Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Copiii şi tinerii SĂRBĂTORESC NATURA la „ZIUA PĂMÂNTULUI BĂNĂŢEAN”, pe 18 octombrie!

Publicat: 12 octombrie 2018 - 12:14
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Centrul Româno-German de Pregătire și Perfecționare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg, jud. Timiş, organizează joi, 18 octombrie 2018, a IV-a ediţie a evenimentului „ZIUA PĂMÂNTULUI BĂNĂŢEAN”.

Pornind de la afirmaţia că „în cultură nimic nu trebuie pierdut, totul trebuie transmis şi reînnoit” (Constantin Noica), Centrul Româno-German de Pregătire și Perfecționare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg, jud. Timiş, organizează, la sediul Centrului, evenimentul „Ziua Pământului Bănăţean", ediţia a IV-a, 2018, care va avea loc în data de 18 octombrie, începând cu ora 10.00. Proiectul, cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş, îmbină armonios viaţa culturală cu cea a cunoașterii naturii din satul tradiţional bănăţean.

ziua-pamant-2018-voiteg_b

Prima parte a zilei îi va găsi pe elevii școlilor gimnaziale din Voiteg, Livezile, Banloc, Giera, Moravița, Liebling, Ghilad, Moravița, Ciacova și Școala Gimnazială nr. 16 din Timișoara într-un minunat cântec și joc popular, precum și recitând poezii în grai într-un spectacol folcloric intitulat „Tinerii Bănățeni în Anul Centenarului Marii Uniri”. Ansamblul Edelweiss din Deta va încânta vizitatorii cu deosebitul port popular german și cu dansul specific zonei.

ziua-voiteg-2018-3_b

În cea de-a doua parte a zilei, cadrele didactice ale Facultății de Horticultură și Silvicultură din Timișoara, precum și cele ale Facultății de Management și Turism Rural au pregătit pentru tinerii participanți trei ateliere de creație în care vor descoperi împreună tainele și frumusețile naturii:
- Atelierul de culturi in vitro „O plantă dintr-o celulă”
- Atelierul de aranjamente florale ”Înflorim în octombrie”
- Atelierul de terarii ”Natura în miniatură”.

ziua-voiteg-2018-2_b

De asemenea, tinerii vor vizita standul expozițional de mecanizarea agriculturii „Mașini Agricole Moderne” și împreună vor planta „Arborele Zilei Pământului Bănățean”, ca simbol al perenității acestui frumos eveniment.

invitatie-voiteg-2018_bParteneri: Școala Gimnazială Voiteg, Școala Gimnazială Livezile, Școala Gimnazială Banloc, Școala Gimnazială Giera, Școala Gimnazială Moravița, Școala Gimnazială Liebling, Școala Gimnazială Ghilad, Școala Gimnazială Moravița, Școala Gimnazială Ciacova, Școala Gimnazială nr. 16 Timișoara, Ansamblul Edelweiss Deta, Primăria Comunei Voiteg, Facultatea de Horticultură și Silvicultură Timișoara, Facultatea de Management și Turism Rural Timișoara, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara, Revista Ferma, Radio Timișoara, Agrotest Romania SRL, Agroindustriala Voitim, MEWI, IPSO Agricultură, Maschio Gaspardo.

Vizualizat: 1325 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?