Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MAP, la Agromalim 2010

Publicat: 14 octombrie 2010 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Platforma exterioară a complexului Expo Arad Internaţional, în suprafaţă totală de 25.000 mp, a fost rezervată în bună parte marilor producători şi distribuitori de maşini, utilaje şi echipamente agricole din România, astfel că oferta în acest domeniu a fost bogată şi diversificată, însă foarte importantă este oferta financiară a companiilor de profil din România.

Click pe poza pentru galerie!

În acest sens, Compania MAP - Maşini Agricole Performante, în colaborare cu Intesa Sanpaolo, derulează de aproximativ doi ani un program de finanţare a proiectelor pentru clienţii firmei, care s-a dovedit un real succes.

Despre beneficiile acestui program şi oferta MAP pentru campania agricolă de toamnă, dar şi despre activitatea şi obiectivele companiei în România, am stat de vorbă cu Mauro Frola (foto), preşedintele grupului MAP, importator unic în România al mărcilor de tractoare Same şi Deutz-Fahr.

Mauro Frola: “În prezent, avem în derulare o serie de proiecte demarate în 2009, pe care le realizăm cu o anumită întârziere, însă fluxul este normal. Foarte important este faptul că MAP a încheiat proiecte cu o rată de succes de peste 95%. Am creat în jurul MAP o structură importantă pentru fermieri, din care face parte banca, una dintre cele mai bune firme de consultanţă din ţară şi o companie de asigurări, care este leader în România în domeniul asigurărilor în agricultură.

Consider că adevăratele probleme pentru sectorul nostru vor apărea în 2011, din cauză că s-au schimbat foarte mult normele de aplicare a proiectelor, şi mă refer la măsurile 121 şi 312. Fermierii avor avea dificultăţi în realizarea acestora, motiv pentru care ne vom trezi în 2011 cu un “rezervor” de proiecte mult mai mic, cu aproape o treime faţă de 2009. Aşadar, prevăd o diminuare a cifrelor de afaceri în 2011 pentru întregul sector al maşinilor agricole în România.

Pentru campania de toamnă, mergem înainte cu Programul Rabla, iar cine vine la noi beneficiază de un program extrem de atractiv de finanţare cu o dobândă de doar 4,8%. În plus, recunoaştem fermierului o sumă dublă faţă de cea fixată de Administraţia Fondului pentru Mediu.

Pe viitor, dorim să îmbunătăţim oferta, să creăm şi alte produse financiare şi să lărgim oferta şi în alte sectoare. În acest sens, la Indagra, vom prezenta planul comercial al MAP pentru 2011”.


FEDERAŢIA EUROPEANĂ A CRESCĂTORILOR DE OI ŞI CAPRE

Federaţiile crescătorilor de oi şi de capre din trei state europene, România, Ungaria şi Germania, sunt pe cale de a înfiinţa o structură europeană a oierilor şi crescătorilor de caprine, care să reprezinte interesele acestora la nivel european. Statutul acestei organizaţii europene a fost dezbătut la Agromalim 2010, la întâlnirea Federaţiei „Romovis”, la care au participat şi reprezentanţii unor asociaţii de ovine din Ungaria şi din Marea Britanie.

„Până acum suntem şapte ţări interesate să participăm la acest proiect comun, care se va concretiza până la sfârşitul acestei toamne, când vom avea şedinţa de constituire la Budapesta”, ne-a declarat Anca Demian (foto), reprezentantă a Asociaţiei Crescătorilor de Oi şi Capre „Păstorul” Bihor.

 

Crotalierea electronică, contestată

Introducerea de anul acesta a identificării electronice a ovinelor şi caprinelor i-a nemulţumit pe crescătorii de oi din Europa, motiv pentru care Federaţia oierilor din Ungaria le-a cerut şi crescătorilor din România să li se alăture în demersul lor împortiva iniţiativei CE. Întrucât oierii din Europa se confruntă şi cu alte probleme comune, fermierii din cele două ţări au hotărât că au nevoie de o organizaţie puternică.

„Vrem să demonstrăm că suntem o forţă şi avem nevoie de organizaţii foarte puternice. Să nu creadă cei care încearcă să ne dezbine că vor reuşi vreodată, întrucât atunci când e vorba de interesul comun, suntem foarte uniţi”, a motivat Anca Demian necesitatea înfiinţării unei organizaţii de acest fel. „Ideea iniţială era să scăpăm de această crotalie electronică, care aduce doar costuri pentru crescători şi beneficii numai pentru cei care le vând.

Acum, scopul nostru este ca în felia asta mare care înseamnă Politica Agricolă Comună să existe o parte esenţială şi pentru oaie şi capră. Şi noi suntem producători şi unii foarte importanţi, dacă observăm câţi bani se fac pe spatele nostru numai prin intorducerea crotaliilor electronice.

Dacă tot creştem oi, atunci să şi avem ceva de pe urma lor, cu atât mai mult cu cât cerere pentru carnea şi pentru produsele de oaie şi de capră există”, spune Anca Demian.

Vizualizat: 693 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?