Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Pioneer Potofolio Farm Vâlcelele – o oază verde!

Publicat: 10 august 2017 - 16:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În ferma SC Ildu SRL din Călăraşi, dezvoltată de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, viitorul agricol este pe mâini bune. Claudiu Iliuţă s-a înşurubat perfect pe problemă avându-l alături de el atât pe ing Tudorel Stanciu (un oltean hâtru şi foarte priceput), tehnologul principal, cât şi pe tatăl său.

c-iliuta-si-t-stanciu_b

De 2 ani se ocupă şi oficial de acest business agricol, dar, după spuselele sale, are deja 4 ani vechime în fermă. A absolvit agronomia la USAMV Bucureşti şi se vede de la o poştă că îi place ceea ce face. Cum s-ar spune, îl cunoaşte câmpul! Dar despre acest tânăr fermier, care stăpâneşte atât tehnologic cât şi managerial cele peste 4.500 ha, voi scrie în curând pe îndelete în revista Ferma.

portofolio-farm-valcele-2_b

portofolio-farm-valcele_b

portofolio-farm-3_b

Cât priveşte platforma Potofolio Farm de la Vâlcelele, vorba directoarei de marketing DuPont Pioneer, Maria Cîrjă, „este o oază verde”. Atât porumbul, cât şi floarea-soarelui sau soia, arătau ca la o expoziţie de culturi irigate deşi anul acesta la SC Ildu nu s-au pornit instalaţiile de irigat. Jean Ionescu, directorul commercial, dar şi Mihai Valentin, directorul tehnic, au prezentat celor aproape 200 de fermieri prezenţi porumbul şi floarea soarelui. Semn că implicarea la cel mai înalt nivel este cuvântul de ordine la Pioneer!

j-ionescu_b

m-cirja_b

Despre hibrizii Aqua Max, dar şi despre hibrizii de floarea soarelui pretabili la tehnologia Expres aflaţi în portofoliul Pioneer, pe larg în revista Ferma. Nu vom uita nici soiurile de soia care se pare că sunt cele mai folosite de fermierii români acolo unde există posibilitatea de a iriga.

Vizualizat: 1309 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!