Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Laurenţiu Baciu (LAPAR) speaker la conferinţa AGRICULTURA DE PRECIZIE, TEHNOLOGII ŞI INOVAŢII

Publicat: 16 februarie 2017 - 17:31
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Presedintele LAPAR, Laurenţiu Baciu, a confirmat prezenţa în calitate de speaker la conferinţa “AGRICULTURA DE PRECIZIE: TEHNOLOGII SI INOVATII”, eveniment organizat de TMT PR, în parteneriat cu USAMV BUCURESTI si USAMV CLUJ, în data de 28 FEBRUARIE 2017, la Hotel PULLMAN din Bucuresti. 

La eveniment vor mai fi prezenţi reprezentanţi ai Instituţiilor de Cercetare şi de Învăţământ care vor defini termenii şi vor indica direcţia României în privinţa Agriculturii de Precizie, precum şi reprezentanţi ai Guvernului (TBD) şi ai Agenţiilor de Finanţare care vor identifica măsurile şi strategia naţională pentru dezvoltarea Agriculturii de Precizie în fermele din ţara noastră.
Studii variate arată că, în următorii 30 de ani, producţia agricolă trebuie să se dubleze pentru a putea garanta siguranţă alimentară a unei populaţii în continuă creştere. Răspunsul ar putea fi Agricultura de Precizie, care a obţinut deja rezultate notabile în sensul maximizării eficienţei în folosirea apei, optimizării consumului de îngrăşăminte sau monitorizării stării de sănătate a animalelor, care pot asigura creşterea productivităţii dar şi a calităţii produselor. Conform unei analize Markets&Markets.com piaţa globală de Precizie va creşte în următorii ani de la 3,20 miliarde de USD în 2015 la 7,87 miliarde de USD până în 2020.

SPEAKERI CONFIRMAŢI:

Laurenţiu REBEGA, Europarlamentar, PARLAMENTUL EUROPEAN – intervenţie video
Laurenţiu BACIU, Preşedinte LAPAR
Emil DUMITRU, Preşedinte Federaţia Naţională PRO AGRO
Marius Ciprian TOTH, Director General Adjunct al Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale CRFIR Bucureşti – Ilfov
Elena MATEESCU, Director General, Administraţia Naţională de METEOROLOGIE
Gabriel VLĂDU޸Director INSTITUT DE PROIECTARE PENTRU AUTOMATIZĂRI
Adrian OROS¸Prorector conf. dr. USAMV Cluj
Livia VIDU, Prof. Dr. USAMV Bucureşti
Rică STOIAN, Fermier, AGROSERV BORCEA
Florin NEACŞU, Deputy Managing Director, NHR AGROPARTNERS SRL
MIRCEA SIMOIU, Director tehnic, TopoTrade

Evenimentul, care se desfăşoară cu sprijinul media al Agro TV, Revista Ferma, Agroinfo.ro şi Revista Fermierului, îşi propune să devină cea mai importantă platformă de lucru pentru principalii actori implicaţi în realizarea şi implementarea Agriculturii de Precizie în România.

STRUCTURA EVENIMENTULUI:
• PANELURI DE DEZBATERI ŞI PREZENTĂRI„AGRICULTURA DE PRECIZIE: TEHNOLOGII & INOVAŢII” – ce va avea loc în intervalul orar 9.00 – 15.00;
• WORKSHOP – discuţii 1 la 1 între fermieri şi partenerii din zona de consultanţă fonduri europene ai evenimentului: VAPRO şi TERRANOSTRACONSULTING;
• EXPOSHOW - dedicat prezentării de produse şi soluţii oferite de partenerii evenimentului.

PROGRAM
08.30 – 09.00 Înregistrarea participanţilor
09.00 – 11.00 Panel I: Cui se adresează agricultura de pecizie: fermierilor mici / fermierilor mari? Unde se aplică cel mai bine tehnologia de precizie în sectorul vegetal, horticol sau zootehnic?
11.00 – 11.30 Pauză de cafea
11.30 – 13.30 Panel II: Standarde în agricultura naţională de precizie. Care este nivelul investiţiilor pentru a obţine precizia? Studii de caz
13.30 – 14.30 Prânz
14.30 - 15.30 Workshop dedicat întâlnirii directe între fermieri cu consultanţii companiilor VAPRO, TERRANOSTRACONSULTING şi SIVECO.

Pentru inscriere, biletele se găsesc LA URMĂTORUL LINK: http://www.tmtpr.ro/agricultură-de-precizie/

Vizualizat: 634 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?