Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Caravana fondurilor structurale îşi reia drumurile prin România

Publicat: 09 mai 2017 - 18:07
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

„Succesul e (în continuare) ... molipsitor!” este numele sub care se desfăşoară cea de-a doua ediţie a campaniei de informare privind fondurile structurale şi de coeziune. 

Acest proiect este parte integrantă a Caravanei Fondurilor Structurale, eveniment organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Structural Consulting Group – fonduri-structurale.ro.

Învăţând din lecţiile primei ediţii, desfăşurate în 2014, organizatorii doresc ca acest proces să fie unul interactiv de descoperire şi împărtăşire a bunelor practici şi a impactului generat de proiectele finanţate cu fondurile europene.

Vor fi opt conferinţe regionale de descoperire a succesului, plus Gala Fondurilor structurale ediţia a doua, din 15 decembrie, precum şi materiale de prezentare a impactului utilizării fondurilor europene în perioade 2007-2013 în România, grupate sub denumirea de „Let’s talk impact”. Prima conferinţă regională va fi organizată pe 23 mai la Bucureşti, urmând apoi pe 7 iunie pentru regiunea Vest, pe 13 iunie pentru zona Sud Muntenia, pe 4 iulie pentru regiunea Centru, pe 14/15 septembrie pentru regiunea Nord-Vest, pe 3/4 octombrie pentru regiunea Sud Vest Oltenia, pe 16/17 octombrie pentru regiunea Sud-Est şi pe 2/3 noiembrie pentru regiunea Nord-Est.

La evenimentul de lansare a proiectului din acest an, pe 8 mai, au luat parte Corina Creţu, comisar european pentru politica regională, Dragoş Jaliu, reprezentant al Structural Consulting Group şi Angela Cristea, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România. Cu acest prilej, fiecare şi-a exprimat optimismul asupra acestui nou proiect, susţinând totodată necesitatea informării populaţiei privind fondurile europene şi proiectele de succes finanţate în acest mod.

angela-cristea_b

„2017 este un bun prilej pentru a relua acest proiect pentru că putem constata în această a doua perioadă de finanţare 2014-2020 că se repetă puţin istoria din prima perioadă: este un început foarte timid privind absorbţia de fonduri europene şi sperăm că se va recupera foarte rapid acestă întârzire. Există o preocupare acum. Este adevărat că noi, românii, suntem buni pe ultima sută de metri şi ne moblizăm, dar poate este bine să învăţăm şi din lecţiile trecutului. Pentru a doua perioadă ne-am ispirat din ceea ce a spus comisarul european Corina Creţu, că mai importantă este calitatea decât cantitatea şi ne interesează foarte mult care este impactul proiectelor. Următoarea publicaţie la care vom lucra şi pe care sprerăm să o avem gata până la Gala fondurilor structuale se va uita la impactul finanţării europene”, a spus Angela Cristea.

dragos-jaliu_b

„Există interes destul de mare la nivelul României pentru acest tip de program, oamenii vor să cunoască proiectele de succes, modul în care fondurile europene generează impact şi este important să vorbim şi despre calitate. În 2015, septembrie-octombrie am fost în vizită de monitorizare la o structură socială finanţată prin fondul social european, am anunţat că voi ajunge şi în momentul în care mi s-a deschis uşa am primit mulţumiri că datorie mie, ca finanţator din partea Comisiei Europene are ce pune pe masă la copii. Este o poveste emoţionantă la fel cum sunt altele zeci şi sute de mii, dar este de fapt motorul care ne face să derulăm campania din 2014 şi să o continuăm în 2017. Dacă am lua câte proiecte au fost în România finanţate prin fonduri europene şi fiecare ar fi o stea, am avea o constelaţie a succesului. Şi exact acest lucru am vrut să reprezentăm, este conceptul cu care pornim la drum. (...) În publicaţia pe care o vom lansa vom vorbi despre calitatea finanţării europene şi despre impactul pe care proiectele l-au generat şi l-au adus în România”, a declarat Dragoş Jaliu, reprezentant al Structural Consulting Group.

corina-cretu_b

„Felicit Reprezentanţa Comisiei Europene în România pentru această campanie. Este un demers pe care îl susţin şi am lansat acum o săptămână în UE şi proiectul "Europa în regiunea mea”, în toate cele 28 de state membre. Este vorba de a încerca să facem mai vizibilă această politică de coeziune pentru că noi, cei care lucrăm în aceast domeniu ştim că nu există localitate sau ţară sau regiune care să nu aibă rezultate vizibile. Numai în România, în ultimii 10 ani de la integrarea în UE s-au creat peste 51.000 de locuri de muncă datorită fondurilor europene. Studiile noastre arată că mai mult de 80% din populaţie nu ştie că şcoala, spitalul sau drumul pe care merg sunt acolo datorită fondurilor europene. Eu cred că aceasta a fost una din cele mai mari slăbiciuni ale noastre la nivelul UE, de aceea cred că avem nevoie de această vizibilitate”, a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Vizualizat: 748 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?