Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fără TAURI, nema RASĂ. Adunarea AGCTR 2017!

Publicat: 12 mai 2017 - 17:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CRESCĂTORII DE TAURINE AU UN CUVÂNT DE SPUS! Adunarea Asociaţiei Generale a Crescătorilor de Taurine din România (AGCTR) s-a derulat pe 4 aprilie a.c. la sediul INCDBNA Baloteşti. Discuţiile şi întrebările fermierilor prezenţi, membri AGCTR din peste 30 de judeţe, au fost îndreptate cu precădere spre ministrul Agriculturii, Petre Daea. 

Una dintre primele afirmaţii ale preşedintelui celei mai vechi asociaţii de fermieri (a fost înfiinţată în 1991), Toader Împăratu Neaţă, s-au referit la absenţa reprezentanţilor ANSVSA de la eveniment, mai ales că aveau foarte multe chestiuni de lămurit cu aceştia. „ANSVSA este stat în stat şi ar trebui să revină la MADR!”, a declarat Neaţă. (...)

Neata---in-stg-ministrului-_b

„Noi suntem tăcuţi şi ne facem treaba...”
... spunea preşedintele AGCTR! Şi în mare parte a trebuit să fiu de acord cu afirmaţia acestuia, deoarece asociaţia lor este deocamdată dintre puţinele care au livrat tauri testaţi pe piaţă. În 2015 au dus trei tauri la Semtest Craiova, iar în 2016 alţi cinci. Din păcate, nu au destui bani ca să susţină „mulgerea” acestora timp de 7-8 ani la o unitate Semtest, aşa că pe primii trei tăuraşi i-au trimis în teritoriu pentru montă naturală.

adunarea-agctr_b

S-au ridicat şi probleme vizavi de salarizarea monitorilor angajaţi de asociaţie, în condiţiile în care din momentul începerii acestei activităţi fondurile nu s-au mai suplimentat, deşi salariul minim s-a dublat. Ca şi costurile testelor pentru lapte. Mai mult chiar, după ce că aceşti bani de la stat, care trebuie să susţină activitatea de COP şi de administrare a Cărţii de Rasă, sunt puţini, întârzie chiar şi patru luni, ceea ce aduce blocaje grave în derularea activităţii asociaţiei.
Importăm rase, dar nu putem importa şi mediul lor prielnic. „De peste 20 de ani nu mai avem tauri şi aducem material seminal din toate părţile lumii, fără a avea un minim control de securitate. Se plimbă tot felul de doctoraşi cu maşinile pline de paiete şi vând materialul seminal ca pe seminţele de floarea-soarelui prăjite. Adică, la colţ de stradă!”, a ridicat un pic tonul discuţiei şeful AGCTR-ului.

Adunarea Generală a AGCTR nu a fost nici furtunoasă şi nici contondentă dar a punctat multe probleme ale sectorului.

Ce alte subiecte importante au fost dezbătute, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-14 mai 2017!

Vizualizat: 2121 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?