Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

„Oscarul inventatorilor”

Publicat: 14 mai 2017 - 00:18
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

• Helmut Claas a primit Medalia Diesel 

Helmut Claas, de mulţi ani asociat comanditat al Grupului Claas, a primit Medalia Rudolf Diesel acordată de Institutul German pentru Invenţii (Deutsches Institut für Erfindungswesen) la categoria „Cea mai mare realizare în materie de inovaţie”.

„Cu siguranţă este ceva foarte special să poţi fi onorat în acest fel după împlinirea vârstei de nouăzeci de ani. Dar meritul nu este atât al meu, cât al puternicei noastre echipe de la Claas şi se datorează modului în care am putut îmbina pasiunea pentru invenţii cu succesul financiar”, a declarat Helmut Claas la ceremonia de premiere care a avut loc în Galeria Celebrităţilor din cadrul Muzeului German din München.
Helmut Claas a transformat compania înfiinţată de tatăl şi de unchii săi în 1913 într-un producător mondial de top din domeniul utilajelor agricole. În momentul de faţă compania este condusă de reprezentanta celei de-a treia generaţii a familiei, Cathrina Claas-Mühlhäuser.

Succes mondial bazat pe inovaţii
Helmut Claas s-a născut în 1926 la Harsewinkel, Germania, fiind cel mai mare dintre cei trei copii ai familiei. În perioada 1948 - 1954 a studiat ingineria mecanică la Universitatea Tehnică din Hanovra. Studiile au inclus un semestru la Viena şi un an de studii în domeniul agriculturii la Paris. A pus întotdeauna un accent deosebit pe dezvoltarea de produse revoluţionare şi producerea acestora în masă, în condiţii rentabile. Helmut Claas a fost iniţiator sau co-autor al unei întregi serii de inovaţii. De exemplu, la începutul anilor ”70 a fost dezvoltată seria Dominator, pe baza unui concept constructiv modular sau cu platformă. Modelele Dominator au ajuns printre cele mai de succes combine de recoltat din lume. Următorul model, Lexion, a fost dezvoltat tot în era lui Helmut Claas. Acesta este considerat şi în prezent cea mai avansată şi performantă combină de recoltat din lume. Dezvoltarea combinelor autopropulsate de recoltat furaje Jaguar a fost o altă poveste de succes, datorită căreia Claas a dominat pieţele globale.
Multe universităţi de renume internaţional din Ungaria, Marea Britanie, Bulgaria şi Germania i-au acordat lui Helmut Claas titlul de doctor onorific. De exemplu, în 2000 a primit titlul onorific de „Doctor în studii agricole” ca „recunoaştere a realizărilor de excepţie în domeniul ingineriei agricole şi a serviciilor aduse dezvoltării utilajelor agricole moderne, de înaltă performanţă”, din partea Universităţii din Stuttgart-Hohenheim. De asemenea, în 2004 a fost numit membru al senatului onorific al Universităţii din Stuttgart-Hohenheim, pentru realizările pe care le-a avut de-a lungul întregii vieţi în domeniul tehnologiei agricole inovatoare. În iunie 2009, Universitatea Goryachkin din Moscova, care acum poartă denumirea de Academia Agricolă Timiryazev, l-a desemnat profesor onorific. Tot în 2009, Franţa i-a conferit lui Helmut Claas titlul de „Cavaler al Ordinului Legiunii de onoare”, în cinstea serviciilor aduse în calitate de pionier al cooperării franco-germane.
Titlurile acordate pentru întreaga sa activitate au fost întregite de titluri personale, cum ar fi cel de cetăţean de onoare al oraşului său natal, Harsewinkel, Germania, Medalia de Merit a landului Baden-Württemberg din Germania, precum şi Ordinul de Merit din partea ministrului francez al agriculturii.
Compania Claas este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat şi lider mondial în ceea ce priveşte combinele autopropulsate de recoltat furaje. Claas are aproximativ 11.300 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,6 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2016.

Medalia Diesel este considerată „Oscarul inventatorilor”, fiind cel mai vechi premiu pentru inovaţie din Germania. Eugen Diesel, fiul lui Rudolf Diesel, a fost iniţiatorul ceremoniei de acordare a premiului, în anul 1953.

www.claas-group.com

 â€žOscarul inventatorilor”_b

După ceremonia de premiere de la Muzeul German din München (de la stânga): Wolfram Eberhardt (directorul Departamentului de Comunicare Organizaţională Claas), Dr. Theo Freye (purtător de cuvânt al consiliului de administraţie al Grupului Claas până în 2014), Thomas Böck (responsabil pentru tehnologie şi sisteme în cadrul Consiliului de administraţie Claas), Helmut Claas şi Cathrina Claas-Mühlhäuser şi Carl-Albrecht Bartmer (preşedintele Societăţii de Agricultură Germane - Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft e.V.)

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 8 (191) din 1-15 mai 2017

Vizualizat: 279 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?