Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Corteva Agriscience şi inepuizabila inovare

Publicat: 12 februarie 2019 - 00:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La sfârşitul lunii trecute, echipa Corteva Agriscience s-a aflat în faţa a peste o sută de fermieri gălăţeni pentru a promova oferta comercială şi noutăţile pentru primăvară din portofoliul companiei. 

Aşa cum au subliniat Cosmin Ciobotaru - Sales Manager Seeds România şi Moldova, Andrei Ciocoiu - Category Marketing Manager Oilseeds România şi Moldova şi Cătălin Stoianof - director vânzări Zona 2, modelul de business al companiei Corteva este menit să ajute fermierii să maximizeze valoarea investiţiilor prin genetica performantă şi soluţiile eficiente bazate pe ştiinţă, oferind un portofoliu de seminţe echilibrat, precum şi produse de protecţia plantelor performante.

Corteva Agriscience ÅŸi inepuizabila inovareClick pe poza pentru galerie!

Soluţii inovative de protecţie fitosanitară
Aşteptările agricultorilor gălăţeni au fost împlinite. Spre exemplu, pachetul tehnologic Pixxaro Super este o soluţie eficientă cu aplicare în postemergenţă pentru controlul unui spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale şi perene în cultura de cereale păioase. Substanţa activă halauxifen-metil (Arylex) este cea mai inovativă soluţie în erbicidarea culturilor de cereale, ce aparţine celei mai noi clase descoperită de compania Corteva.
Pachetul conţine Pixxaro EC (1 litru) şi Frontal 75 GD (80 g), fiind o combinaţie de trei substanţe active cu moduri diferite de acţiune. Doza - 0,25 litri de Pixxaro EC şi 20 g de Frontal 75 GD la hectar, cu aplicare în primăvară, de la faza de trei frunze până la burduf. Perioada optimă de aplicare este atunci când buruienile dicotiledonate sunt în faza de 2-4 frunze.
Un alt produs lansat anul trecut este Bizon, o soluţie cu eficienţă de lungă durată împotriva buruienilor problemă din culturile de păioase. Datorită combinaţiei substanţelor active, erbicidul are acţiune sistemică în plantă şi oferă rezultate şi în condiţii de secetă sau de pregătire necorespunzătoare a terenului.
Eminent Star este un fungicid cu spectru larg de acţiune împotriva celor mai importante boli la grâu şi la rapiţă, ce are în componenţă o moleculă cu acţiune sistemică şi una cu acţiune de contact. De asemenea, Galera Super este un erbicid cu aplicare foliară care combate buruienile dicotile anuale şi perene din cultura de rapiţă. Doza recomandată în primăvară este de 0,25 l/ha.
În ceea ce priveşte insecticidele, a fost prezentat Inazuma, produs cu activitate complexă, sistemică şi de contact, cu efect de lungă durată. Amestecul de două substanţe active asigură combaterea unui spectru larg de dăunători la porumb şi la rapiţă.

Genetica performantă a brandului Pioneer
În acest an, fermierii au la dispoziţie doi noi hibrizi de rapiţă, şase de porumb, trei de floarea-soarelui şi unul de soia. Echipa Corteva a susţinut că preţurile la sămânţa de porumb au fost coborâte, comparativ cu anul trecut, invitând cultivatorii să facă din timp comenzi, pentru că sunt cantităţi limitate.
Între noutăţi menţionăm: P9415 - noul campion FAO 340, adaptabil în toate arealele de cultură; P8834 - FAO 310, un semitimpuriu productiv, înlocuitor al hibridului P9175; P9889, campionul detaşat al grupei FAO 380, cu foarte bună toleranţă la secetă şi la arşiţă, bine adaptat la stresul hidric şi termic. De asemenea, P0217 - amiralui grupei FAO 440, are tulpină şi rădăcini puternice, stabilitate şi toleranţă bună la secetă; P9874 - FAO 380, este un hibrid semitimpuriu, înalt productiv, cu toleranţă bună la secetă şi arşiţă, şi P1241, hibrid tardiv, cu potenţial de producţie excelent, tolerant la temperaturile ridicate din perioada de umplere a boabelor.

Hibrizii-etalon şi cele mai noi creaţii
Pentru floarea-soarelui, Corteva are hibrizii-etalon P64LE25 (stabil la secetă şi pe terenurile slab productive) şi P64LE99, recomandat la irigat. Însă noutăţile sunt: P64LE136, tolerant la secetă şi la arşiţă, la lupoaie, rasa G, rezistent la mană rasele 710 şi 714, cu toleranţă bună la Phomopsis şi Sclerotinia şi a dovedit cele mai bune rezultate în testare; P64LP130 (numărul 1 în Turcia), un semitimpuriu cu un conţinut ridicat de ulei, pretabil în condiţii de secetă şi de arşiţă, are rezistenţă la lupoaie, toleranţă bună la Sclerotinia şi Phomopsis şi un grad de autofertilitate ridicat; P64LL129 se recomandă a fi cultivat chiar şi în zonele infestate cu lupoaie, rasa G.


N-LOCK MAX - STABILIZATORUL DE AZOT
Ultimul produs prezentat la evenimentul Corteva Agriscience a fost N-Lock MAX, un stabilizator de azot. Acesta menţine azotul în stratul rădăcinilor. Astfel el este disponibil plantelor de porumb, de cereale păioase şi de rapiţă, garantând o bună productivitate.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 2/229 (ediţia 1-14 februarie 2019)

Vizualizat: 221 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!