Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

NEED Farming a excelat în Demo Tour 2019

Publicat: 23 august 2019 - 12:57
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pe 5 şi 6 august a.c., Apan Agriculture Equipments a invitat fermierii interesaţi şi presa de specialitate la un demo tour cu Agrifac Condor Endurance II, cel mai inovator pulverizator autopropulsat din lume, deţinător al recordului mondial la suprafaţa erbicidată în 24 de ore. Acum, utilajul vine echipat cu o tehnologie care abordează tratamentul fitosanitar pe fiecare plantă în parte!

În prima zi, la sediul Apan Agriculture Equipments din Slobozia, aflat pe şoseaua Călăraşi la km 9, începând cu ora 12 şi jumătate fix, s-a dat startul “NEED Farming Demo Tour 2019” cu o prezentare în interiorul sediului firmei, la etaj.

NEED Farming a excelat în Demo Tour 2019Click pe poza pentru galerie!

 Agricultura de precizie nu e suficient de precisă fără NEED Farming

În deschiderea evenimentului, Sorin Dobrotă, Directorul Executiv Apan Agriculture Equipments, a rostit un scurt discurs în care a salutat acordul încheiat cu Agrifac Olanda în vederea creşterii profitului fermierilor într-un mod sustenabil. Pentru că un astfel de echipament sofisticat şi generos, prin ceea ce face în teren, nu poate fi decât în sprijinul creşterii productivităţii!
A urmat o prezentare tehnică destul de complexă, cu argumente vizibile şi bine punctate de către Roeland Coopman, Chief Commercial Officer-ul Agrifac Olanda. Acesta a început prezentarea cu o paralelă între câmpul cu plante şi familia sa cu cele două fete ale sale, spunând că atunci când se întâmplă ca una să fie bolnavă, nu e nevoie să le trateze pe amândouă. La fel este şi în câmp. De ce să se trateze toate plantele dacă nu toate sunt afectate de o anume suferinţă? Astfel, Roeland Coopman a condus discuţia spre prezentarea celui mai recent concept de management agricol bazat pe observare, măsurare şi reacţie la variaţia plantelor, solului şi la alte variabile, acoperind necesităţile fiecărei plante în parte. Concept ce poartă numele de NEED Farming (agricultură în funcţie de necesităţi).
Noua tehnologie urmăreşte satisfacerea nevoilor specifice ale fiecărei plante şi nu necesităţilor generale ale întregii culturi. Astfel, sistemul DynamicDosePluse vă permite să oferiţi fiecărei plante exact ceea ce îi trebuie, atât ca volum de soluţie, cât şi ca repartizare, iar SmartDosePlus asigură injectarea pesticidului direct în ţevile de stropire, amestecul realizându-se doar atunci când este necesar, fără a mai contamina rezervorul principal, în care veţi avea doar apă curată! Toate acestea sunt posibile datorită AiCPlus - primul sistem de camere de la Agrifac cu inteligenţă artificială integrată, care interpretează ceea ce vede. Camerele sunt montate de-a lungul rampei de unde sistemul procesează şi analizează cultura, iar cantităţile de soluţie stabilite şi dorite pot fi aplicate imediat, prin intermediul DynamicDosePluse, fără a fi necesare acţiuni cu sistemul oprit, economisind astfel timp.Simplu şi ingenios

Am admirat apoi, în câmp, rampa rotundă „J”, care are calitate, stabilitate şi poate asigura o durată lungă de viaţă în exploatare. Rampa are lungimi de la 24 m până la 55 m. Legătura dintre această rampă şi trenul de rulare StabiloPlus este asigurată de suspensia în semicerc, denumită BalancePlus, care conferă rampei un echilibru de invidiat. EcoTronicPlus este un sistem de control simplu de utilizat şi de aceea e şi foarte apreciat, susţine Roeland Coopman prin intermediul traducerii asigurate de către Cristi Teodor, Agrifac Account Managerul pentru România. EcoTronicPlus asigură şi efectuarea automată a majorităţii funcţiilor. Procesele şi indicatorii cei mai importanţi ai pulverizatorului autopropulsat Condor Endurance II pot fi observaţi dintr-o privire. Sau, cum ar spune specialiştii Agrifac, „Briliante Simple - simplu şi ingenios”, asigurându-se un control optim însoţit de o funcţionare intuitivă!
MyAgrifac cuprinde, conform explicaţiilor specialistului din Olanda, un set de unelte ce cresc eficienţa maşinilor şi a utilizatorilor acestora printr-o măsurare constantă a activităţilor, făcând ca operatorii să beneficieze nu numai de urmărirea în timp real a acestor acţiuni, ci şi să poată analiza rapid rezultatele.
Pulverizatorul autopropulsat are o gardă maximă la sol de 200 cm (Clearance Plus), ceea ce îi conferă o lejeritate în efectuarea tratamentelor chiar şi în fazele în care plantele au ajuns la maturitate. Iar în cazul culturii de cartof, ecartamentul mai mare, WildeTrackPlus, poate lua între roţi patru rânduri de plante, încadrându-se perfect pentru a nu mai îngreuna operaţiunile de recoltat!
Pe câmp, în timpul demonstraţiilor, s-au răspândit o serie de colante cu imagini de plante tratate, iar utilajul a fost uşor de urmărit din perspectiva NEED Farming! Efectul vizual a fost puternic şi pentru fermierii prezenţi în cele două locaţii ale NEED Farming Demo Tour 2019.

La Ghimpaţi, în judeţul Giurgiu, s-a făcut practic şi o inaugurare de sediu

Aflat pe DN 6, imediat după sensul giratoriu de la intrarea în localitatea Ghimpaţi, noul sediu dispune de tractoare McCormick, combine Rostselmash, echipamente agricole, piese de schimb, consumabile şi de aportul echipelor de service arondate de la centru în funcţie de necesităţile de moment.
În acest spaţiu generos, fermierii au venit să urmărească NEED Farming Demo Tour 2019, eveniment de calibru internaţional, organizat de Apan Agricultură şi Agrifac.
Printre mulţi fermieri importanţi i-am zărit pe Mara Florica, fermier cu peste 8000 ha, şi pe Cosmin Băcanu din Furculeşti, lideri în zonă şi extrem de influenţi printre ceilalţi fermieri, ceea ce înseamnă că pulverizatorul autopropulsat Condor Endurance II le-a atras atenţia. La Slobozia, Gheorghe Văduva, un fermier cu 2000 ha în lucru şi cu sector zootehnie (pui de carne, porc şi vacă cu lapte), a fost remarcatul meu ca etalon al interesului. Bineînţeles că aici sunt subiectiv şi remarc fermieri despre care am scris sau cu care am avut discuţii de-a lungul activităţii mele de ziarist agrarian.
Oricât m-aş strădui să povestesc un demo show, tot prezenţa celor interesaţi este cea mai bună modalitate de a trăi aşa ceva şi, tocmai de aceea, nu-i mai înţeleg pe fermierii care pregetă să mai participe, cel puţin în ultima vreme, la toate aceste acţiuni realizate cu profesionalism de către echipe care le pot oferi toate informaţiile la faţa locului, în timp ce utilajul evoluează concret în condiţii de câmp.
Cert este că am urmărit pe teren, în două zile consecutiv, un utilaj complex care depăşeşte deja imaginaţia. Practic, “Am văzut viitorul, azi!”, aşa cum a spus Alin Şofan, Directorul de Vânzări Regional al Apan Agriculture Equipments pe zonele Giurgiu, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman şi Ilfov.

 Alin Sofan_b

ALIN ŞOFAN, Directorul Regional de Vânzări pe zonele Giurgiu, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman şi Ilfov, a deschis evenimentul de la Ghimpaţi-Giurgiu şi a asigurat traducerea celor prezentate. Un om de vânzări cu o experienţă de 17 ani în domeniul agricol, cu un ton matur şi orientat spre succes. Experienţa îl ajută să înţeleagă nevoile şi provocările pe care le au fermierii. Apan Agriculture Equipments demonstrează încă o dată că are o echipă de specialişti, pregătiţi pentru o piaţă destul de aglomerată.
Alin Şofan, Directorul Regional de Vânzări pe zonele Giurgiu, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman şi Ilfov, poate fi contactat la telefon: 0751.050.072

 


4E PENTRU AGRICULTORI

Dincolo de tehnologiile inovative cu care se poate mândri pulverizatorul autopropulsat Condor Endurance II, specialistul olandez a remarcat faptul că şi acest produs Agrifac se supune celor 4E pentru agricultori („4Es for growers”), ceea ce înseamnă că se încadrează perfect în aceste coordonate promovate de Agrifac (Eficienţă, Economie, Ergonomie şi Ecologie). În plus, sistemul GreenFlowPlus garantează utilizarea optimă a apei şi implicit a substanţelor chimice dizolvate în apă până la 99,99%. Practic, în rezervor nu rămâne lichid când stropirea s-a încheiat, iar acest sistem se curăţă uşor, fiind totodată nepoluant, deci ecologic!

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 14/241 (ediţia 15-31 august 2019)

Vizualizat: 62 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?