ecologice, compania dorește să susțină eforturile acelor fermieri care aleg metodele naturale de obținere a produselor agricole.

Serviciile de Teledetecție și Cartare Agrochimica și Pedologică ajută producătorii agricoli să își cunoască mai bine pământul și să înțeleagă nevoile pe care acesta le are pentru a le oferi recolte mai bogate.

 

Teledetecția cu tehnică ultramodernă

Dacă în cazul Cartării Agrochimice și Pedologice tehnologia și beneficiile sunt deja cunoscute de către majoritatea fermierilor, Teledetecția prin fotografie aeriană multispectrală este mai puțin cunoscută în România.

Ca tehnologie, teledetecția se bazează pe captarea radiațiilor electromagnetice emise de plante prin senzori capabili să recepționeze lumina în benzi ce depășesc spectrul vizibil. Practic, tehnologia este similară cu cea folosită și de APIA pentru verificarea cererilor de plată pe suprafață, cu diferența că la verificarea cererilor se folosesc imagini preluate prin satelit, în timp ce teledetecția folosește imagini mult mai detaliate, ce sunt preluate de la aproximativ 150 m altitudine prin intermediul dronelor. Astfel, se obțin hărți ce indică nu numai tipul culturii, dar și indicii de sănătate a plantelor, tipurile de infestări prezente în cultură sau necesarul de azot în cadrul parcelelor monitorizate.

Pentru oferirea serviciilor de teledetecție, Prutul integrează serviciile a doi furnizori, atent selectați: Geo Kontzept, companie germană care practică cu succes această tehnologie de 10 ani și care pune la dispoziție aparatele de fotografiat multispectrale Tetracam și serviciile de procesare și interpretare a imaginilor și FAE Drones, care asigură serviciile de fotografie aeriană și operarea fizică a dronelor.

Producătorii agricoli pot solicita aceste servicii pentru:
• elaborarea planului de fertilizare;
• clasificarea tipului și a gradului de infestare a culturii;
• determinarea gradului de evoluție vegetală a culturii;
• monitorizarea culturilor și a lucrărilor agricole.

Prutul S.A. este o companie cu capital integral românesc și un model de business integrat. Compania este unul dintre principalii producători de ulei vegetal din România și, totodată, unul dintre cei mai importanți jucători din industria de agribusiness din țara noastră. Compania deține Fabrica de ulei Prutul din Galați și 21 de spații de depozitare de cereale în 9 dintre județele cu cel mai mare potențial agricol din România: Galați, Călărași, Dolj, Iași, Brăila, Olt, Ialomița, Teleorman și Constanța.

Vizualizat: 1048 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6 Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?