Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

FERMIERII ROMÂNI vizitează în aceste zile Farm Progress Show în SUA

Publicat: 24 august 2017 - 23:14
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Iniţiativa aparţine Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice Ialomiţa, condusă de vicepreşedintele LAPAR Nicolae Sitaru, mi-a povestit preşedintele APPR, Arnaud Perrein. 

fermieri-romani-in-sua_b

La idee a aderat şi Asociaţia Producătorilor de Porumb din România dar şi firma Pioneer, care asigură logistica deplasării prin SUA. Fermierii au vizitat Departamentul de Stat pentru Agricultură, dar şi Capitoliul în prima zi a American Study Trip-ului, conform postărilor Alinei Creţu, director executiv APPR.

fermieri-romani-in-sua2_b

În program este prinsă şi vizitarea a două sau trei ferme din SUA, dar şi vizitarea celebrei expoziţii Farm Progress Show care se va desfăşura între 29 şi 31 august, în localitatea Decatur din statul Illinois. Arnaud Perrein nu a putut merge din motive pur personale, dar mi-a povestit că APPR va organiza o deplasare a fermierilor tot într-o regiune agricolă specială, mai precis în ferme agricole braziliene, de unde se pot întoarce cu multe idei care vor putea fi aplicate şi în fermele româneşti.

fermieri-romani-in-sua3_b

Aceste trip-uri sunt foarte utile. Dincolo de posibilitatea schimbului de experienţă cu agriculturile vizitate, faptul că fermerii români sunt împreună pentru mai multe zile e un câştig cel puţin la fel de mare!

Foto: arhivă personală Alina Creţu

 

Vizualizat: 1142 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?