BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

În circuitul performanţei

Publicat: 12 februarie 2019 - 00:48
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu jumătatea lunii ianuarie a.c., BASF Agricultural Solutions România a dat startul unei noi serii a simpozioanelor de iarnă, cu un concept nou: “Circuitul Performanţei în AgriBusiness”. Specialiştii companiei au abordat subiecte de larg interes pentru fermieri, de la prevenirea şi combaterea bolilor şi dăunătorilor, la cele mai noi strategii şi tehnologii agricole, precum şi produse inovatoare pentru protecţia plantelor.

Într-un format modern şi flexibil, aşa cum ne-a obişnuit cu fiece ediţie consumată, echipa BASF Agricultural Solutions România a prezentat produsele-vedetă din portofoliul comercial, dar şi promoţiile şi ofertele speciale puse la dispoziţia agricultorilor români.
În faţa celor aproape patru sute de fermieri brăileni şi gălăţeni, veniţi la evenimentul de la Brăila, echipa BASF a prezentat cele mai performante produse în domeniul protecţiei plantelor. O noutate absolută a fost ştirea privind intrarea companiei pe segmentul de seminţe de rapiţă şi de legume, prilej cu care a avut loc lansarea a trei noi hibrizi de rapiţă, dintre care doi de tip Clearfield: InVigor 1165, InVigor 1266 CL şi InVigor 1166 CL.

Circuitul Performanţei în AgriBusiness_b

În “pole-position”, produse cu performanţe excepţionale
„Ne concentrăm pe cele patru culturi-cheie: cereale păioase, floarea-soarelui, porumb şi rapiţă. În primul rând, este vorba despre cereale, la care avem un portofoliu complet. Aici noutăţile sunt: Priaxor® EC - cel mai avansat fungicid pentru cereale, Medax® Top - regulator de creştere a plantelor şi Biathlon® 4D - erbicid cu dublă acţiune. Nu putem să nu amintim şi o noutate din punct de vedere al conceptului, este vorba de Systiva® 333 FS, practic este primul fungicid cu acţiune foliară care se aplică la tratamentul seminţelor, reuşindu-se, astfel, fie eliminarea primului tratament în primăvară, fie amânarea acestuia”, ne-a declarat Mircea Chetrone, director de marketing la BASF.
Pentru porumb, trecem în revistă pachetul Rekord™ Max (o soluţie postemergentă completă formată din Samson® Extra 6 OD, Callam® şi adjuvantul Dash®) şi în preemergenţă, Frontier® Forte (un erbicid pe bază de dimetenamid-P cu acţiune sistemică) sau produsul Akris®.
De asemenea, pentru floarea-soarelui, BASF pune la dispoziţia cultivatorilor sistemul de producţie Clearfield® Plus, dar şi două fungicide, unul consacrat - Pictor® şi mai noul Retengo®; primul este omologat şi pentru cultura de rapiţă, iar cel de-al doilea şi pentru porumb.
Pe “Circuitul Performanţei” s-au aliniat produsele cu performanţe excepţionale dovedite în sezonul 2018, alături de cele care se poziţionează pentru prima dată pe grila de start pentru 2019: Pulsar® Plus, Rekord™ Max, Pictor®, Systiva® 333 FS, Retengo® şi Priaxor® EC.
Fungicidul Priaxor® EC, ce beneficiază şi de tehnologia AgCelence®, destinat protecţiei culturii de cereale păioase, oferă fermierilor un control excelent al bolilor şi conţine o substanţă activă nouă, fluxapiroxad, din clasa carboxamidelor, alături de piraclostrobin.
Systiva® 333 FS este primul fungicid care se aplică odată cu tratamentul seminţei şi are eficacitate foarte bună împotriva agenţilor patogeni cu acţiune foliară. Nu se pulverizează în vegetaţie. Produsul asigură sănătatea plantelor încă de la semănat, controlând pe o perioadă lungă agenţii patogeni cu acţiune foliară.
Retengo®, cu efecte AgCelence®, este soluţia perfectă pentru îmbunătăţirea producţiei şi calităţii recoltelor de floarea-soarelui, porumb şi cereale.
Pe parcursul vegetativ al culturilor, presiunea de infecţie a bolilor este tot mai mare, care în condiţii de viaţă necorespunzătore, slăbeşte şi mai mult rezistenţa plantelor. De aceea, fermierii au nevoie de soluţii tehnologice eficiente pentru a echilibra factorii care concură la reducerea cantităţii şi calităţii producţiei. În acest context, fungicidul Retengo® este un instrument inovator oferit de compania BASF.

Mircea Chetrone_b
Mircea Chetrone: „Suntem într-o caravană de nouă simpozioane în toată ţara, am început în Dobrogea, am ajuns la Brăila, unde practic prezentăm oferta BASF pentru culturile de câmp. Fiecare serie anuală de simpozioane de iarnă are un alt concept. De data aceasta, inspiraţia vine din motorsport, un domeniu în care fiecare detaliu contează, iar performanţa se obţine doar dacă fiecare piesă şi detaliu sunt puse în operă. Exact ca în agricultură. (...) Trebuie să ne readaptăm portofoliul de produse. Sunt foarte multe substanţe active care nu vor mai putea fi folosite în România. De aceea, noi încercăm să venim şi pe piaţa românească cu produse care au substanţe active noi şi care pot înlocui cu succes produsele ce vor ieşi în viitor”.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 2/229 (ediţia 1-14 februarie 2019)

Vizualizat: 256 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?