Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Performanţa are prioritate la KWS!

Publicat: 12 februarie 2019 - 00:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pe 17 ianuarie a.c., într-o locaţie exclusivistă din nordul Capitalei, Clubul Diplomatic, KWS şi-a permis să acorde prioritate şi soluţiilor digitale. Astfel că evenimentul companiei, ajuns la a III-a ediţie, s-a axat pe digitalizarea fermelor de cultura mare, ca o nouă viziune în agribusiness!

KWS România are o inimă care bate de 16 ani pentru fermieri. Atunci când managerul general KWS Seminţe, Doriana Niţu, a adus aminte celor peste 150 de invitaţi la evenimentul „Prioritate pentru Performanţă” că la finele anului trecut, mai precis în decembrie, KWS Seminţe a împlinit 16 ani, mi-am adus aminte instantaneu de melodia cântată de Loredana Groza împreună cu actorul Ion Caramitru, „O inimă de 16 ani”! Nu mi-am propus să transform acest text în altceva, dar în fiecare om există şi nostalgie. Aşa se face că Doriana Niţu a reuşit să transmită echipei şi o anume calitate extra-profesională. O echipă care este, aşa cum a subliniat managerul general, „consolidată, completă, formată din profesionişti unanim recunoscuţi în piaţa de agribusiness”! O echipă care asigură o istorie a bunelor practici agricole şi care a reuşit să-şi păstreze independenţa.

Performanţa are prioritate la KWSClick pe poza pentru galerie!

Noua viziune KWS - ameliorare genetică de înaltă performanţă şi agricultura 4.0
Digitalizarea în fermele de cultura mare poate asigura condiţiile necesare următorului nivel de performanţă. Asta după ce fermele mari s-au dotat tehnic şi tehnologic la un nivel superior. Acum, numai prin introducerea soluţiilor digitale integrate, care să permită procesarea unor volume mari de date ce pot fi relevante pentru activitatea fermierilor, se vor putea crea condiţiile pentru creşterea profiturilor, în special prin diminuarea pierderilor.
George Buhnici, realizator tv la Pro Tv şi specialist în digitalizare şi tehnologii noi, cel care
a asigurat prezentarea generală a seminarului, s-a exprimat destul de dur către fermierii aflaţi în sală (după ce a povestit că a crescut la ţară, lucrând în vacanţele de vară inclusiv la adunat de fân, iar tatăl său a condus un IAS, asta după ce a trecut şi prin SMA): „Fără să vreau să vă jignesc, vă mişcaţi cam încet! Eu vin acum din deşertul Nevada, iar acolo, ca şi în Israel, aveau de toate!” De altfel, la final, George Buhnici avea să prezinte, cu multă creativitate şi îndemânare jurnalistică, tot felul de paralele între ceea ce se poate face acum la nivel mondial în agricultură, prin aplicarea rapidă a soluţiilor noi, şi ce schimbări ar trebui făcute pentru un viitor sustenabil al agriculturii, inclusiv prin resetarea obiceiurilor de hrănire.

KWS şi AGREMO, LA ORIZONT şi AgroVIR aduc soluţiile!
Cele două aplicaţii dezvoltate împreună cu Agremo, La Orizont şi AgroVIR sunt dedicate monitorizării avansate a culturilor şi managementului fermei, a precizat Doriana Niţu în preambulul seminarului. Primul venit la rampă a fost Ervin Miklós, un economist cu specializare în informatică de gestiune, care reprezintă în România sistemul de management pentru gestiunea fermelor - AGROVIR. Acesta spune că, practic, există patru moduri prin care soluţiile digitale pot ajuta fermierii să producă profit: prin colectarea de date din teren (cu ajutorul senzorilor, staţiilor meteo, dronelor şi telefoanelor mobile cu geolocaţie), prin poziţionare şi navigare (aici cele mai utilizate fiind soluţiile pentru ghidarea utilajelor agricole), prin lucrările executate efectiv în câmp (hărţi de fertilizare variabilă) şi, ca un corolar, sistemul de management al fermei (care permite colectarea, procesarea şi analiza acestor date ca sprijin în luarea celor mai bune decizii). Astfel, datele transformate în informaţii vor aduce profit sută la sută, garantează specialistul AgroVIR!
Sabin Ştefan, inginer horticol (absolvent al USAMVB), consultant de afaceri în agricultura de precizie - AGREMO, a prezentat destul de larg ceea ce se poate face prin intermediul softului şi cu precizia dată de fotografierea cu dronele (mult mai precisă vizavi de datele culese din satelit!). Astfel se poate stabili cu certitudine suprafaţa exactă, precum şi elevaţia terenului, alături de densitatea plantelor, analiza stresului plantelor, a bolilor foliare şi chiar a dăunătorilor, ca şi stresul hidric şi gradul de îmburuienare. ~n final, softul poate face o estimare destul de aproape de realitate a producţiei. Astfel, soluţiile pot veni rapid.
Agremo nu dispune şi de drone, ci doar de soft. De aceea, Ciprian Iorga, consultant de afaceri şi expert al CE pe partea de Agricultură şi sisteme autonome de zbor (drone), specialist în agricultura de precizie prin servicii de scanare aeriană - LA ORIZONT, a prezentat fermierilor soluţiile pentru scanarea din zbor a terenurilor cultivate de ei prin intermediul dronelor profesionale performante pe care le deţin. Calitatea imaginilor obţinute de drone este de 2,5 cm/pixel sau de 0,9 inch/pixel.
Că tot am pomenit de fermieri, i-am remarcat pe Arnaud Perrein - liderul Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România, pe Nicolae Sitaru, preşedinte al Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice Ialomiţa, sau pe Miki Rezeanu, administrator al Refdan Islaz. Ei sunt fermieri care folosesc soluţii digitalizate în fermele lor, precum şi genetică de la KWS. Genetică ce a putut fi consultată pe aplicaţia Hibripedia, pe monitoare instalate chiar în sala unde s-a desfăşurat evenimentul KWS Seminţe!

Ion Voinea_b
Ion Voinea: „Aceşti hibrizi (din grupa Plus4Grain - n.red.) sunt capabili să răspundă superior inputurilor aplicate în fermele cu practici agricole avansate, cu sole de înaltă calitate şi cu resurse hidrice sigure. Hibrizii de porumb Plus4Grain sunt instrumentele ideale pentru strategiile ce urmăresc rezultate foarte ridicate, rezultate record, prezentând un potenţial extrem de producţie. Aceşti hibrizi sunt capabili să valorifice cu adevărat investiţiile. Sunt ce e mai bun pentru cei mai buni”.

Csaba Kiss_b

Csaba Kiss, director regional pentru Europa de Sud-Est al KWS SAAT SE: „Considerăm că datele exacte despre sol, resurse, hibrizi, fertilizanţi etc. sunt cheia pentru un control tot mai bun al proceselor din fermă, pentru managementul culturilor şi al businessului, în general, şi pentru eficientizarea costurilor. Experienţa din alte industrii arată că acele companii care au avut un start reuşit în lumea digitală au prosperat, bucurându-se de avantajul pionieratului”.

 

SUCCESUL CELOR ŞAPTE FANTASTICI
Investiţiile KWS Seminţe într-un laborator destinat controlului calităţii seminţelor au fost coroborate cu cercetarea-ameliorarea pentru obţinerea hibrizilor de porumb sută la sută creaţi în România, la staţiunea de cercetare din Alexandria. Aşa se face că acum KWS dispune de cei şapte fantastici pentru succesul fermierilor: Karpatis (FAO 340 - Nou), KWS Smaragd (FAO 350 - Nou), Konfirmas (FAO 360), KWS Kashmir (FAO 370 - Nou) - un hibrid care anul acesta va rodi şi în fermele din Franţa), KWS 4484 (FAO 380), Kamparis (FAO 390, cu ambii genitori autohtoni) şi Kapitolis (FAO 410). Fiecare dintre ei cu calităţi deosebite, încadrându-se atât în grupa Clima Control3, cât şi în noul concept Plus4Grain. Despre această grupă de hibrizi, cea mai recentă, Ion Voinea - manager dezvoltare produse şi management agoservice KWS Seminţe - spune că a fost creată pentru a răspunde celor mai înalte ambiţii şi tehnologii existente în piaţă.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 2/229 (ediţia 1-14 februarie 2019)

Vizualizat: 432 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?