Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Corteva şi-a lansat oficial identitatea de brand

Publicat: 12 februarie 2019 - 00:23
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La mijlocul lunii ianuarie a.c., în sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti, Corteva Agriscience România şi-a lansat oficial identitatea de brand! Cu surle şi trâmbiţe, dar şi cu multe noutăţi, aşa cum îi şade bine uneia dintre cele mai mari entităţi de agribusiness din lume!

DuPont Crop Protection, DuPont Pioneer şi Dow AgroSciences - trei „cowboy” şi-au unit destinele pentru cucerirea deplină a Agiculturii! Pentru o clipă m-am gândit la cei trei muşchetari ai lui Dumas tatăl (care de fapt erau patru) şi apoi am realizat că aceşti trei giganţi, care s-au pus de anul trecut spate în spate, sunt din SUA. Ei nu mânuiesc muschete şi nici florete. Ci, aşa cum am văzut în westernurile copilăriei, americanii se pricep la cu totul altfel de dueluri. Mai pământene! De aici probabil şi numele de Corteva. Adică, o mare inimă a pământului care bate pentru ca natura să trăiască adaptându-se la provocările din ce în ce mai uriaşe. De fapt, dacă ne uităm în lumea agribusinessului, vedem cum marile entităţi se adună pentru a reuşi să stăpânească fenomenele declanşate de schimbările climatice, precum şi de perspectiva creşterii populaţiei spre 10 miliarde de locuitori ai Planetei în doar trei decenii de aici încolo. Corteva, aşa cum a subliniat Jean Ionescu, managerul general al Corteva Agriscience România & Moldova, „a adus împreună punctele forte ale DuPont Pioneer, DuPont Protecţia Plantelor şi Dow AgroSciences şi astfel vom putea beneficia de o prezenţă globală, de cunoştinţe şi de resurse diverse, pentru a ajuta fermele şi fermierii să prospere oriunde”. Aşa se face că filiala din România a Corteva, ca parte a diviziei comerciale a Corteva Europa Centrală şi de Est, are 145 de angajaţi cu normă întreagă, plus circa 450 de angajaţi sezonieri. Iar departamentul de cercetare dispune de 24 de specialişti, fiind cel mai mare din România la acest moment!
Cam acelaşi discurs l-a avut şi Jean Philippe Riffat, Central Europe CU Lead, axat pe identitatea de brand şi misiunea programatică a noii entităţi gigantice.
Maria Cîrjă, Marketing Manager Corteva Agriscience România & Moldova, a subliniat şi ea avantajele unirii celor trei mari actori americani din piaţa mondială de agribusiness.

Corteva ÅŸi-a lansat oficial identitatea de brandClick pe poza pentru galerie!

Sacrificiul liderului P9903 pentru un succesor cu un mai mare potenţial - P9889
Astfel de manevre de marketing, prin înlocuirea bruscă a liderului în vânzările de hibrizi de porumb Corteva, P9903 (FAO 380), având peste 140.000 ha cultivate anul trecut, cu un posibil succesor de clasă, presupune că deja prinţul P9889 are coroana. Probabil că acest nou hibrid din grupa Optimum AQUAMax are toate atuurile pentru a-l schimba pe lider, aşa cum spune Mihai Valentin, Category Marketing Manager Corn&Soy: „Productivitatea lui P9889 o depăşeşte cu mult pe cea a celorlalţi hibrizi din piaţă şi va fi cu siguranţă un nou star al grupei semitimpurii”. Cu o foarte bună toleranţă la secetă şi la arşiţă, P9889 este recomandat pentru toate zonele de cultură în condiţii de tehnologii medii şi intensive şi cu densităţile recomandate la neirigat între 66.000 şi 75.000 plante recoltabile la hectar, iar la irigat, între 76.000 şi 85.000 plante recoltabile la hectar.
Ceilalţi doi noi hibrizi de porumb care vor intra în portofoliul Corteva România sunt P8834 (FAO 310), din grupa Optimum AQUAMax, care îl va înlocui pe hibridul P9175, şi P0217 (FAO 440), din aceeaşi grupă, despre care specialistul Corteva afirmă că are un sistem radicular impresionant, explorând nu mai puţin de 6 mc de sol.
La floarea-soarelui, Andrei Ciocoiu, Category Marketing Manager Oilseeds, a prezentat doi noi hibrizi care intră în bătălia pentru un loc în ferme. Primul hibrid face parte din categoria ExpressSun, P64LE136 fiind un hibrid tolerant la secetă şi la arşiţă, de talie medie, tolerant la lupoaie (Orobanche cumana), rasa G, cu rezistenţă la mană, rasele 710 şi 714, respectiv toleranţă bună la Phomopsis şi Sclerotinia. O fişă excelentă deci, specialistul subliniind că este hibridul care a dat cele mai bune producţii în testări!
Al doilea hibrid introdus în oferta de piaţă a Corteva România este o noutate absolută, cum a precizat Andrei Ciocoiu. Astfel prezentat, P64LP130 este un hibrid semitimpuriu, cu un conţinut ridicat de ulei, pretabil şi în condiţii de secetă şi de arşiţă. Se supune tehnologiei Clearfield Plus, având totodată o rezistenţă genetică şi tehnologică la lupoaie (Orobanche cumana) din România (OR5&OR7). Ca bonus, P64LP130 are şi o toleranţă bună la Sclerotinia şi Phomopsis, plus un grad ridicat de autofertilitate.
La foarea-soarelui încă nu putem vorbi de un atac la liderului de piaţă, deşi noii hibrizi ar putea avea calităţile necesare pentru un astfel de viitor.

Corteva aduce cea mai inovativă soluţie pentru erbicidarea culturilor de cereale!
Maria Cîrjă a adus primele informaţii despre această nouă substanţă: „Venim cu cea mai inovativă soluţie în erbicidarea culturilor de cereale! Este vorba de substanţa activă halauxifen-metil, sub denumirea generică de Arylex Active, pe care astăzi o lansăm aici, în faţa dumneavoastră. O substanţă activă care se va găsi în erbicidele destinate combaterii buruienilor la foarte multe culturi agricole”.
Tot pe 14 ianuarie a.c., în sala Studio a TNB Corteva a lansat oficial şi noua soluţie folosită în managementul azotului din sol, mai precis un stabilizator de azot cu denumirea N-Lock Max. El se utilizează cu toate tipurile de fertilizanţi cu azot, asigurând folosirea eficientă a azotului în culturile de cereale, rapiţă şi porumb, garantând o productivitate mai mare şi pierderi mai mici de azot.
Ţin să remarc organizarea fastuoasă a gazdelor acestui eveniment, care au îmbinat informaţiile de marketing cu cele tehnice, alternând cu pauze, inclusiv artistice, în care vestiţii actori Horaţiu Mălăiele şi Ion Caramitru au delectat distinsa prezenţă cu arta lor. De asemenea, nu pot să închei fără a pomeni faptul că am întâlnit foarte mulţi tineri fermieri, inclusiv femei manager, cu care am schimbat opinii. Miki Rezeanu, administrator Refdan Islaz, este un fermier împlinit şi complex, vizavi de tânărul ambiţios şi cu soluţii inovative despre care am scris de-a lungul ultimilor ani, cu speranţa că îi va şi urma exemplul. Tot la acest eveniment l-am reîntâlnit pe Mihai C. Sadîca din Mamaia, care era împreună cu băiatul administratorului Agro Chirnogi - Danny El Khalil. Mulţi tineri, multă speranţă pentru viitorul agricol românesc!

Maria Cîrjă_b
Maria Cîrjă: „Cei trei mari coloşi - Dow, DuPont şi Pioneer - s-au unit pentru că şi-au dorit să pună împreună capacităţile de cercetare, de producţie şi forţa de muncă pe care o au şi de care dau dovadă, pentru a crea produse noi, mai prietenoase cu mediul şi cu o activitate mai performantă”.


ŞAPTE NOUTĂŢI ÎN PORTOFOLIUL PENTRU FERMIERII ROMÂNI
Este vorba de un erbicid (Arylex Active), de o soluţie pentru managementul azotului din sol (N-Lock Max), precum şi de trei hibrizi noi de porumb (P8834, P9889 şi P0217) şi doi hibrizi de floarea-soarelui (P64LE136 şi P64LP130). S-au amintit şi diverse alte noutăţi care sunt ori în extindere de portofolii, precum produsul Zorvec pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, ori despre altele aflate în stadii avansate de cercetare şi dezvoltare, precum o nouă clasă de nematicide. Cu siguranţă, cei peste 2 miliarde de dolari investiţi anual în cercetare-dezvoltare, precum şi abordarea cu cei mai buni oameni din toate cele trei mari divizii de cercetare ale celor trei mari companii unite sub umbrela brandului Corteva Agriscience, vor aduce perspectivele mai aproape de succesul imediat. Corteva Agriscience, trebuie precizat, uneşte activităţile DuPont Crop Protection, DuPont Pioneer şi Dow AgroSciences, având astfel o poziţie de lider pe segmentele de piaţă seminţe, protecţia plantelor şi agricultură digitală. Chiar şi pe biotehnologii, care din nefericire sau cine mai ştie cum, în acest moment sunt prohibite pentru agricultorii din UE.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 2/229 (ediţia 1-14 februarie 2019)

Vizualizat: 334 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?