Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Intervitis Interfructa

Publicat: 20 mai 2017 - 15:56
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• târgul horticultorilor din lumea-ntreagă

Succesul Expoziţiei „Intervitis Interfructa Hortitechnica” de anul trecut i-a determinat pe specialiştii şi producătorii din domeniul horticulturii să se gândească deja la următoarea ediţie (anul viitor) a celui mai mare eveniment de profil din Europa, desfăşurat din doi în doi ani la Centrul Expoziţional din Stuttgart - Germania.

Intervitis InterfructaClick pe poza pentru galerie!

Intervitis Interfructa Hortitechnica, pe o suprafaţă de expunere de 50.000 mp, prezintă întregul proces tehnologic, de la cultivare, procesare şi până la comercializarea şi marketingul produsului finit.

25.437 de vizitatori din 57 de ţări
La ultima ediţie, din perioada 27-30 noiembrie 2016, au participat 25.437 de vizitatori din 57 de ţări. Acest târg tradiţional de la Stuttgart a avut, la ultimele ediţii, un concept extins: faţă de tehnologiile pentru producţia de vin şi suc, evenimentul a prezentat şi inovaţii pentru anumite culturi speciale. Halele au fost pline-ochi cu standuri ale marilor firme din domeniu.
Organizatorii, expozanţii şi vizitatorii au avut, în final, păreri pozitive şi optimiste. 65% dintre oaspeţi au făcut sau au contractat achiziţii, iar 44% dintre vizitatori şi-au planificat să facă o investiţie sau achiziţii în următoarele şase luni.
"Cifrele arată că extinderea conceptului a fost un succes", declara Ulrich Kromer von Baerle, preşedintele Centrului Expoziţional din Stuttgart. "Intervitis Interfructa Hortitechnica a fost un eveniment de succes. Aşteptările au fost clar depăşite. Subiectele târgului din acest an: globalizarea, schimbările climatice şi digitalizarea, care influenţează piaţa în prezent, au fost de interes", a declarat Dr. Rudolf Nickenig, Secretarul general al Asociaţiei Viticultorilor Germani (DWV), la deschiderea târgului. Philipp Schulze Esking, Vicepreşedinte al Societăţii Agricole Germane (DLG) şi preşedinte al Departamentului de Expoziţii, de asemenea, a rezumat evenimentul într-o notă pozitivă: "Standul nostru special DLG, «Horticultura inteligentă» a fost un mare succes. Per ansamblu, feedback-ul a fost pozitiv, prezentările fiind orientate spre soluţiile şi tehnologiile de viitor, iar temele au fost întotdeauna bine abordate. Noi vedem un potenţial uriaş în industria culturilor speciale şi în 2016 am reuşit să creăm o bază solidă pentru următorul eveniment".
70% dintre vizitatori lucrează în viticultură, 19% în pomicultură, 14% în sectorul culturilor speciale şi 28% reprezintă industria şi comerţul cu produse finite. Aproximativ o treime dintre oaspeţi au venit la Intrevitis pentru prima dată. Top 5 ţări din care au provenit vizitatorii străini sunt: Austria, Franţa, Elveţia, Italia şi Ungaria.

Demonstraţii experimentale live
Secţiunea "Tehnologii experimentale live" a fost foarte populară. În fiecare zi au avut loc demonstraţii cu maşini pentru horticultură, cu drone, roboţi pentru viticultură, la care au asistat peste şapte mii de vizitatori. La Forumul L-Bank, secţiunea "Roboţi şi drone", sponsorizată de Ministerul Federal al Agriculturii şi Alimentaţiei din Germania, reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ şi de cercetare din Germania au făcut demonstraţii cu prototipuri inovatoare de automatizare avansată pentru viticultură şi culturi speciale.
Italia a fost ţara parteneră la organizarea ediţiei din acest an. În cooperare cu DLG Italia, au fost prezentate, în premieră mondială, la Forumului L-Bank, sub motto-ul "Italienii iau câmpul - Tehnologie şi inovare în horticultură", tehnologii performante de creştere a salatei, arătând întreg procesul de la cultivare, până la recoltare.
Sesiunile de degustare de vinuri, cu o selecţie de 280 de vinuri, au reprezentat un punct de atracţie pentru vizitatori. Circa o mie de participanţi au experimentat o impresie senzorială, „gustând” noile tehnologii de procesare a fructelor la faţa locului.
Mai mult de o mie de experţi din întreaga lume au participat la al 62-lea Congres al Asociaţiei Viticultorilor din Germania. Subiectul central al expoziţiei "O abordare autentică şi inovatoare pentru viitor - Abordarea schimbărilor climatice şi globalizarea" a reunit peste 150 de vorbitori. Ministrul Federal al Economiei, Gabriel Sigmar, a abordat teme economice şi din domeniul energetic, la conferinţa "Piaţă şi Marketing".
Târgul internaţional din domeniul tehnologiilor pentru vin, fructe, suc din fructe, băuturi spirtoase şi culturi speciale - Intervitis Interfructa Hortitechnica - este cel mai important eveniment internaţional pentru industria prelucrării fructelor şi pentru producătorii de vin, datorită combinaţiei reuşite a expoziţiei cu organizarea de congrese şi demonstraţii de maşini, precum şi prin prezenţa celor mai importanţi expozanţi din sector.
Următoarea ediţie va fi organizată în perioada 2-4 noiembrie 2018.

 

CINCI TEME DE INTERES LA EDIŢIA DIN 2018
Vizitatorii care vor trece pragul ediţiei de anul viitor vor avea cinci puncte de interes:
• Vor putea vedea cele mai recente tehnologii din domeniu, familiarizându-se cu cele mai noi soluţii tehnice;
• Reputaţi practicieni şi experţi vor prezenta noile tehnologii pentru culturile speciale;
• Vor „gusta” tehnologia pentru a înţelege amprenta inovaţiilor tehnice asupra gustului;
• Vor „experimenta live tehnologia”, la demonstraţiile cu maşinile speciale pentru domeniul horticol;
• Vor realiza un util schimb de idei cu practicienii, profitând de experienţa îndelungată şi de cunoştinţele tehnice ale colegilor, experţilor şi expozanţilor din întreaga lume.
Totodată, vor beneficia de programul complex al ediţiei cu numărul 63 al Congresului German al Viticultorilor şi de forumurile DLG (Societatea Agricolă Germană).


Articol publicat in revista Ferma nr. 9 (192) din 15-31 mai 2017

Vizualizat: 374 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?