Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

EIMA International 2018

Publicat: 04 octombrie 2018 - 10:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cea de-a 43-a ediţie a expoziţiei EIMA International (7-11 noiembrie, Bologna - Italia) se anunţă a fi unul dintre cele mai importante evenimente din lume în domeniul industriei maşinilor agricole. Responsabilă cu organizarea manifestării este FederUnacoma (Federaţia italiană a producătorilor de maşini agricole).

 

La ediţia din acest an şi-au anunţat prezenţa aproape 2000 de expozanţi care vor avea la dispoziţie un spaţiu expoziţional de peste 300.000 mp. Numărul vizitatorilor este de aşteptat să depăşească cifra de 320.000, înregistrată la precedenta ediţie (2016). Evenimentul este dedicat fermierilor, oamenilor de afaceri din domeniul agricol, contractorilor şi tehnicienilor din industria maşinilor agricole, precum şi reprezentanţilor universităţilor şi ai autorităţilor.

 EIMA International 2018_b

14 categorii şi în cinci saloane specializate
Expozanţii EIMA sunt structuraţi în 14 categorii şi în cinci saloane specializate:
• EIMA Components - salonul destinat pieselor şi componentelor pentru maşini agricole va reuni peste 800 de producători;
• EIMA Green este axat pe grădinărit şi întreţinerea spaţiilor verzi, atât pentru profesioniştii din domeniu şi cât şi pentru pasionaţi şi entuziaşti;
• EIMA Energy acoperă "lanţul" de aprovizionare cu energie din surse regenerabile/bio, un sector care atrage un tot mai mare interes atât din considerente ecologice, cât şi pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră;
• EIMA M.i.A. abordează efectele agriculturii multifuncţionale, cu referire specială la întreţinerea şi protecţia solului.
• EIMA Idrotech. Iar ediţia din acest an va aduce, în plus faţă de aceste patru secţiuni tradiţionale, şi un al cincilea salon - EIMA Idrotech - dedicat în totalitate tehnologiilor de irigare şi gestionării resurselor de apă.
La ediţia din 2016 a EIMA au fost prezenţi vizitatori din 180 de state, precum şi 60 de delegaţii oficiale. Dintre acestea, FederUnacoma şi ICE (Agenţia Italiană pentru Comerţ) vor organiza un program amplu de întâlniri cu reprezentanţi ai producătorilor care expun, dar şi cu oameni de afaceri, în funcţie de interesele lor pentru diferite tipuri de produse.
EIMA International nu este doar o mare expoziţie comercială şi de promovare, ci şi un eveniment cultural care va găzdui comunicări prin mai mult de o sută de conferinţe şi întâlniri privind noile tehnologii, cercetarea, economia agricolă şi politicile de dezvoltare a lanţurilor de aprovizionare agroindustriale, în principalele regiuni agricole din întreaga lume.

 

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 16/221 (ediţia 15-30 septembrie 2019)

Vizualizat: 209 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?