Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

„Mediafax Talks” vine la Timişoara

Publicat: 17 septembrie 2010 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Combaterea evaziunii fiscale în agricultură va fi dezbătută în cadrul primei conferinţe Mediafax Talks din Timişoara, la care reprezentanţi ai autorităţilor din domeniul agricol, agricultori şi investitori în acest sector vor analiza împreună rezultatele din agricultură în 2010, precum şi soluţiile şi măsurile ce ar trebui adoptate în 2011.

Click pe poza pentru galerie!

Evenimentul, care face parte din seria conferinţelor „Mediafax Talks about Romanian Agriculture”, va avea loc vineri, 24 septembrie, la Hotel Continental din Timişoara, începând cu ora 10:00.

Printre lectorii conferinţei se numără Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii, Veronica Toncea, director general al Fondului de Garantare a Creditului Rural, Marcel Andrei Tolomey, director al Sucursalei CEC Bank Timişoara şi Viorel Matei, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR).

Conferinţa are ca parteneri CEC Bank, Fondul de Garantare a Creditului Rural, DuPont şi GE Money şi se desfăşoară cu sprijinul FNPAR. Revista Ferma va participa la eveniment în calitate de partener media.

Măsuri prioritare în agricultră

În contextul în care membrii FNPAR şi Agrostar au întrerupt temporar protestele din ţară pentru a avea discuţii cu noul ministru al Agriculturii, conferinţa reuneşte reprezentanţi ai autorităţilor, agricultori şi investitori în acest domeniu pentru a dezbate măsurile prioritare din agricultură.

Invitaţii vor aduce în discuţie sprijinul pe care statul îl poate acorda în acest an din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi din fonduri europene, precum şi alte soluţii de finanţare accesibile agricultorilor.

De asemenea, participanţii vor analiza evoluţia producţiei şi a preţului grâului în 2010 şi vor dezbate politicile de impozitare care ar duce la diminuarea evaziunii fiscale.

Creşterea calităţii şi a competitivităţii produselor româneşti pe pieţele externe şi preţul alimentelor româneşti în raport cu cele importate sunt alte teme care vor fi abordate la conferinţa de la Timişoara.

Valeriu Tabără a declarat recent că priorităţile sale la minister sunt plăţile directe pe suprafaţă, valorificarea suprafeţei arabile şi scăderea evaziunii. La rândul lor, agricultorii solicită elaborarea legislaţiei şi obţinerea acordului Comisiei Europene pentru acordarea ajutoarelor de stat, găsirea de soluţii pentru plata pe cap de animal şi pentru plata pe suprafaţă, reabilitarea sistemului de irigaţii şi sprijinirea investiţiilor în depozitele de produse agricole.

Despre Mediafax

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile.

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania Mediafax face parte din cel mai mare grup media din România şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri.

Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, servicii de monitorizare de presă şi de distribuţie de comunicate de presă, anuare de specialitate, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct şi consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro.

Invitaţie la dezbatere

La fel ca ediţia desfăşurată la Bucureşti în luna iulie a.c., Mediafax Talks about Romanian Agriculture de la Timişoara va aduce laolaltă reprezentanţi ai MADR, producători şi procesatori, bancheri, directori ai societăţilor de leasing şi de asigurări.

Înscrierile pentru participare se fac pe site-ul www.mediafaxtalks.ro/agriculture-timisoara, până pe 23 septembrie.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să o contactaţi pe Ioana Chira, PR Manager Mediafax – ioana.chira@mediafax.ro, 031/82.56.129.

Vizualizat: 650 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?