Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Petre DAEA participă la PRIA - Gala Fermierilor Români la Bucureşti

Publicat: 26 septembrie 2017 - 10:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Petre DAEA, Ministrul Agricultrii, participă la Gala Fermierilor Români din cadrul Conferinţei PRIA Agriculture la Bucureşti, în 28 septembrie 2017, organizată de PRIAevents.

Conferinţa PRIA Agriculture - însoţită de Gala PRIA Romanian Farmers, în cadrul căreia fermierii români vor fi premiaţi şi anul acesta, la Bucureşti, în 28 septembrie 2017- este cel mai important eveniment al toamnei pentru agricultură şi reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorităţi, fermieri şi companiile care îşi desfăşoară activitatea în acest sector.

„În cadrul acestei gale vom recunoaşte eforturile şi contribuţia fermierilor români care au investit capital românesc, timp, muncă, cunoştinţe şi energie pentru agricultura noastră.
Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Uniunea Europeană alocă un buget mare şi o atenţie deosebită acestui sector. De aceea, politica agricolă comună (PAC) consolidează competitivitatea şi sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plăţi directe fermierilor şi prin măsuri de piaţă şi finanţează programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune. Va fi extrem de important să discutăm despre ce ne va rezerva aceasta după 2020”, susţin organizatorii.

Şi în ţara noastră agricultura joacă un rol extrem de important, însă există încă loc de creştere, potenţialul României în sectorul agricol fiind foarte mare. În cadrul conferinţei vor fi dicutate subiecte de o deosebită importanţă pentru fermieri şi agricultura României.

Cum va arăta PAC după 2020 este unul dintre subiectele principale din cadrul evenimentului. Fermierii acordă importanţă maximă acestei teme pentru că este important să contribuim şi noi la viitoarele prevederi deoarece agricultura ocupă un rol important pentru România. Astfel, Ministerul Agriculturii,împreună cu fermierii ar trebui să stabilească ce este mai bine pentru România şi să obţinem astfel rezultate mai bune şi simplificarea aplicarii PAC, poate creşterea subvenţiilor pentru fermierii români, şi mai multe fonduri europene.

Legea terenurilor agricole este de asemenea unul dintre punctele importante care vor fi în dezbatere, precum şi absorbţia fondurilor europene, dar şi colaborarea dintre Ministerul Agriculturii şi Ministerul Mediului, astfel încât să se obţină rezultate cât mai bune pentru fermieri deoarece spre exemplu, de la an la an, pagubele create de mistreţi în culturile agricole sunt în creştere, iar pierderile înregistrate la porumb din cauza porcilor mistreţi în 2017 sunt între 465 – 775 euro la hectar.Vom discuta de asemenea despre secetă şi sistemul de irigaţii în România; cumpărarea şi vânzarea terenurilor agricole, cadastrarea; fonduri europene şi simplificarea procedurilor, subvenţii şi situaţia plăţilor; camerele agricole, măsuri fiscale pentru agricultură, bilanţul anului 2017, precum şi soluţii pentru a avea un 2018 agricol mai bun.

Alături de Ministrul Agriculturii -Petre DAEA, lectorii invitaţi sunt: Elena Oana IACOB – Secretar de Stat,Ministerul Finanţelor Publice; Laurenţiu BACIU – Preşedinte, Preşedinte, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR); Emil DUMITRU– Preşedinte, CN ProAgro; Daniel CONSTANTIN – Fost ministru al Agriculturii si al Mediului; Valeriu TABĂRĂ – Fost Ministru al Agriculturii; Adrian PINTEA - Director General, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA); Radu Codruţ ŞTEFĂNESCU – Preşedinte Director General, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI); Tudorel ANDREI - Preşedinte, Institutul Naţional de Statistică, precum şi un reprezentant din partea CEC BANK, Ștefan STĂNESCU – Co – Fondator, Agriso şi RaduCodruţ Ştefănescu – Preşedinte Director General, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Conferinţele PRIA aduc în atenţie cele mai importante teme de dezbatere din fiecare domeniu şi reunesc un numar mare de participanţi, dar şi mass - media. Cu o experienţă de peste 12 ani echipa PRIAevents este recunscută pentru organizarea evenimentelor premium pentru fiecare sector al economiei.
PRIA Agriculture se va desfăşura cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Franceză, Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Olandeză, BEROBA, Camerei de Comerţ şi Industrie România-Israel, Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Britanică, Econet Romania, Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Camerei de Comerţ şi Industrie România-Elveţia şi a Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.
Parteneri ai evenimentului sunt CEC Bank, New Holland, Agro Concept, LAPAR, AISR, KWS, Confederaţia Naţională ProAgro, Fresh din mere de Iteşti, Agriso.ro, CAR Group, BRISE, Seminis, APIMAR, Trofee de cristal, IA Românească, Micri Gold, Sir Ludovic şi NISSA.

Vizualizat: 506 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!