Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Conferinţa globală Seedcare a Syngenta – la Bucureşti

Publicat: 24 august 2017 - 09:59
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Un eveniment global al renumitei firme de agribusiness desfăşurat la Bucureşti înseamnă, cu certitudine, că România este un loc important pe harta Syngenta. O conferinţă la care au participat timp de 2 zile 140 de specialişti Syngenta din 40 de ţări.

jon-parr_b

Specialişti care urmau să intre în contact în acestă după-amiază şi cu clienţi ai companiei, fermieri locali. Legat de această conferinţă, conducerea Syngenta s-a gândit să organizeze azi, 22 august, o masă rotundă cu presa de specialitate, unde am putut să punem întrebări domnului Jon Parr, President Global Crop Protection Syngenta, Ioanei Tudor, Global Head of Seedcare Syngenta dar şi noului director general Syngenta România, Sergiu Staicu.

sergiu-staicu_b

Ioana Tudor, românul cu cea mai înaltă funcţie într-o multinaţională din agribusiness, pe care cititorii noştrii o cunosc în urma unui amplu interviu realizat de revista Ferma în urmă cu circa 2 ani, a pronunţat câteva noutăţi care vor intra în portofoliul Syngenta România. Asta după ce Ioana Tudor a pomenit de nu mai puţin de 6 noi substanţe active, create la nivelul Syngenta, care aşteaptă intrarea în lumea protecţiei plantelor. „De altfel, noi suntem liderii pe aceste segment, cu o cotă de 35% din piaţă”, a întărit realizările companiei la nivel mondial. Cât priveşte noutăţile care vor intra în portofoliul commercial Syngenta România, Ioana Tudor a pomenit două fungicide.

ioana-tudor_b

Unul „foarte special, care combate o listă lungă cu boli şi patogeni care se întinde pe 3 pagini”. Numele său este Vibrance şi va intra în următorii 2 ani în comercial fiind autorizat pentru cereale, porumb şi sfecla de zahăr. Un al doilea produs, Maxim Quatrro este un ready mix cu nu mai puţinde 4 substanţe active, care va intra probabil de anul viitor în România şi va fi autorizat pentru protecţia porumbului, un produs „foarte uşor de aplicat, foarte concentrat şi care este constant peste tot în lume (aceeaşi formulare). Și asta este foarte important, mai ales pentru România, care este o ţară o producţie mare de seminţe”, a completat Ioana Tudor informaţia despre noul produs Syngenta.

andrei-marutescu_b

Jon Parr a primit întrebări despre procesul de preluare al Syngenta de către gigantul Chem China dând asigurări că nimic negative nu se va întâmpla în managementul companiei. Iar noul director general Syngenta România, Sergiu Staicu, a trebuit mai întâi să povestească ce şi mai ales cum s-a întâmplat la 90 de zile de la numirea pe noua poziţie. Dar, aceste detalii vor putea fi citite în revista Ferma.

congerinta-globala-syngenta_b

Vizualizat: 609 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?