Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

LEGEA ETICHETĂRII LAPTELUI - O lege BUMERANG!

Publicat: 08 noiembrie 2017 - 20:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DISCUŢII DESPRE ETICHETAREA ALIMENTELOR. Producătorii de alimente dezbat, pe 8 şi 9 noiembrie 2017, probleme legate de etichetare. În sectorul lapte, avem o lege care se va întoarce exact împotriva producătorilor şi procesatorilor români.

Atât liderul APRIL, Dorin Cojocaru (foto stg.), cât și specialistul în etichetare, Cristian Popa (foto dr.), autorul lucrării „Etichetarea prin exemple”, vin cu acuzații destul de grave la adresa autorităților: incompetență și lipsă de comunicare. O dovadă este și faptul că nici un reprezentant al ANPC nu a onorat invitația la simpozionul „ESE - Etichetare. Siguranță. Etică”, care are loc pe 8 şi 9 noiembrie 2017, la Bucureşti.

SIMPOZION-ETICHETARE-1_b

Să nu mai vorbim că Legea etichetării laptelui 192/2017, deși va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018, nu beneficiază încă de norme metodologice și, cel puțin asta am înțeles din discuțiile purtate, legea ar fi suspectă de lipsa notificării către Bruxelles.

Legea mai are şi multe chichițe care ar afecta tocmai producătorii şi procesatorii români din sectorul laptelui, pentru că aceasta nu își face efectul decât asupra produselor din țară. Producători care vor avea parte, potrivit unor zvonuri și previziuni profesioniste, de multe mișcări cel puțin ciudate pe piața laptelui.

Revista FERMA v-a prezentat pe larg prevederile Legii 192/2017, precum şi opiniile producătorilor şi procesatorilor din sectorul laptelui despre efectele legii AICI: LAPTELE ROMÂNESC este PROTEJAT prin LEGE!

Simpozionul „ESE - Etichetare. Siguranță. Etică” este un eveniment unic, dedicat producătorilor de alimente și de suplimente alimentare din România, organizat, pentru al doilea an consecutiv, de revista RO.aliment. Printre partenerii evenimentului sunt IBA București, PRISA, ARC, ROMALIMENTA, APRIL și APAR (Asociaţia presei Agricole din România). Specialiștii prezenți pe 8 și 9 noiembrie 2017 la eveniment dezbat o multitudine de probleme cu care se confruntă sectorul alimentar privind etichetarea produselor. Scopul este facilitarea dialogului dintre producători și specialiști, dar și de a da răspunsuri la cele mai complicate întrebări privind etichetarea, siguranța și etica.

SIMPOZION-ETICHETARE-2_b

Vizualizat: 963 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?