Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Întâlnirea ASOCIAŢIEI FERMIERILOR din ROMÂNIA

Publicat: 18 ianuarie 2018 - 00:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Evenimentul organizat de cea mai veche organizaţie a fermierilor din România - AFR - a coincis cu ziua de naştere a ministrului Agriculturii, Petre Daea.

O chestiune care ar fi părut un dezavantaj la un moment dat pentru un organizator oarecare de evenimente. Poate că mulţi ar fi schimbat data manifestării. Însă nu şi Adelina Popescu, directorul executiv al Asociaţiei Fermierilor din România, care a făcut din aniversarea lui Petre Daea primul as din mâneca Sărbătorii Agricultorilor.

Adelina Popescu a reuşit să-l aducă pe Daea în sânul agricultorilor pentru un moment cu dublu impact, bineînţeles şi cu ajutorul preşedintelui AFR, Adrian Rădulescu, şi cu sprijinul neobositului vicepreşedinte AFR, Nelu Cioroianu. Ba mai mult, aproape toată conducerea Ministerului Agriculturii a venit la Sărbătoarea Agricultorilor, făcând din această ediţie cea mai reuşită de până acum. Aşa se face că evenimentul organizat cu mult suflet şi aleasă implicare de Asociaţia Fermierilor din România a adunat o parte importantă a agricultorilor români. De la, de acum seniorii, Lucian Buzdugan (Insula Mare a Brăilei), dr. Mihai Petcu (Agroindustriala Pantelimon), Dumitru Manole (First Grain Amzacea) sau Gheorghe Niţu (Agrozootehnica Mihăileşti), trecând pe la Gheorghe Antochi (Agricola Internaţional Bacău), Viorel Nica (Agrichim Feteşti), Claudiu Daviţoiu (Agroindaf Afumaţi), Dan Dumitru (Agrirom Grădiştea - Călăraşi) şi ajungând la tineri precum Emil Dumitru (liderul ProAgro) şi Ştefan Stănescu (Agromec Vişina). Mare parte dintre ei implicându-se şi în bunăstarea sărbătorii. 

ziua-agricultorului-_b

Iar din rândul conducerii MADR i-am remarcat pe secretarii de stat Daniel Botănoiu şi Alexandru Potor, dar şi pe subsecretarul de stat Maricel Floricel Dima, alături de Alexandru Şachianu - preşedintele ADS, Elena Tatomir - director general politici agricole, şi Florentina Tudor - director general dezvoltare rurală. Aproape toată conducerea MADR, în frunte cu Petre Daea. Ministrul a îmbrăţişat aproape pe fiecare dintre cei 150 de invitaţi.

Pentru mai multe detalii despre acest subiect citiţi in revista Ferma nr. 21/204 (ediţia 1-14 decembrie)

Un articol semnat de TUDOR CALOTESCU

Vizualizat: 495 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?