Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Gala PRIA Women in Agriculture începe acum!

Publicat: 20 martie 2017 - 15:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Conferinţa PRIA Agriculture - unul dintre cele mai importante evenimente ale primăverii pentru agricultură - reprezintă o reală platformă de dezbatere între fermieri, autorităţi, şi companiile care îşi desfăşoară activitatea în acest sector. Evenimentul are loc la Teatrul Naţional Bucureşti astăzi, 20 martie 2017.

Conferinţa va fi însoţită de gala PRIA - Women in Agriculture, în cadrul căreia se vor recunoaşte şi premia eforturile şi contribuţia femeilor pentru acest sector important al economiei româneşti.
Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Uniunea Europeană alocă un buget mare şi o atenţie deosebită acestui sector. De aceea, politica agricolă comună (PAC) consolidează competitivitatea şi sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plăţi directe fermierilor şi prin măsuri de piaţă, şi finanţează programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.

Şi în ţara noastră agricultura joacă un rol important şi se află pe locul doi din UE ca producător apicol, ocupă a treia poziţie în topul celor mai mari exportatori europeni din segmental cerealelor şi este cel mai mare producător de vinuri din regiunea Europei centrale şi de est şi al 6-lea ca volum din Europa, imediat după Franţa, Italia, Spania, Germania şi Portugalia. 
Potenţialul României în sectorul agricol este foarte mare şi încă există loc de creştere. 
"Pentru că sectorul agricol este extrem de important şi pentru că numărul femeilor fermier în România este foarte mare, dar şi al celor care lucrează în rândul autorităţilor şi al domeniilor conexe agriculturii, în cadrul conferinţei PRIA Agriculture vom premia şi vom aplauda activitatea acestora în sectorul agricol. Vom afla de asemenea cu ce provocări se confruntă, de ce au nevoie pentru a-şi creşte afacerile, care sunt poveştilelor de succes.", anunţă organizatorii. 

Printre temele abordate în cadrul conferinţei se vor regăsi: 
• Priorităţile Guvernului României în ceea ce priveşte agricultura României; 
• Activitatea agenţiilor AFIR şi APIA care au un rol esenţial în aplicarea Politicii Agricole Comune. Ce măsuri se vor deschide în acest an? Ce sume sunt allocate fiecăreia?; 
• Cum realizăm creşterea absorbţiei fondurilor europene? Cum pot ajuta bancile, societăţile de leasing şi fondurile de garantare la creşterea absorbţiei fondurilor UE? Care este rolul fondurilor de investiţii destinate agriculturii? ; 
• Cadastrul naţional. Cum ar trebui să arate legea fondului funciar? De când se va face identificarea şi delimitarea tuturor parcelelor agricole obligatoriu pe baza datelor cadastrale? Ce ar trebui schimbat la legea care a liberalizat piaţa funciară?; Care este strategia privind cercetarea pe termen lung?; 
• Sprijinirea investiţiilor pentru creşterea competitivităţii exploataţilor agricole prin dotarea cu utilaje şi echipamente performante în raport cu structura agricolă actuală, precum şi investiţiile pentru modernizarea fermei (în special cele de dimensiuni medii şi asocieri de ferme mici şi medii) şi îmbunătăţirea calităţii activelor fixe; 
• Creşterea competitivităţii, diversificarea producţiei, creşterea calităţii produselor obţinute şi îmbunătăţirea performanţei generale a exploataţiilor agricole; 
• Eficientizarea costurilor de producţie prin folosirea eficientă a energiei; 
• Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri în agricultură; Cât de avantajoase sunt ajutoarele de stat in agricultură şi cine poate beneficia de ele? Ce subvenţii primesc fermierii români pentru Campania 2017?; 
• Arendearea terenurile agricole in vederea comasării; 
• Cum va arăta Politica Agricolă Comună după anul 2020?; 
• Norme privind plăţile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin în cadrul politicii agricole comune; 
• Alocarea fondurilor suplimentare a Guvernului pentru plata subvenţiilor şi infrastructura de irigaţii.

gala-pria-womenagri_bClick pe poza pentru galerie!

PRIA Agriculture reuneşte 200 participanţi, dintre care: reprezentanţi ai Guvernului României; reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale; reprezentanţi ai APIA şi AFIR; reprezentanţi ai ASAS, ai institutelor de cercetare agricolă; membri Pro Agro , LAPAR, dar şi ai altor asociaţii importante, AMRCR, Romalimenta, Rompan, APRIL, UPCPR, ARC, APIMAR; reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ; reprezentanţi ai producătorilor de cereale şi producătorilor de erbicide, pesticide şi produse agro-chimice; reprezentanţi ai companiilor FMCG şi ai distribuitorilor; reprezentanţi ai Băncii Mondiale, ai băncilor din România, ai societăţilor de asigurări, ai societăţilor de leasing, fonduri de investiţii, fonduri de garantare şi contra garantare; consultanţi, companii cu servicii şi soluţii IT, precum şi presa de specialitate.

Vizualizat: 918 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!