Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Gustul autentic al toamnei, la Apulum Agraria

Publicat: 03 decembrie 2017 - 11:52
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Când toamna e bogată, rodul ei trebuie să se vadă! Consiliul Judeţean Alba a prilejuit şi anul acesta frumoasa întâlnire a producătorilor agricoli judeţeni cu clienţii lor direcţi, la cea de-a 26-a ediţie a târgului Apulum Agraria. Cu mese pline ochi, atractiv amenajate, 156 de producători din toate ramurile agriculturii au demonstrat că îşi îndeplinesc cu prisosinţă nobila misiune de a ne pune pe masă hrană îndestulată şi sănătoasă.

„Ca-n fiecare an, cel mai important eveniment de promovare a agriculturii judeţului Alba a atras o mulţime de vizitatori dornici de a regăsi gustul autentic al preparatelor tradiţionale şi de a achiziţiona produse naturale, direct de la producători”, s-au declarat mulţumiţi organizatorii, cărora li s-au alăturat Grupurile de Acţiune Locală Valea Ampoiului şi Valea Mureşului, Pe Mureş şi pe Târnave, Ţara Secaşelor Alba-Sibiu şi Munţii Metaliferi, Trascău şi Muntele Mare.
Demonstraţiile culinare în „Cămara toamnei”, concursul „Standul Toamnei”, demonstraţia de tescuit struguri, expoziţiile de animale şi de utilaje, atelierele handmade pentru copii şi alte activităţi menite să promoveze produsele, tradiţiile şi obiceiurile locale au făcut din Apulum Agraria un eveniment complex şi atractiv.


Eleonora Andras din Teiuş şi bunătăţile ei din „Pivniţa cu miracole” au obţinut locul I la concursul „Standul Toamnei”

 Eleonora Andras din TeiuÅŸ ÅŸi bunătăţile ei_b

„Vrei să fii milionar, pune aluni pe un hectar”! Sub acest îndemn a fost prezentată oportunitatea de a cultiva alun şi de a produce trufe, la standul unei firme albaiuliene care oferă consultanţă în această activitate de nişă. În jud. Alba se găseşte cea mai mare plantaţie de alun, pe circa 40 hectare

 Foto-2-apulumo217_b

De la „Atelierele Toamnei”, micii oaspeţi ai Apulum Agraria au trecut la standurile cu animale

 : De la „Atelierele Toamnei”, micii oaspeÅ£i ai Apulum Agraria au trecut la standurile cu animale_b

Sarmi Fruct din localitatea Stăuini participă an de an la Apulum Agraria. Soţii Ionela şi Petru Morar deţin peste 20 ha de livadă superintensivă, cu zeci de mii de pomi, în care predomină părul, piersicul şi cireşul.

Sarmi Fruct_b
Un articol publicat în revista Ferma nr. 18/201 (editia 15-31 octombrie)

 

Vizualizat: 637 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?