Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ofertele primăverii - genetică şi soluţii noi pentru recolte bogate

Publicat: 29 martie 2019 - 17:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La începutul lunii februarie a.c., peste o sută de fermieri din judeţele Galaţi, Tulcea şi Brăila, precum şi distribuitori de inputuri pentru agricultură au participat la un eveniment de sală organizat de Amirati Agroplant - un jucător important pe piaţa locală de inputuri -, în parteneriat cu companiile Saaten Union România, SMARTfert, Elixir Zorka şi Agra Asigurări.

Cei prezenţi au luat cunoştinţă de cele mai noi seminţe hibride de porumb, floarea-soarelui, cereale păioase de primăvară şi plante leguminoase din portofoliul Saaten Union.
“Vorbim de hibrizi de porumb cu potenţial de până la 16 t/ha, precum: Replik, SUM 305, SUM 405, SUR 307 şi OS 4014. În campania trecută, vedeta producţiilor la floarea-soarelui a fost noul hibrid Driver CL, cu o medie de peste 4.500 kg/ha. Vârful de lance al portofoliului rămâne tot Marquesa CL, care a confirmat din nou, fapt care ne arată că alegem doar genetică performantă pentru ţara noastră. În portofoliul comercial de primăvară există o gamă foarte largă de hibrizi şi soiuri de plante leguminoase (mazăre, soia, lucernă)”, a susţinut Cornelia Pistol, director cercetare-dezvoltare cereale păioase şi leguminoase la Saaten Union.

Amirati Agroplant_b

Sămânţă hibridă de porumb şi floare de ultimă generaţie
La porumb, noutăţile se numesc: Tonacja (FAO 220) - hibrid simplu, extratimpuriu, remarcabil prin toleranţa bună la Fusarium şi la cădere, cu o stabilitate ridicată a producţiilor; Replik (FAO 380) e un produs din ultima generaţie a hibrizilor Saaten Union, cu un start foarte bun în vegetaţie; SUR 307 (FAO 410) - hibrid dentat, adaptabil şi stabil în cultură, cu un dry-down rapid, corelat cu randamentde boabe/ştiulete ridicat; OS 4014 (FAO 450) - tolerant la secetă, pretabil şi pentru semănatul timpuriu.
La cultura de floarea-soarelui, genetica nouă este reprezentată de Driver CL - hibrid semitardiv, uniform, pretabil în condiţii grele de cultură - şi Victory CL - hibrid tardiv cu potenţial ridicat de producţie, chiar şi în condiţii de stres, recomandat pentru tehnologii extensive.

Fertilizanţi foliari performanţi
Ceilalţi parteneri ai evenimentului au prezentat fertilizanţi foliari, îngrăşăminte chimice complexe, biostimulatori şi adjuvanţi pentru culturile agricole. Mihai Postelnecu a expus o gamă diversificată de îngrăşăminte pentru fertilizarea de bază, produse de Elixir Zorka, din Serbia. Omex BIO 20 este un biostimulator şi fertilizant foliar în formă concentrată care conţine micro şi macroelemente, plus extract de alge marine; Royal Amin creşte rezistenţa plantelor la situaţii de stres, având dublu rol: de fertilizant şi stimulator de creştere; Spur este un bio-activator pe bază de aminoacizi; Kingfol ZN e cel mai concentrat produs pe bază de zinc, iar Copper S e un sulfat de cupru fluid, aplicat foliar.
Au fost subliniate performanţele fertilizanţilor foliari XMicro şi XN21, care acoperă principalele culturi agricole: rapiţa, cerealele păioase, floarea-soarelui şi porumbul.
În ultima parte a expunerii, Andrei Sorin Trofin a vorbit despre susţinerea oferită de Agra Asigurări fermierilor pentru a-şi reduce pierderile provocate de capriciile vremii. Produsele de asigurare a culturilor propuse sunt: Agrar Basis - acoperă riscurile de grindină, îngheţ, incendiu, furtună şi ploi torenţiale; Index de secetă e un produs unic pe piaţa de asigurări din România, menit să despăgubească pierderile cauzate de deficitul de precipitaţii şi de zilele de caniculă la culturile de grâu, porumb şi floarea-soarelui.

Tiberiu Chelariu_b
Tiberiu Chelariu, administratorul Amirati Agroplant: „Creşterea producţiei agricole, a profitabilităţii fermelor este realizată prin utilizarea de genetică superioară, a tehnologiilor de ultimă generaţie, dar şi a produselor de nutriţie şi tratamente fitosanitare performante. Or, noi prin această întâlnirea aceasta am urmărit. Şi am reuşit să ne atingem obiectivul!”

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 4/231 (ediţia 1-14 martie 2019)

Vizualizat: 428 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Astăzi vă facem cunoștință cu Bianca Szekely, evaluator de daune Agra Asigurări. Bianca activează în domeniul horticulturii și al peisagisticii de 16 ani. Agra Asigurări caută și alți ingineri agronomi, fermieri sau tineri absolvenți de studii agricole care să se alăture echipei lor de evaluatori

Aplică acum: www.agraasigurari.ro/carieraevaluatoridaune/

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?