Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

LEGEA ETICHETĂRII LAPTELUI - O lege BUMERANG!

Publicat: 08 noiembrie 2017 - 20:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DISCUŢII DESPRE ETICHETAREA ALIMENTELOR. Producătorii de alimente dezbat, pe 8 şi 9 noiembrie 2017, probleme legate de etichetare. În sectorul lapte, avem o lege care se va întoarce exact împotriva producătorilor şi procesatorilor români.

Atât liderul APRIL, Dorin Cojocaru (foto stg.), cât și specialistul în etichetare, Cristian Popa (foto dr.), autorul lucrării „Etichetarea prin exemple”, vin cu acuzații destul de grave la adresa autorităților: incompetență și lipsă de comunicare. O dovadă este și faptul că nici un reprezentant al ANPC nu a onorat invitația la simpozionul „ESE - Etichetare. Siguranță. Etică”, care are loc pe 8 şi 9 noiembrie 2017, la Bucureşti.

SIMPOZION-ETICHETARE-1_b

Să nu mai vorbim că Legea etichetării laptelui 192/2017, deși va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018, nu beneficiază încă de norme metodologice și, cel puțin asta am înțeles din discuțiile purtate, legea ar fi suspectă de lipsa notificării către Bruxelles.

Legea mai are şi multe chichițe care ar afecta tocmai producătorii şi procesatorii români din sectorul laptelui, pentru că aceasta nu își face efectul decât asupra produselor din țară. Producători care vor avea parte, potrivit unor zvonuri și previziuni profesioniste, de multe mișcări cel puțin ciudate pe piața laptelui.

Revista FERMA v-a prezentat pe larg prevederile Legii 192/2017, precum şi opiniile producătorilor şi procesatorilor din sectorul laptelui despre efectele legii AICI: LAPTELE ROMÂNESC este PROTEJAT prin LEGE!

Simpozionul „ESE - Etichetare. Siguranță. Etică” este un eveniment unic, dedicat producătorilor de alimente și de suplimente alimentare din România, organizat, pentru al doilea an consecutiv, de revista RO.aliment. Printre partenerii evenimentului sunt IBA București, PRISA, ARC, ROMALIMENTA, APRIL și APAR (Asociaţia presei Agricole din România). Specialiștii prezenți pe 8 și 9 noiembrie 2017 la eveniment dezbat o multitudine de probleme cu care se confruntă sectorul alimentar privind etichetarea produselor. Scopul este facilitarea dialogului dintre producători și specialiști, dar și de a da răspunsuri la cele mai complicate întrebări privind etichetarea, siguranța și etica.

SIMPOZION-ETICHETARE-2_b

Vizualizat: 701 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?