Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noul Rural Fest, o versiune improvizată

Publicat: 27 octombrie 2017 - 17:23
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

A TREIA EDIŢIE!? Când toată lumea aproape uitase că a existat cândva târgul Rural Fest (au avut loc numai două ediţii, în 2014 şi 2015), organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti, iată că anul acesta, în septembrie, târgul a scos capul din nou, având însă cu totul alt organizator şi alt spaţiu de organizare. 

Lucrurile au fost atât de diferite, încât Reprezentanţa CE a comunicat prompt pe site-ul instituţiei că nu are nici o legătură cu proiectul care poartă aceeaşi denumire de acum doi ani.

De la expozant, la organizator
Am căutat pe internet informaţii despre noul Rural Fest şi am dat peste o pagină de facebook. Am avut o scurtă conversaţie cu administratorul paginii:
- ”Bună ziua, este vorba de evenimentul organizat în 2015 de Reprezentanţa CE la Bucureşti?”, întreb eu.
- ”Bună ziua. Aceasta este o iniţiativă privată”.
- ”Sunteţi ONG sau firmă?”
- ”Scopul întrebării?”
- ”Mai aveţi în portofoliu şi alte evenimente cu profil alimentar şi meşteşugăresc?”

rural-fest1_b

Interlocutorul meu nu mi-a mai răspuns. Aşa că am urcat în maşină şi m-am dus, sâmbătă, 9 septembrie, a doua zi de târg, să văd şi să compar evenimentul de acum doi ani, organizat pe Bd. Kiseleff, şi târgul din această toamnă, susţinut pe Verde Stop Arena, un teren înierbat din cartierul Barbu Văcărescu. M-am lovit cu palma peste frunte când am constatat că nu am aparatul foto la mine. Am făcut cale întoarsă şi după o jumătate de oră, iată-mă înapoi la poarta târgului, cumpărând bilet. Preţ, 10 lei. Intru în incinta Rural Fest 2017. Vreo 25 de tarabe, standuri înşirate pe toate cele patru laturi ale terenului atât de larg, încât ar fi loc de două meciuri de fotbal, simultan.
Îl recunosc pe un apicultor despre care am scris pentru revista Ferma: ”Cred că în seara asta plec. Mâine nu mai vin. Nu sunt clienţi”, spune prisăcarul în timp ce îmi arată cu mâna pe organizatorul târgului. E o doamnă căreia vânticelul de după-amiază îi face vâlvoi părul bogat şi încârlionţat. Se numeşte Ramona Aparaschivei:

Ramona-Aparaschivei_b

”Eu am organizat concerte, am oferit servicii de PR, dar acum câţiva ani m-am apucat de agricultură. Am început cu 4000 de metri de livadă în Tunari, apoi am cultivat legume, cereale şi plante de nutreţ pe 4,5 ha în jud. Botoşani, localitatea Baisa. Ferma mea se numea «Salăţi din Grădina Ursului», iar după certificarea ecologică, i-am zis «Bio Salăţi din Grădina Ursului». Am vândut şi în Carrefour, un singur sezon, dar mi-am format o reţea de clienţi şi vând direct. În 2015, ne-am numărat şi noi printre participanţii la Rural Fest organizat în Bd. Kisellef. Anul trecut evenimentul nu a mai avut loc, aşa că m-am gândit să-l organizez eu, pe spezele mele."

Ce păreri au avut alţi expozanţi ai evenimentului, dar şi care a fost răspunsul Reprezentanţei Comisiei Europene cu privire la organizarea Rural Fest – original şi preluarea denumirii, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-14 octombrie 2017!

Vizualizat: 261 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!