Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Probleme vechi, soluții noi

Publicat: 28 februarie 2017 - 20:14
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Peste o sută de fermieri au fost prezenți la evenimentul de sală organizat în comun de către companiile Arysta LifeScience și Lebosol, la Arad, pe 20 ianuarie a.c., curioși să afle care sunt cele mai noi soluții în materie de protecția plantelor și îngrășăminte foliare, pe care cele două firme le comercializează pe piața românească.

Așa cum remarca și Daniela Savu - reprezentanta pe zona de vest a companiei americane - în introducerea pe care a făcut-o, deși Arysta este un nume nou pentru agribusinessul românesc, în realitate unele produse din portofoliul acesteia sunt cunoscute fermierilor noștri. E suficient să amintim de Pantera 40 EC, Select Super și Vitavax 2000, produse care au un istoric pe piața românească, fiind moștenite în urma fuziunii cu Chemtura.
Daniel Tabacu, director tehnic și dezvoltare, le-a explicat celor prezenți care sunt avantajele utilizării biostimulatorilor la culturile agricole și a dat exemplul produsului Zeal, un activator al fiziologiei porumbului, creat pe bază de alge marine. Datorită formulării sale speciale, acesta activează căile nutriției plantelor, îmbunătățește activitatea fotosintetică și mărește acumularea biomasei, având astfel un impact direct asupra calității producției. ~n testările efectuate până acum (Zeal se află la primul an de comercializare), s-a constatat o creștere a randamentelor la porumb cu aproape o jumătate de tonă la hectar, ceea pare a fi un argument solid în favoarea utilizării sale. Pentru culturile oleaginoase, cum ar fi rapița, floarea-soarelui și soia, dar și în cazul sfeclei de zahăr, există Multoleo, un produs similar, care ajută la exprimarea întregului potențial genetic al plantei, asigurând spor de producție și un conținut mai mare de ulei sau de zahăr. IMarius CioboataClick pe poza pentru galerie!n plus, îmbunătățește formarea silicvelor și limitează avortarea lor.
Un alt produs lansat anul acesta este Daskor 440, un insecticid de contact și ingestie cu spectru larg de combatere. Poate fi utilizat la un număr mare de culturi, fiind un instrument eficient în programele de management al dăunătorilor.

 

Atenție la carențele de microelemente!
Din partea Lebosol, primul care s-a înscris la cuvânt a fost Paul Bajko, reprezentantul zonal al companiei specializate în producerea de îngrășăminte lichide pentru aplicarea foliară. Paul Bajko a adus în discuție importanța nutriției, pe fondul unei agresivități climatice tot mai prezente. Iar o parte din soluțiile identificate au fost prezentate de colegul său Marius Cioboată.
Furnizor numărul unu de bor pentru agricultură la nivel european, Lebosol dispune la ora actuală de un portofoliu de peste 50 de produse, care include îngrășăminte foliare organice naturale, stimulatori de creștere, îngrășăminte speciale cu microelemente și amestecuri specifice anumitor culturi, cu o concentrație ridicată a substanțelor active, îngrășăminte NPK lichide, îngrășăminte starter pentru tratarea semințelor, îngrășăminte chelatate, adjuvanți, produse destinate atât pentru agricultura convențională, cât și pentru cea ecologică.
Aminosol este unul dintre produsele cheie în rezolvarea multor probleme cu care se confruntă fermierii români, și nu numai. Acesta este un îngrășământ foliar pur organic, pe bază de aminoacizi de origine animală, care are mai multe întrebuințări, putând fi utilizat ca stimulator de creștere, adjuvant la tratamentele fitosanitare, dar și repelent pentru animale și rozătoare.

 Daniela_Savu

Daniela Savu, reprezentant Arysta LifeScience: „Avem peste două sute de produse în portofoliu și venim cu o serie de inovații care sunt prietenoase cu mediul. Dispunem, așadar, de numeroase soluții pentru cei ce practică agricultura bio. Suntem campioni la tratamentul semințelor și lideri pe piața graminicidelor”.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 3 (186) din 15-28 februarie 2017

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizat: 829 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!