Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

NU DOAR BINE INFORMAŢI. ACUM, ŞI PREMIAŢI!

Publicat: 25 aprilie 2020 - 11:23
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

S-au abonat la Revista FERMA şi au câştigat, prin tragere la sorţi, premiile de la "Concursul Abonatului 2020": un televizor şi 3 tablete Samsung. Cine sunt câştigătorii noştri?

Vă mulţumim dumneavoastră, tuturor abonaţilor şi cititorilor Ferma pentru că alegeţi publicaţia noastră, de peste 21 de ani. Anul acesta, chiar în săptămâna Paştelui, patru abonaţi au fost mai norocoşi, pentru că munca în agricultură le-a fost răsplătită cu premiile câştigate la concurs.

Televizorul a plecat la Buzău
Vasile Crăciun, abonatul Ferma din Mărăcineni, jud. Buzău lucrează 200 ha pe care cultivă: grâu, porumb, floarea-soarelui, orzoaică de primăvară, mazăre, lucernă şi ovăz. Familia Crăciun mai deţine şi o instalaţie de brichetat resturi vegetale şi cultivă legume în solarii, pentru consum propriu. Agricultorul din Mărăcineni are 64 de ani şi o viaţă lucrată în agricultură şi în cercetare, din care 30 de ani la Institutul de la Aldeni, acolo unde i-a predat deja ştafeta unuia dintre cei doi fii. Şi, cum sângele apă nu se face, toţi cei trei copii ai familiei Crăciun au absolvit Agronomia!
Din păcate, vremea capricioasă din această primăvară, cu temperaturi scăzute şi secetă pedologică a afectat şi culturile din ferma abonatului nostru. "Dacă nu va fi ploaie, nu prea avem şanse; lucerna aproape s-a uscat, grâul nu stă deloc bine, nu este rezervă de umiditate în sol", ne spune Vasile Crăciun.
Fermierul buzoian mi-a mărturisit că atunci când îi aduce poştaşul revista Ferma, lasă tot şi o citeşte "din scoarţă-n scoarţă". A fost foarte încântat atunci când i-am dat vestea că a câştigat marele premiu la "Concursul Abonatului".

vasile craciun abonat_b

Tableta pentru viticultură
Alexandru Stănciulescu din Broşteni, judeţul Vrancea este inginer horticol şi şef de fermă la Societatea Odobeşti Vinex din Vrancea, pe raza comunei Jariştea. Are 72 de ani şi o carieră profesională în slujba viticulturii. A absolvit facultatea în Bucureşti, şef de promoţie. A lucrat ca tehnician, apoi şef de combinat la IAS Odobeşti şi administrator, până acum doi ani, la actuala companie unde îşi desfăşoară activitatea. Abonatul nostru are în grijă 170 de hectare cultivate cu viţă de vie, din care în jur de 45 de ha au beneficiat de o reconversie pe fonduri europene. Producţia este prelucrată prin sistemul propriu de vinificaţie al societăţii iar vinul îmbuteliat este comercializat în întreaga ţară.
 "Şi la noi este secetă mare, e mare nevoie de umiditate pentru vie", atenţionează Alexandru Stănciulescu.
Specialistul a câştigat o tabletă Samsung de la "Concursul Abonatului Ferma".

O tabletă şi la Miercurea Ciuc
Olti Agoston stă în Bucureşti, dar s-a izolat pe perioada pandemiei la Miercurea Ciuc, unde are o mică fermă de familie. Însă preocupările agricole sunt mult mai ample pentru că, împreună cu un partener, abonatul Ferma a inaugurat la începutul acestui an, în judeţul Satu Mare, prima fermă independentă din România care produce scrofiţe pentru reproducţie (capacitate de 400 de scrofiţe). Investiţia a fost realizată printr-un proiect cu fonduri europene iar popularea noii ferme s-a finalizat în luna decembrie a anului trecut. După ce trece pandemia vom merge în ferma de la Satu Mare pentru a vedea această investiţie în premieră. Olti Agoston se bucură pentru premiul câştigat la Concursul Abonatului, o surpriză venită chiar înaintea Paştelui.

"Lupul dacic" e câştigător
Cea de-a treia tabletă Samsung oferită de Revista Ferma a ajuns la Perişor, în Dolj. Abonatul nostru Marian Baronescu este cultivator de legume-fructe în spaţii protejate, pe verticală, dar deţine şi 10 hectare pentru producţia în câmp.
De ce "Lupul dacic"? Atunci când colegul meu Liviu Gordea l-a vizitat în vara anului trecut, fermierul i-a spus: „Bine ai venit în Dacia!”. Avea arborat pe una din sere simbolul draconului dacic şi brâul din fotografie, cu chipul lui Decebal.
Marian Baronescu spune că a cheltuit peste un milion de euro în 12 ani cu investiţiile în agricultură. Din păcate, pandemia l-a afectat serios, pierderile fiind de peste 20 de mii de lei. E supărat pe supermarketurile care, deşi solicită produse în cantităţi mari, calibrate, calitatea I, preţurile pe care le oferă sunt de calitatea a III-a... Măcar i-am mai îndulcit ziua când l-am anunţat că a va primi tableta. Mi-a spus că este pentru prima oară în viaţa lui când câştigă ceva!

castigatori concursul abonatului ferma 2020_b

Detalii despre concursul Ferma aveti AICI: CONCURSUL ABONATULUI FERMA 2020

CUM TE ABONEZI la Revista FERMA?

NOU!!! De acum poți plăti abonamentul la revista Ferma cu cardul online AICI: http://revista-ferma.ro/plata-online

Pentru comanda ramburs, completeaza formularul de mai jos: https://www.revista-ferma.ro/abonamente

Vizualizat: 1525 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?