Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Pregătiţi-vă pentru Sommet de L’Elevage 2018!

Publicat: 20 august 2018 - 16:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

A 27-a ediţie a Sommet de L’Elevage se anunţă, încă de pe acum, o manifestare extraordinară din punct de vedere al participării expozanţilor. De asemenea, este de aşteptat un nou record şi în ceea ce priveşte numărul de vizitatori.

Anul trecut, la Sommet de L‘Elevage au participat 1.500 de expozanţi din 32 de ţări, desfăşuraţi pe 180.000 mp, au fost prezentate peste 2000 de animale şi 95.000 de vizitatori au trecut pragul manifestării. Sommet de L‘Elevage este un eveniment de referinţă printre cele mai mari expoziţii de animale din lume. Prin programele conexe, în special vizitele în ferme, în unităţi de abatorizare şi de producere a brânzeturilor şi în staţiuni de ameliorare şi de cercetare, vizitatorii pot avea o imagine completă asupra zootehniei franceze.

Sommet de L’Elevage 2018_b
Ca în fiecare an, prezentările şi jurizările de animale, inovaţiile tehnice, întâlnirile de afaceri, întrunirile fermierilor şi conferinţele pe teme fierbinţi din lumea agricolă vor fi parte integrantă şi a evenimentului din acest an.
"Spaţiul expoziţional al Sommet de L’Elevage va fi şi anul acesta ocupat integral cu peste 1.500 de expozanţi", declara Fabrice Berthon, directorul general al show-ului. La această ediţie, organizatorii pot spera legitim să depăşească pragul simbolic de 100 de mii de vizitatori în cele trei zile ale târgului. "Având în vedere cei 95.000 de vizitatori din 2017 şi actualul climat economic favorabil din sectoarele lactatelor şi cărnii de vită, condiţiile par să fie favorabile pentru atragerea unui număr cât mai mare de vizitatori în acest an", a adăugat Fabrice Berthon.
Turcia va fi anul acesta invitat de onoare al Sommet de L’Elevage.

Sommet de L’Elevage 2018_b

Program dedicat VIZITATORILOR STRĂINI
Alături de cele peste 2000 de animale de elită, din principalele specii şi rase de animale, în oferta expozanţilor de la Sommet de L’Elevage se regăseşte o gamă variată şi completă de produse şi servicii care acoperă toate nevoile fermei zootehnice moderne. De asemenea, vor avea loc peste 40 de simpozioane şi conferinţe în care vor fi dezbătute teme de actualitate.
Anul trecut, la eveniment au fost prezenţi peste 4500 de vizitatori străini, din 85 de state. Pentru aceştia este deschis permanent un "Club Internaţional de Afaceri" şi sunt pregătite o serie de vizite în exploataţii agricole şi agroindustriale. Anul trecut au avut loc 35 de deplasări în ferme şi în unităţi de procesare şi putem afirma, din experienţa personală, că acestea sunt cel puţin la fel de interesante ca şi vizitarea expoziţiei în sine. Deci nu trebuie ratate. Vizitatorii străini au parte astfel de un tratament preferenţial, deoarece prin aceste vizite în ferme îşi pot contura o imagine completă asupra agriculturii franceze, în special asupra sectorului producătorilor de carne şi de lapte.
De altfel, Sommet de L’Elevage, eveniment lider mondial în prezentarea sectorului cărnii de vită, a devenit în ultimii ani şi o expoziţie de referinţă în sectoarele laptelui, ovinelor şi cabalinelor. Sommet de L’Elevage este astăzi o prezentare excepţională a know-how-ului francez în materie de producţie animală şi de genetică.

Sommet de L’Elevage 2018_b

Campionate naţionale şi internaţionale
În 2018, Sommet de L’Elevage va găzdui Campionatul naţional al rasei de bovine Salers, cu prezentarea a 400 dintre cele mai bune animale din Franţa, dintr-un efectiv total de 223 mii de exemplare Salers.
Totodată se va desfăşura şi Campionatul european al rasei Simmental, la care vor fi prezentate 48 de animale din patru state (Franţa, Germania, Austria şi Elveţia). Reţineţi că animalele din Germania, Austria şi Elveţia vor fi vândute la licitaţie la sfârşitul prezentărilor.
Show-ul zootehniei va include concursuri ale raselor franceze de bovine de carne (750 animale), precum şi prezentarea raselor Ferrandais, Maine Anjou şi Highland.

 

SERVICII PENTRU VIZITATORII STRĂINI
Delegaţiile şi vizitatorii străini vor beneficia de o serie de servicii care răspund în mod specific nevoilor acestora (vizite ghidate la spectacol, consultanţă personalizată şi asistenţă, întâlniri organizate cu expozaţii, săli de îîntrunire, catering, servicii de rezervare şi de transfer gratuit etc).
Informaţii suplimentare: https://www.sommet-elevage.fr/

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 13/218 (ediţia 1-14 august 2018)

 

Vizualizat: 207 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?