Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ce fac 3 elevi când nu învaţă pentru BAC?

Publicat: 05 iunie 2020 - 11:39
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Nu au nici tangenţe cu agricultura şi nici cunoştinţe în domeniu. Cu toate acestea, trei tineri români au realizat o platformă pentru promovarea şi vânzarea produselor agricole locale.

S-au cunoscut pe tren, când mergeau la un eveniment, toţi trei fiind elevi în clasa a XII-a şi reprezentanţi ai Consiliilor Elevilor în judeţele lor.

trei tineri farmeria_b

Andrei Dragoş Pătraşcu (foto dreapta) este elev al Colegiului Naţional Pedagogic „Spiru Haret” din Focşani; este olimpic naţional medaliat cu aur la TIC şi premiat anual la concursul naţional de informatică InfoEducaţie. Andrei a avut ideea lansării pieţei virtuale şi este cel care se ocupă de implementarea şi administrarea platformei.

Ovidiu Mihăilescu (foto centru) este din Piatra Neamţ, elev la Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş" şi Junior Ambasador la Biroul Parlamentului European în România. Se ocupă cu marketingul platformei şi comunicarea în social media.

Horea Dobai (foto stanga) e din Oradea, elev la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" iar lui îi revine interacţiunea cu producătorii agricoli care îşi comercializează produsele prin intermediul platformei online şi cu cei care doresc să cumpere şi care accesează site-ul.

farmeria_b

Cum s-a născut FARMERIA.RO
Platforma farmeria.ro promovează producătorii locali şi comerţul comunitar. „Demersul nostru a pornit de la conştientizarea faptului că producătorii locali au produse de calitate şi în acelaşi timp naturale iar această piaţă nu este valorificată şi îndeajuns de apreciată de către români care, de regulă, achiziţionează produse din import. Ne-am decis să promovăm produsele naturale şi, totodată, să le oferim clienţilor rapiditatea şi lejeritatea căutării celor mai bune produse prin intermediul opţiunilor prezente pe platformă. Susţinem producătorii români, susţinem #antreprenoriatulromânesc”, ne-au declarat cei trei fondatori ai platformei Farmeria.

Cumpărătorii au posibilitatea de a transmite feedback producătorilor iar în cazul în care este raportat un abuz sau producătorii au comercializat produse a căror calitate lasă de dorit, aceştia nu vor mai avea acces la platformă şi la posibilitatea de a întreprinde acte comerciale prin intermediul acesteia.

Andrei Pătraşcu: Farmeria.ro este o platformă de tip marketplace, recent lansată, care le oferă producătorilor locali oportunitatea de a-şi comercializa produsele. Această iniţiativă a fost conturată cu scopul de a stimula bunele practici din domeniul comercial şi pentru a le oferi producătorilor şansa de a-şi extinde activitatea, prin mecanisme care să le faciliteze accesul spre o piaţă extinsă.

Click AICI pentru a viziona interviul VIDEO cu cei trei elevi care promovează producătorii locali

un articol de
NICOLETA DRAGOMIR

Vizualizat: 4339 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?