Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Gustul DULCE-ACRIŞOR al MIERII, la Târgul Apicol Galaţi!

Publicat: 04 mai 2017 - 21:25
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

120 de apicultori într-un singur loc! Timp de două zile, în ultima decadă a lunii martie a.c., în municipiul de la Dunăre s-a consumat cea de-a opta ediţie a Târgului Apicol Galaţi, eveniment de tradiţie în această parte de ţară.

Succesul a fost asigurat de oferta apicolă diversificată, de numărul mare de vizitatori şi de participanţi: au expus 120 de producători apicoli şi firme de profil din Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi, bineînţeles, din România.

La startul evenimentului apicol gălăţean s-au reunit producători şi comercianţi de echipamente, unelte, accesorii şi utilaje apicole, de faguri artificiali, de produse pentru tratamente, de hrană pentru albine sau ambalaje pentru miere şi alte produse apicole. În standurile expozanţilor erau prezente spre comercializare, la preţuri promoţionale, diferite sortimente de miere de albine, produse apiterapeutice, cosmetice, suplimente nutritive pe bază de miere provenind direct de la producători.

Dumitru-Dimcea_b

Albinarii produc o miere tot mai amară
Dumitru Dimcea, unul dintre veteranii crescători de albine din Cahul, vreme de jumătate de veac straşnic se nevoieşte cu albinăritul. „Am o sută de stupi acasă, dar vreau să sporesc numărul lor. Sunt mulţumit că unul dintre feciorii mei a absolvit USAMV Iaşi şi s-a specializat pe apicultură. Mai am doi băieţi cărora le-am insuflat această pasiune, deci are cine să mă urmeze în creşterea albinelor”, spune Dumitru Dimcea. Apicultorul a ţinut să precizeze că şi în Republica Moldova, ca şi în România, uneori, mierea de albine mai are şi un gust amar, „mai ales dacă cercetezi albina de la coadă”, metafora şi aluzia fiind destul de clare, cu adresă precisă, „ceea ce se întâmplă în acest sector mieros are, deopotrivă, şi mult venin, dar şi... trântori!”

În ciuda vremii nefavorabile, cu niţică ploaie, la Târgul Apicol Galaţi apicultorii invitaţi au venit în număr neaşteptat de mare. Această nouă ediţie a oferit un bun prilej tuturor celor împătimiţi de această frumoasă şi străveche ocupaţie de a se dota cu cele mai moderne utilaje şi echipamente apicole.

Ce spun apicultorii din Moldova despre “meseria” cea dulce, dar şi alţi participanţi la târgul apicol, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-14 mai 2017!

Vizualizat: 1598 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?