Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fermierii români din Banat vor fi premiaţi în cadrul Conferinţei PRIA Agriculture - Timişoara în 10 aprilie 2019

Publicat: 10 aprilie 2019 - 11:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii români din Banat vor fi premiaţi în cadrul Conferinţei PRIA Agriculturecare va avea loc la Timişoara în 10 aprilie 2019, la Hotel Continental,organizată de  PRIAevents înparteneriat cu CCIAT.

Conferinţa PRIA Agriculture şi PRIA Gala Fermierilor Români din Banat este un eveniment important pentru agricultură şi reprezintă o reală platformă de dezbatere între fermieri, autorităţi, şi companiile care îşi desfăşoară activitate în acest sector.
În cadrul acesteia vom recunoaşte eforturile şi contribuţia fermierilor românice au investit multă muncă, resurse şi experienţa lor de-a lungul timpului, au contribuit la dezvoltarea sau menţinerea agriculturii României pe un loc bun în UE. Au investit cunoştinţe şi energie pentru agricultura românească – motor extrem de important al economiei tării noastre. De asemenea, vom recunoaşte meritele cercetătorilor şi al celor care au avut un aport important pentru agricultură.

Haideţi să recunoaştem împreună eforturile făcute de fermierii români pentru agricultura din ţara noastră!
Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Uniunea Europeană alocă un buget mare şi o atenţie deosebită acestui sector. De aceea, politica agricolă comună (PAC) consolidează competitivitatea şi sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plăţi directefermierilorşiprinmăsuri de piaţă, şifinanţeazăprogrameledezvoltare a zonelor rurale din Uniune.
Agriculturaeste ramura care contribuie la creşterea economică a ţării noastre. Spre ex. ţara noastră se aflăpe locul al doilea în UE ca producătorapicol.

La sfârşitul lui mai 2017, România a devenit principalul exportator de cereale din Uniunea Europeană.
Potenţialul României în sectorul agricol este foarte mare şi încă există loc de crestere. În continuare vom vedea probleme cu care ne confruntăm, dar şi soluţii sau sugestii pentru a exista o creştere esenţială a agriculturii româneşti.
Foarte important este să vedem cum putem beneficia de PAC după 2020, cum atragem mai multe fonduri europene, cum avem rezultate bune, constante şi sustenabilitate, cum creştem agricultura României.

Cele 527.762 de hectare de terenarabil din Timişpentru care s-au înregistrat recent cereri de plăţi reprezintă, comparativ cu anul trecut, o creştere a suprafeţei cu 2,38 la sută. E de bine atât în ceea ce priveşte mărirea suprafeţei totale cultivate, cât şi la capitolul financiar, deoarece va creşte proporţional şi absorbţia fondurilor europene, pe componenta plăţilor directe destinate fermierilor.
Centrul Judeţean Timiş al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a preluat, în intervalul 1 martie – 15 mai, 18.347 de solicitări de subvenţii pe unitatea de suprafaţă arabilă. Din nou s-a făcut simţit fenomenul concentrării suprafeţelor în exploataţii mai mari, acesta găsindu-şi expresia în aproximativ 200 de cereri în minus faşă de nivelul solicitărilor din 2017.

prezentare-conferin_a-PRIA-_b

Printre temele abordate se vor regasi:
• Cum va arăta Politica Agricolă Comună după anul 2020? Cum realizăm creşterea absorbţiei fondurilor europene?
• Cadastrul naţional. Cum ar trebui să arate legea fondului funciar? De când se va face identificareaşidelimitareatuturorparcelelor agricoleobligatoriupebazadatelorcadastrale? Ce artrebuischimbat la legea care a liberalizatpiaţafunciară?
• Legea risipei alimentare. Cum se va aplica ea în România? Ce spun autorităţile? Dar toate celelalte părţi implicate?
• Cum funcţionează lanţul dintre producători, procesatori şi retaileri
• Ce are trebui să aibă în vedere fermierii sau cooperativele atunci când se gândesc să stabilească parteneriate cu reţelele comerciale?
• Importanţa produselor romaneşti în strategia retailerilor. Ce trebuie să ştie partenerii locali ai reţelelor comerciale pentru a avea cat mai multe produse prezente la raft? Cum pot avea o colaborare de lungă durată şi fructuoasă?
• Care este strategia privind cercetarea pe termen lung?
• Sprijinirea investiţiilor pentru creşterea competitivităţii exploataţilor agricole, ferme de animale, fructe şi legume sau pajişti şi păşuni?
• Agricultura de precizie- folosireatehnologieipentru a eficientizacosturileînprocesul de producţieagricolă
• Diversificarea producţiei, creşterea calităţii produselor obţinute şi îmbunătăţirea performanţei generale a exploataţiilor agricole; extinderea la nivel naţional sau internaţional
• Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri în agricultură;
• Ajutoarele de stat in agricultură - cine poate beneficia de ele? Ce subvenţii primesc fermierii români pentru Campania 2020?
• Cum pot ajuta bancile, societăţile de leasing şi fondurile de garantare la creşterea absorbţiei fondurilor UE?
• Care este rolul fondurilor de investiţii destinate agriculturii?
• Activitatea agenţiilor AFIR şi APIA care au un rol esenţial în aplicarea Politicii Agricole Comune.
Lectori sunt:
Călin Ionel DOBRA – Preşedinte, Consiliul Judeţean Timiş;Valeriu TABĂRĂ –Preşedinte ASAS/FostMinistru al Agriculturiişi Dezvoltării Rurale;Florin Marius FAUR – Director Executiv, Agenţia de PlăţişiIntervenţiepentruAgricultură Timiş;Constantin VARTOLOMEI – Director Sucursala Timişoara, CEC Bank;Viorel MATEI – Preşedinte, Asociaţia Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Timiş;Dimitrie MUSCĂ – Director General, Societatea Agricolă Combinatul Agroindustrial Curtici; Alina IOSZA – Partener, Haţegan Attorneys;Prof.univ.dr. Cosmin Alin POPESCU- Rector, Universitatea de ŞtiinţeAgricoleşiMedicinăVeterinarăa Banatului “Regele Mihai I al României”;Darius GEORGIU – Vicepreşedinte, Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş;Prof. Univ. Dr. Ing. Doru Ion PETANEC –Director, DAJ Timiş.Conferinţa va fi moderată de către Raluca VOIVOZEANU, CEO PRIA Conferences.

Vizualizat: 633 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?