Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

FERMA le-a purtat noroc

Publicat: 14 mai 2017 - 00:32
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Să facem cunoştinţă cu abonaţii Ferma Media Grup desemnaţi câştigători ai Concursului Abonatului 2017, în urma tragerii la sorţi din data de 7 aprilie 2017!

Cei opt câştigători au intrat în posesia unui televizor LCD Samsung, a două tablete Samsung de ultimă generaţie şi a cinci aparate foto, premii în valoare totală de 6.500 de lei. Iată cine sunt norocoşii!

Vladut Pintiliu, castigator televizor

Vlăduţ Pintiliu a câştigat Marele Premiu!
Câştigătorul televizorului LCD Samsung cu diagonala de 102 cm, în valoare de 2.000 de lei, este Vlăduţ Pintiliu, preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Animale şi Utilizatorilor de Păşune “Mesteacanul” Burla, din judeţul Suceava. “Asociaţia este înfiinţată în anul 2008 şi organizată la nivel comunal, avem înscrişi unsprezece membri, preponderent crescători de bovine şi ovine. Interesul nostru este să ne unim şi să mergem spre cooperativă. Vrem să cumpărăm împreună inputuri şi să vindem împreună producţia, eventual şi să accesăm nişte fonduri europene pentru a costrui adăposturi mari şi dotate corespunzător”, ne-a declarat Vlăduţ Pintiliu. Agricultorul deţine o fermă de bovine, cu un efectiv de 30 de capete, majoritatea din rasa Bălţată românească şi foarte puţine Holstein. Spune că vrea să se orienteze spre producţia de carne, întrucât bovinele de lapte sunt mai dificil de întreţinut, iar valorificarea laptelui este anevoioasă.

 

Grecu Vasile, castigator tableta Ferma

Două tablete Samsung de ultimă generaţie
Prima tabletă a fost câştigată de Valentin Gheorghe Zalog, din localitatea Dambau, judeţul Mureş: “Am 47 de ani şi mă ocup de agricultură de 15 ani”, ne-a spus acesta. Are o fermă mixtă, cu un efectiv de 45 de capete bovine (jumătate din rase de carne şi jumătate din rase de lapte) şi în jur de 100 de caprine, teren agricol în proprietate circa 50 de hectare şi alte 170 de hectare în arendă. Este abonat al revistei Ferma de ani buni şi susţine că “Urmăresc cu interes subiectele din revistă, ne mai descreţesc frunţile când vedem afaceri reuşite, iar ceea ce mă nemulţumeşte cu privire la agricultura românească în general este faptul că regulile se schimbă în timpul jocului. Spre exemplu, subvenţia la lucernă, care a scăzut dramatic de la un an la altul pe motiv că s-au făcut multe înfiinţări de cultură de lucernă, dar fără date concrete. Aş fi vrut să ştiu cine şi unde a semănat atâta lucernă aşa încât a fost redusă subvenţia de peste opt ori”, ne-a declarat intrigat Valentin Zalog.
A doua tabletă a ajuns la Vasile Grecu (foto) din Brăila. În vârstă de 56 de ani, Vasile Grecu lucrează în agricultură de peste 15 ani şi este abonat la revista Ferma cu ştate vechi. Are o fermă vegetală, întinsă pe 180 de hectare, din care o parte e luată în arendă. “Înfiinţarea plantaţiilor a fost făcută la momentul potrivit, culturile de toamnă sunt frumoase. Urmează ca la rapiţă să aplic tratament cu insecticid şi fungicid, şi la fel la grâu, dar cel mai probabil după ce trece vremea asta capricioasă”, ne-a descris Vasile Grecu activitatea curentă din ferma sa, dovadă că este nu doar un cititor fidel, ci şi un bun fermier.

 

CINCI APARATE FOTO ÎN CINCI JUDEŢE DIFERITE
Câştigătorii celor cinci aparate foto oferite de Ferma Media Grup, în valoare de 500 lei fiecare, sunt:
• Marian Stoica (Agro Stoica SRL) din localitatea Stilpu, judeţul Buzău;
• Stefan Serban din Iaşi;
• Florian Vizireanu, din localitatea Scorţaru Vechi, judeţul Brăila;
• Vasile Deac din localitatate Botoş, comuna Ciocăneşti, judeţul Suceava;
• Florin Carp din localitatea Dumbrăviţa, comuna Ibăneşti, judeţul Botoşani.


Articol publicat in revista Ferma nr. 8 (191) din 1-15 mai 2017

Vizualizat: 364 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?