Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

PREMII ÎN CERCETARE. USAMV Cluj-Napoca distinsă de Academia Română cu Premiul ”Traian Săvulescu”

Publicat: 07 decembrie 2022 - 13:03
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten
Echipă de cercetători condusă de Prof. dr. Dan C. Vodnar, de la USAMV Cluj-Napoca, premiată de Academia Română

Universitatea de ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca este onorată să anunţe că o echipă de cercetători, condusă de Prof. dr. Dan Cristian Vodnar, este distinsă de Academia Română cu Premiul ”Traian Săvulescu” – Domeniile Biologie, Fitopatologie, Biotehnologie, ştiinţa Alimentului.

Lucrarea premiată de Academia Română, la Secţiunea ştiinţe Agricole şi Silvice, este intitulată ”Removal of bacteria, viruses, and other microbial entities by means of nanoparticles – Rolul antibacterian şi antiviral al nanoparticulelor” şi a fost realizată de echipa de cercetători formată din Prof. dr. Dan C. Vodnar, profesor de Gastronomie moleculară şi Biotehnologii alimentare la Facultatea de ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, alături de Laura Cot (Mitrea), Lavinia Florina Mureşan (Călinoiu), Katalin Szabo şi Bianca Eugenia Ştefănescu (Vodnar), din cadrul Institutului pentru ştiinţele Vieţii ”Regele Mihai I al României”, al USAMV Cluj-Napoca.

Prof. dr. Dan C Vodnar_b

”Suntem recunoscători pentru acest prestigios premiu şi aducem calde mulţumiri membrilor Academiei Române. Lucrarea noastră este o radiografie a principalelor concepte ale utilizării nanoparticulelor cu potenţial antimicrobian şi antiviral. Trebuie să mai spun că, în vederea elaborării acestui capitol, am studiat peste 6.000 de articole ştiinţifice în ultimii zece ani”, este mesajul Prof. dr. Dan Cristian Vodnar, care a condus echipa de cercetare din cadrul Facultăţii de ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor – Institutul pentru ştiinţele Vieţii ”Regele Mihai I al României”.

Ceremonia de decernare a premiilor pentru cele mai valoroase creaţii ştiinţifice şi artistice realizate în anul 2020, la care va participa şi echipa de cercetători de la USAMV Cluj-Napoca, are loc miercuri, 7 decembrie 2022, în Aula Academiei Române, în prezenţa membrilor Adunării Generale a forului.

Jeleuri cu probiotice_b
Regulamentul prevede acordare unui număr de 75 de premii anuale, repartizate pe domenii corespunzătoare celor 14 secţii ştiinţifice ale Academiei Române: literatură şi filologie, istorie, matematică, fizică, chimie, ştiinţe tehnice, tehnologia informaţiei, biologie, medicină, agronomie, silvicultură, sociologie, psihologie, filosofie, arte plastice, teatrale şi muzicale. Fiecare premiu poartă numele unei personalităţi ilustre din domeniul creaţiei ştiinţifice, literare şi artistice româneşti.

Lista completă a distincţiilor acordate de Academia Română pentru anul 2020 poate fi consultată pe site-ul instituţiei: https://acad.ro/institutia/acte/premii/2020.pdf

Vizualizat: 1169 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Costel Vînătoru: ”Cultura plantelor nu e o meserie. Este o MISIUNE!” | podcast agroSTORY #12

Este convins că destinul în viață i-a fost hărăzit de mic, încă din momentul în care a primit Sfânta Taină a Botezului. Toate deciziile au urmat aproape firesc, transformând copilul născut și crescut în zona de munte a Buzăului, într-unul dintre cei mai de seamă specialiști în legumicultură pe care îi are România, fiind de peste 36 de ani angrenat în activitatea de cercetare horticolă.

Este Costel Vînătoru, directorul Băncii de Gene şi Resurse Vegetale Buzău și ne împărtășește la #agroSTORY bucuria, dar și greutățile inerente ale pașilor făcuți în viață pentru a se împlini profesional și spiritual. Totul în jurul plantelor!

Vrei să afli toată povestea? Urmărește integral podcastul #agroSTORY: VINERI, 17 martie 2023, de la ora 19.00, pe canalul de youtube “revista Ferma”!

Cu Nicoleta Dragomir și Costel Vînătoru la o discuţie ALTFEL despre AGRICULTURĂ, PLANTE şi VIAŢĂ!

Mulțumim sponsorului BUSINESS AGRO CONSULTING din Girov, jud. Neamț!

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11 Elena Mateescu ține pasul cu vremea! Ce vești aduce pentru fermierii români? | podcast agroSTORY #10 Mădălina și Raul, tinerii care au adus dronele agricole din viitor, în prezent! | agroSTORY #9
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?