Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Gala PRIA Women in Agriculture începe acum!

Publicat: 20 martie 2017 - 15:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Conferinţa PRIA Agriculture - unul dintre cele mai importante evenimente ale primăverii pentru agricultură - reprezintă o reală platformă de dezbatere între fermieri, autorităţi, şi companiile care îşi desfăşoară activitatea în acest sector. Evenimentul are loc la Teatrul Naţional Bucureşti astăzi, 20 martie 2017.

Conferinţa va fi însoţită de gala PRIA - Women in Agriculture, în cadrul căreia se vor recunoaşte şi premia eforturile şi contribuţia femeilor pentru acest sector important al economiei româneşti.
Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Uniunea Europeană alocă un buget mare şi o atenţie deosebită acestui sector. De aceea, politica agricolă comună (PAC) consolidează competitivitatea şi sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plăţi directe fermierilor şi prin măsuri de piaţă, şi finanţează programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.

Şi în ţara noastră agricultura joacă un rol important şi se află pe locul doi din UE ca producător apicol, ocupă a treia poziţie în topul celor mai mari exportatori europeni din segmental cerealelor şi este cel mai mare producător de vinuri din regiunea Europei centrale şi de est şi al 6-lea ca volum din Europa, imediat după Franţa, Italia, Spania, Germania şi Portugalia. 
Potenţialul României în sectorul agricol este foarte mare şi încă există loc de creştere. 
"Pentru că sectorul agricol este extrem de important şi pentru că numărul femeilor fermier în România este foarte mare, dar şi al celor care lucrează în rândul autorităţilor şi al domeniilor conexe agriculturii, în cadrul conferinţei PRIA Agriculture vom premia şi vom aplauda activitatea acestora în sectorul agricol. Vom afla de asemenea cu ce provocări se confruntă, de ce au nevoie pentru a-şi creşte afacerile, care sunt poveştilelor de succes.", anunţă organizatorii. 

Printre temele abordate în cadrul conferinţei se vor regăsi: 
• Priorităţile Guvernului României în ceea ce priveşte agricultura României; 
• Activitatea agenţiilor AFIR şi APIA care au un rol esenţial în aplicarea Politicii Agricole Comune. Ce măsuri se vor deschide în acest an? Ce sume sunt allocate fiecăreia?; 
• Cum realizăm creşterea absorbţiei fondurilor europene? Cum pot ajuta bancile, societăţile de leasing şi fondurile de garantare la creşterea absorbţiei fondurilor UE? Care este rolul fondurilor de investiţii destinate agriculturii? ; 
• Cadastrul naţional. Cum ar trebui să arate legea fondului funciar? De când se va face identificarea şi delimitarea tuturor parcelelor agricole obligatoriu pe baza datelor cadastrale? Ce ar trebui schimbat la legea care a liberalizat piaţa funciară?; Care este strategia privind cercetarea pe termen lung?; 
• Sprijinirea investiţiilor pentru creşterea competitivităţii exploataţilor agricole prin dotarea cu utilaje şi echipamente performante în raport cu structura agricolă actuală, precum şi investiţiile pentru modernizarea fermei (în special cele de dimensiuni medii şi asocieri de ferme mici şi medii) şi îmbunătăţirea calităţii activelor fixe; 
• Creşterea competitivităţii, diversificarea producţiei, creşterea calităţii produselor obţinute şi îmbunătăţirea performanţei generale a exploataţiilor agricole; 
• Eficientizarea costurilor de producţie prin folosirea eficientă a energiei; 
• Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri în agricultură; Cât de avantajoase sunt ajutoarele de stat in agricultură şi cine poate beneficia de ele? Ce subvenţii primesc fermierii români pentru Campania 2017?; 
• Arendearea terenurile agricole in vederea comasării; 
• Cum va arăta Politica Agricolă Comună după anul 2020?; 
• Norme privind plăţile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin în cadrul politicii agricole comune; 
• Alocarea fondurilor suplimentare a Guvernului pentru plata subvenţiilor şi infrastructura de irigaţii.

gala-pria-womenagri_bClick pe poza pentru galerie!

PRIA Agriculture reuneşte 200 participanţi, dintre care: reprezentanţi ai Guvernului României; reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale; reprezentanţi ai APIA şi AFIR; reprezentanţi ai ASAS, ai institutelor de cercetare agricolă; membri Pro Agro , LAPAR, dar şi ai altor asociaţii importante, AMRCR, Romalimenta, Rompan, APRIL, UPCPR, ARC, APIMAR; reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ; reprezentanţi ai producătorilor de cereale şi producătorilor de erbicide, pesticide şi produse agro-chimice; reprezentanţi ai companiilor FMCG şi ai distribuitorilor; reprezentanţi ai Băncii Mondiale, ai băncilor din România, ai societăţilor de asigurări, ai societăţilor de leasing, fonduri de investiţii, fonduri de garantare şi contra garantare; consultanţi, companii cu servicii şi soluţii IT, precum şi presa de specialitate.

Vizualizat: 969 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?