Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Forumul Optitech Syngenta

Publicat: 22 mai 2017 - 18:17
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• o atenţie specială pentru culturile speciale

Syngenta continuă la un nivel superior ceea ce a început acum opt ani, în dorinţa de a sprijini sectorul culturilor speciale. La începutul lunii martie a.c., peste 180 de pomicultori s-au întâlnit la Poiana Braşov, la Forumul Optitech, pentru a afla noutăţile Syngenta, precum şi abordările tehnologice de succes, de la specialişti veniţi din Europa.

Andreea Caimac Iacobescu (manager campanii culturi speciale în cadrul companiei Syngenta) a subliniat importanţa acestor întâlniri care au crescut de-a lungul anilor. Forumul s-a desfăşurat pe trei grupe, în funcţie de regiunile pomicole din care au provenit participanţii. Această structurare a evenimentului, precum şi tema principală a dezbaterilor - măsurile de combatere a rapănului - s-au stabilit la cererea pomicultorilor.
George Drăgan (director general Syngenta România & Republica Moldova) a ţinut să precizeze că Syngenta pune un accent special pe culturile… speciale! Pomicultura şi viţa de vie sunt ceea ce specialiştii Syngenta numesc culturi speciale. La acest capitol, a precizat George Drăgan, Syngenta este al doilea jucător de pe piaţa românească, potrivit studiilor publicate de Kleffmann Group. Apoi a promis că vor continua reformarea echipei spre a oferi soluţii cât mai aproape de nevoile fermierilor. Se gândesc serios, a mai spus oficialul Syngenta, să extindă echipa pe partea de expertiză tehnică.
Apoi i-a îndemnat pe pomicultori să se adune pentru a avea o voce mai puternică: „Vă ajutăm să produceţi mai mult, mai eficient, poate cu costuri mai mici şi, cu toate că aceste costuri scad în continuare, suntem invadaţi de importuri şi ne întrebăm de ce se întâmplă asta şi cum este posibil ca preţul de vânzare al unui măr care este produs într-o ţară din UE, care din întâmplare începe cu litera P, este vândut în România sub preţul dumneavoastră de cost. Poate că aici ar trebui să fiţi puţin mai uniţi şi să încercaţi ca, printr-o voce comună puternică, să vă adresaţi Ministerului Agriculturii ca să vă protejeze interesele”.

Forumul Optitech SyngentaClick pe poza pentru galerie!

Prezentări interesante şi soluţii verificate
Ca un corolar al ediţiei din acest an, conform celor spuse de Florin Niţu, global product manager, „istoria se repetă şi cu organismele patogene. Aşa că apariţia primelor simptome poate fi deja tardivă”. Tot Florin Niţu a ţinut să numească patru dintre elementele care pot asigura succesul combaterii rapănului: vremea, anticiparea, calitatea şi momentul optim al aplicării produselor tratamentelor şi alegerea produselor potrivite. Aşa că schimbul de informaţii cu un specialist Syngenta ar fi mai mult decât benefic. Folosirea produsului Caliset (trusă cu ustensile de calibrat şi verificat maşina de stropit, pentru eficinţa aplicării tratamentului) şi... capacitatea fermierului de a-şi urma instinctul profesional (cel puţin 50% din aceste reacţii sunt mai bune decât cele gândite şi programate, susţine specialistul Syngenta) pot asigura o combatere de succes a rapănului la măr. La fel cum şi adunarea frunzelor şi tocarea lor poate fi un pas în reducerea infecţiilor. Dar şi „grija faţă de râme prin evitarea folosirii produselor cu cupru şi prin lucrarea solului”, ca şi „aplicarea ureei la căderea frunzelor” şi folosirea ceramidei clasice vor asigura descompunerea mai rapidă a resturilor vegetale. Fermierii au fost atenţi şi au notat ceea ce au crezut că le va folosi. Chiar şi despre rărirea chimică sau folosirea fertilizanţilor foliari de la Lebosol.

 

 

Andreea Caimac Iacobescu

 

Andreea Caimac Iacobescu: „Ne mândrim că am mărit numărul de participanţi, de la 60, cât am avut acum opt ani, la peste 180 de pomicultori prezenţi la această a opta ediţie a Forumului Optitech pentru Pomicultură”.

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 9 (192) din 15-31 mai 2017

Vizualizat: 612 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?