Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Conferinţa AGRICULTURA DE PRECIZIE, pe 28 martie 2018!

Publicat: 22 februarie 2018 - 17:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Află cum reuşesc fermierii din România să fie profitabili, competitivi şi la ce ajută aplicarea tehnologiilor de precizie în cultura mare şi în bunăstarea animalelor!

TMT PR cu sprijinul USAMV Bucureşti, USAMV Cluj, organizează pe 28 martie 2018, cea de-a doua ediţie a evenimentului Agricultura de Precizie, o oportunitate de dezvoltare pentru fermierii din România.

Agricultura-de-Precizie2018_b

Digitalizarea este considerată cea de-a 3-a revoluţie agricolă, după mecanizare şi biotehnologii, un studiu EY arătând cum la prima revoluţie un fermier hrănea 26 de oameni, iar în era preciziei, un fermier va fi responsabil pentru hrănirea a 256 de oameni.

Potenţialul pe care acest tip de agricultură îl are în dezvoltarea economiei rurale este unul enorm. Agricultura de precizie reprezintă în mod cert viitorul şi o excelentă oportunitate pentru optimizarea resurselor, maximizarea investiţiilor, dar şi creşterea productivităţi şi a calităţii produselor; pe scurt, pentru a face performanţă în agricultură.
Prin intermediul acestui eveniment, TMT PR aduce o contribuţie activă şi majoră în popularizarea conceptului în rândul fermierilor din România. Ne bucurăm să avem încă o dată alături de noi parteneri şi vorbitori de calibru, din sectorul academic, privat şi public, susţine Mirela Scarlat, Fondatoare TMT PR.

După ediţia de succes din 2017, prima din România dedicată acestui subiect de actualitate, evenimentul îşi propune să creeze din nou o platformă de lucru pentru principalii actori implicaţi în realizarea şi implementarea Agriculturii de Precizie în România, discuţiile fiind orientate către cele două sectoare prioritare pentru ţara noastră – vegetal şi zootehnic.

Cum reuşesc fermierii din România să fie profitabili, competitivi şi la ce ajută aplicarea tehnologiilor de precizie în cultura mare şi în bunăstarea animalelor sunt câteva dintre subiectele ce vor fi dezbătute pe larg.

Secretarul de Stat Alexandru Potor, Preşedintele Pro Agro Emil Dumitru şi fermieri campioni susţinători şi utilizatori ai agriculturii de precizie precum Nicuşor ŞerbanTeofil Dascălu şi Octavian Groza sunt câţiva dintre vorbitorii ce şi-au anunţat participarea.

speakeri_viziual_b

Structura evenimentului include şi în acest an trei secţiuni ce oferă atât conţinut de calitate, cât şi oportunităţi de networking:
1) Dezbateri în plen cu date de piaţă, soluţii pentru acces la finanţare, inovaţiile şi modele de bune practici exemplificate de fermierii campioni
2) Sesiuni de workshop şi discuţii 1 la 1 cu diferiţi actori din agricultură de precizie
3) Exposhow cu drone, sisteme GIS & GPS, aplicaţii pentru managementul inteligent al fermei, colectarea şi analizarea de date, sisteme inteligente de dozare a furajelor şi de control pentru bunăstarea animalelor etc.

Evenimentul se desfăşoară în Bucureşti, la Hotel Pullman, înscrierile încep cu ora 9.00 şi evenimentul va dura până la ora 16.30.

Taxa de participare la eveniment este de 150 lei/persoană şi include: acces la toate cele 3 secţiuni + broşura evenimentului (modele de bună practică şi informaţii despre avansul tehnologic în agricultura de precizie).

Pentru înscrieri accesaţi http://bit.ly/2EaSrPM

Vizualizat: 503 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Disparitia pasarilor de genofond, o povara pentru micii crescatori

Disparitia pasarilor de genofond, o povara pentru micii crescatori

Leonard Stafie, specialist în cresterea pasarilor de curte si unul dintre actorii principali ai proiectului Fundatiei Revistei Ferma de sustinere a învatamântului preuniversitar agricol, vorbeste despre provocarile cu care se confrunta crescatorii de pasari din România, la finalul vizitei efectuate la Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Real Deal la Agro Oltenia AGRIN la Agro Oltenia
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?